neděle 6. října 2013

Food Inspiration LVI. - A zase ty kaše!

Pozdě, ale přece!
 Obvykle tento post přidávám již brzy ráno, což dneska jaksik nevyšlo. Ovšem na druhou stranu - původně jsem myslela, že to dnes nevyjde vůbec, takže tento čas je vlastně ještě úspěch :D Včerejšek byl dlouhý a trošku náročný, proto nebylo na brzké stávání dnes ani pomyšlení (i když i přesto jsem vstala na poměry vcelku brzy) a už vůbec nebylo pomyšlení na to jít do práce - třeba jen na plánované 2 hodiny. Tak jsem s dnes udělala pěkně volno (třikrát hurá práci jako OSVČ! :D) a během mého válení se, regenerování a snahu o zahojení včerejších ran (nic vážného - žiji, ale občas to trochu bolí :D) vám alespoň sepíšu jeden či dva příspěvky :)

PS: Upozorňuji předem - v tomto díle najdete prakticky jen samé ovesné kaše. Výjimek je pomálu. Kaši poslední dobou snídám každý den a je to jediné jídlo, které často stihnu vyfotit. Takže tak, dneska moc nové inspirace nečekejte :D




Ovesná kaše s chia semínky + nektarinka, maliny, banán, arašídové máslo
Takový ten božský, snídaňový ideál. Připravte se, tato variace se zde objeví ještě několikrát, většinou jen s malými obměnami :D



Ovesná s mákem, banánem, jahodami a arašídovým máslem
Místo semínek pro změnu mák. Banán je schovaný uvnitř a k máku netradičně, ale přesto vhodně jahody a arašídové
máslíčko :)


Ovesná se lněným semínkem, nektarinka, možná banán a brusinky
Foto kvalitou trošku pokulhává, ale to je tak, když snídáte v 5 ráno (nebo to možná bylo i dřív?) :D Banán tam je možná taky, schovaný někde uvnitř. To už si nějak nepamatuji, ale jelikož jej cpu do snídaně skoro každý den, tak je to vysoce pravděpodobné :D


Domácí pohankový chléb, míchaná vajíčka, zelenina a další
A první slané jídlo dnešního vydání! Vajíčka jsou míchaná se šunkou, kukuřicí a určitě i nějakým tím sýrem. Chléb je domácí, pouze vytažený z mrazáku, kde byl pěkně schovaný na horší časy, které právě nastaly :D Namazaný lučinou, bokem ještě skvělé rajčatové pesto a zelenina. Mimochodem to byl oběd - poslední dobou mám na takovéto talíře plné jídla k obědu často chuť :)


Jedna kaše přelitá
Opět ovesná. Opět se lněným semínkem. Opět s banánem, malinami a arašídovým máslem :D Pro změnu ale ještě přelitá kokosovým mlékem! :)


Další slané mlsání
Knackebroty, lučina, nějaká ta debrecinka a na nich mix mých nově oblíbených pest z Lidlu - rajčatového a bazalkového :)


Sladký oběd
Občas je chuť i u oběda na něco sladkého - třeba na takovou kokosovou mléčnou rýži! Aneb rýže uvařená ve vodě a kokosovém mléce, s dávkou kokosu a kokosového cukru navíc. Nahoře pak nektarinka, mandlové máslo a sušené moruše :)


To nejlepší k obědu či večeři
Nejraději obědvám rýži. Když mám vybrat, co k ní, tak nejčastěji volím hrášek a kukuřici. Jako zdroj bílkovin nějaké to masíčko - v tomto případě to byly po delší době králičí filety! (po těch koukněte v Albertu) A aby to bylo úplně nejdokonalejší a nejkrémovější rizotko, tak opět promíchat s lučinou. Ideální :)


Když se vám ráno nechce :D
Vstávala jsem ve 3:30 a váážně se mi nechtěla ta snídaně nějak zdobit. Ani vařit :D Tak jsem jenom zalila vločky spolu se lněnými a chia semínky horkou vodou a trochou mléka. Zamíchala jsem tam banán a hroznové víno, šupsla na to trochu arašídového a kešu másla a bylo. Estetické úpravu v tuto hodinu neposkytuji! :D Ale bez snídaně bych to zase taky nezvládla ;)


A zas ta samá :D
Už jsem vám řekla, že mám kaši nejraději se lněnými a chia semínky? Asi ani není třeba :D A ačkoliv jsem si nakoupila zásoby nejrůznějších oříškových másel, beztak mám stále největší chuť na to "obyčejné" arašídové!

