A mám pro vás další recept. Ano, tento týden už třetí, ale kdo by pohrdl návodu na zdravou a dietní pizzu? Není nad to si vychutnat něco tak dobrého a navíc bez výčitek :)
Budete potřebovat:
100g celozrnné mouky
lžíce oleje
půl balíčku (5g) sušeného droždí
asi 40ml teplé vody
půl lžičky soli a cukru
krájená rajčata v plechovce
česnek, koření
mozzarella
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme těsto na pizzu. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout a vykynout. Osobně mám zkušenosti, že těsta z celozrnné mouky hůře kynou, takže jsem se bála, aby se vůbec něco dělo. Nakonec se těsto přecejenom alespoň trošku nafouklo :) Poté těsto vyválíme na placku a dáme do olejem (stačí trošička) vymazané formy. Asi půl plechovky rajčat smícháme s nadrobno nakrájeným česnekem a kořením dle chuti (lze použít například pizza koření, bazalku). Tousto směsí potřeme těsto. Nakonec navrch poklademe nakrájené plátky mozzarelly. Pečeme při 180-200 stupních asi 25 minut. Podáváme například se zeleninovým salátem :)
Energetické hodnoty:
na 1 porci = 1/2 pizzy
- 1578Kj (375Kcal)
- 17g bílkovin
- 41g sacharidů
- 15g tuků
Pizza samozřejmě nechutná úplně stejně jako z klasického kynutého těsta, ale i tak je opravdu výborná. A hlavně neuvěřitelně zasytí. Já měla 3 kousky, což byla polovina z celé pizzy. Doplnila jsem ji ledovým salátem a byla jsem opravdu plná. Nahoru můžete samozřejmě dát ingredience, na které máte chuť. Já tentokrát vsadila na jednoduchost. Vždy jsem byla zvyklá nahoru naházet všechno možné, ale ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása :)
Recept na celozrnnou pizzu je mírně upravená verze tohoto receptu: http://veganka.cz/celozrnna-pizza/
Mňami :* musim si jí udělat a tu celozrnnou taky. úžasné recepty :)
OdpovědětVymazatVypadá úžasně :) Super recept.
OdpovědětVymazatÚúúžasný recept. Hned jsme si s mamkou říkaly, že jí musíme v týdnu vyzkoušet :) Ty tento týden s recepty opravdu jen perlíš :)
OdpovědětVymazatFajn, hned v pondělí jdu pro celozrnnou mouku,abych o víkendu mohla udělat pizzuu :):D Mňam:)
OdpovědětVymazatto vobec nevadí že už 3.! Práveže naopak...je to super lebo sú hrozne mňam a zdravé :)
OdpovědětVymazatreceptů není nikdy dost! :)
OdpovědětVymazatcelozrnnou pizzu si jednou za čas taky udělám, je to dobrota :) někdy se špenátem a sýrem a někdy s protlakem a šunkou, mňam :))
Ta vypadá fakt dobře! Až budu mít chvilku klidu tak ji vyzkouším, působí na mě pravě pizzově :D
OdpovědětVymazatJá vím že klasická porce je tak těch 30g .. ale přes ten týden mi to stačí , o víkendech (nebo když načnu nové cereálie :D tak hamty,hamty) tak toho sním víc.. Dnes sem měla víc třeba :)
OdpovědětVymazatJinak pizza vypadá skvěle , úžasně , nejlíp! .. Je to vlastně Marghareta , ne? :) tam je jenom mozzarella , koření a rajčata :) tu mám nejradši, jednoduchost. . Ale taky je fajn hawai :D (tu sem pěkně dlouho neměla!) Chtěla bych ji vyzkoušet.. ale trochu se bojím toho kynutí :D I když moje "poprvé" s droždím už bylo a dopadlo v pohodě, tak pořád z něho mám respekt :D
Toto je najlepší dôvod prečo kúpiť celozrnnú múku!! =D Milujem pizzu :)
OdpovědětVymazatZrovna včera jsem si říkala, že bych si dala pizzu :-) A Ty jsi mi to usnadnila, abych neměla výčitky :-) Super!!!
OdpovědětVymazatJj, časopis je supr. Určitě ho budu hooodně využívat :-) Děkuju za pochvalu :-)
OdpovědětVymazatPizza vypadá supr!
vyzerá super, určite vyskúšam :)
OdpovědětVymazatVypadá skvěle, určitě vyzkouším :-)...
OdpovědětVymazatJinak celkově palec nahoru, jeden recept lepší než druhý :-), já se ale těším až zkusím tu banánovou zmrzku :-) a ta banánovo-ořechová buchta co tu máš je špičková :-)
Hmmm, tak to rozhodně zkusím =) vypadá to perfektně
OdpovědětVymazatSkvělý recept! Vyzkouším :))!
OdpovědětVymazatDělala jsem párkrát celozrnnou pizzu podle jakéhosi receptu i bez droždí:-) Taky dobrá:-) Skvělá varianta normální pizzy..:-)
OdpovědětVymazatJá jsem z toho tumblru úplně nadšená:-)) To zas přejde, ale momentálně mě to opravdu motivuje hrozně:-) V Tescu právě měli taky lososa v jakési akci:-D A děkuju za pochvaly tumblru, postavy i optimismu:-))
ahoj,chtela jsem se zeptat je ta pizza vhodna i k veceri? Rada bych ji vyzkousela. Dekuju za receptik.
OdpovědětVymazatMyslím, že to nevadí, pokud sníš normální porci. Má trochu více sacharidů, ale výjde to asi nastejno, jako by sis dala k večeři pečivo ;)
VymazatTak tahle pizza je fakt skvělá, dokonce chutnala i příteli a to je co říct :D
OdpovědětVymazatchci se jen zeptat, v receptu je pul balicku drozdi, ze je 5 g, tak mi to nejde do hlavy, kdyz cely je 42 g? neni tam uklep? pul balicku by bylo teda 21 g...?
OdpovědětVymazatNení, já měla balíček po 10g - přesněji toto: http://i.mimibazar.cz/h/bc/6/080215/10/f837671.jpg ;)
VymazatAha :D ja ji vcera delala a dala sem tam tech 21 g, ale taky dobry :D :D :D
VymazatTak jde o to, jestli použiješ čerstvé nebo sušené ;)
VymazatVčera jsem tuhle pizzu dělala a přidala si ještě pár oliv a musím říct, že pecka super zdravější pizza a i manžílek si pomlaskal :)
OdpovědětVymazatuuh - paráda
OdpovědětVymazatParádní recept :) právě jsme dojedli s bráškou. Konečně něco ode mě snědl a chutnalo mu to! :D Jen to rajčatové pyré jsem si udělala doma z rajčat :)
OdpovědětVymazatrobila som ju včera a bola výýýýborná! tiež som zjedla len tri kúsky, skvelo zasýtila. Ja som len použila domáci pretlak, šunku a syr. Mňam :)
OdpovědětVymazatwww.deliciousandpretty.blogspot.sk
Ahoj dnes jsem pizzu zkoušela, ale moc mi (né-li) vůbec nenakynula..nešlo mi vytvarovat hladké těsto, musela jsem přidat více oleje a pak se mi sotva podařilo vyválet kolečko o velikosti klasického talíře (předpokládala jsem větší-velikost klas.pizzy)..tím pádem neměla moc okraje, ale chuťově byla dobrá..zajímalo by mě, jestli jsem v něčem udělala chybu kvůli velikosti a kvůli tomu, jak to těsto nebylo úplně hladké...?? Předem moc děkuji za odpověď..v pečení nejsem žádný začátečník, tak mě to zajímá :) Barča
OdpovědětVymazatAno, ona ta celozrnná moc nenakyne. A je menší než klasika, já ji taky neměla až tak velkou, takže nic jsi neudělala špatně ;)
VymazatCo se týče hladkosti těsta, tak to nevím. Tam jsem problém neměla.
Děkuji moc za odpověď :)..zítra zkusím znovu - tentokrát s mamkou a uvidím jestli to bude trošku jiné..každopádně dobrá byla a mám na ni znovu chuť, takže zítra :-):D
VymazatVynikající!!!! Právě jsem ji poobědvala a jsem úplně přecpaná (měla jsem k tomu dost zeleniny, ale i tak to teda stačilo určitě ta 1/2). Vůbec jsem nečekala, že se mi tak povede...většinou domácí pizza není nic moc, ale tohle těsto nemělo chybu, hezky mi vykynulo a i náplň se povedla. Moc moc děkuji - určo nejlepší recept na pizzu co jsem dělala! Katka
OdpovědětVymazatZajímavé je, že málokde se zmiňuje, že Italové používají na pizzu spíše suchou mozzarellu a ne tu, co kupujeme u nás v pytlíku s vodou. Dá se koupit v některých supermarketech. Ještě bych zmínil, že pečení pizzy 25 minut je dost dlouho. Možná by pomohlo zesílit troubu na maximum.
OdpovědětVymazatPoprvé vyzkoušená a dnes ji dělám znovu. Neuvěřitelně mě překvapilo, když jsem ji ochutnala druhý den po odležení a chutnala naprosto stejně jako mastná pizza z donášky. Myslela jsem, že těsto bude taková neformná placka (jako u jiného pokusu) a byla nádherně tvárná jako by byla z normální mouky. Super recept.
OdpovědětVymazat