43 komentářů :

  1. jen odpočívej!:)) zasloužíš si to, ovesné i jiné kaše jsou prostě skvělé, takže díl jak dělaný pro mě! :D
    chia semínka doma mám, ale nějak se bojím je někam dávat :D tak to zkusím napravit. jak dlouho ti vydrží kokosové mléko otevřené? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosové mléko se mi nikdy nijak nezkazilo. Vždycky ho mám v ledničce a většnou do týdne ho spotřebuji :)

      Vymazat
    2. Já když chtěla šetřit a koupila si v asijské tržnice litrovou pikslu, tak jsem ji měla otevřenou měsíc a to už se to zkazilo:-D

      Vymazat
  2. Náhodou, i sbírka kaší je dost inspirativní ;) Konečně jsem si pořídila různá semínka, hlavně chia a lněná, takže tenhle díl je třeba pro mně naprosto ideální :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky Mončo, moc hezké fotky.. :-D
    A proč pak vstáváš v 3:30? Co máš vlastně za práci? A co to znamená OSVČ?
    Jinak jsem se chtěla zeptat co se týče velikosti porcí, tak když kaši snídáš a pak děláš k obědu, děláš si jí více na ten oběd nebo stejně jako ráno?
    Kolik si dáváš těch vajíček když děláš míchaná vajíčka jako máš tu na obrázku se šunkou a kukuřící?
    Díky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem jela na závody, proto tak brzy ;)
      OSVČ znamená osoba samostatně výdělečně činná, tedy jako by podnikatel, pracující na živnostenský list. Je to trošku jiné, než být klasický zaměstnanec, většinou si svou pracovní dobu plánuješ tak nějak sama. Já pracuji ve fitku, takže si lidi naplánuji sama na určitý čas ;)

      Kaši k obědu dávám podle hladu - někdy víc, někdy stejně. Vajíčka většinou 2-3.

      Vymazat
    2. Aneta Drápalová6. října 2013 v 13:28

      Máš hodně klientů? Je to náročná práce? Nechceš o tom napsat něco víc? Mě by to moc zajímalo. Jinak ty už si musíš jako OSVČ platit zdravotní a sociální pojištění když už nestuduješ? Dá se s tím uživit? Jsi fakt odvážná, že jsi do toho šla, moc tě obdivuji a držím moc pěsti :)

      Vymazat
    3. Já bych se taky přimlouvala za takový článek:-)

      Vymazat
    4. Klientů už mám celkem dost, ale samozřejmě je třeba si stále získávat další :) Možná něco málo někdy napíšu, ale nechci to moc rozpytvávat. Přecejen fitko ve kterém pracuji funguje trošku jinak než ostatní fitka a nechci se moc veřejně "rýpat" v jejich systému ;) Zdravotní a sciální zatím neplatím - doplatím až po daňovém přiznání. Ale brzy budu platit i měsíční zálohy ;) Uživit se tím dá, když je člověk dobrý a snaží se. Osobně mi výplata každý měsícem roste a jsou i trenéři, kteří mají třeba ještě 2x víc než já - nebudu říkat kolik, ale je to poměrně dost ;)

      Vymazat
    5. Ode dneška jsem zase obnovila členství v Puru, tak snad se i potkáme osobně :)

      Vymazat
  4. Tento díl je pro mě jako stvořený, protože já prostě miluju kaše! ♥ Je to možná trapné a stereotypní, ale já opravdu nic jiného nesnídám. :D

    OdpovědětVymazat
  5. V kolik si šla spát když si vstávala ve 3:30 :O to bych asi nevstala :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi kolem 22hod a vstávalo se mi překpivě celkem dobře :D Horší bylo, že jsem pak šla zase spát až po půlnoci, to už jsem byla dost mrtvá.

      Vymazat
  6. To vypadá všechno tak úžasně a dokonale!!!! Jsi úžasná:)

    OdpovědětVymazat
  7. Komu by vadilo tolik kašiček pohromadě, mně teda nee :D :) Máš to vždy tak krásně nazdobené, že snad i odpůrce zdravé stravy by na to měl chuť ;) Miluji tuto rubriku! Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jooo, tohle se mi líbí! Kaše, to je moje! :) Paráda!

    OdpovědětVymazat
  9. Moni všechno vypadá naprosto skvěle!:) Minule jsem zkoušela promíchat rizoto s lučinou a dopadlo to jak píšeš...úplná lahoda! Jen jsem se tě chtěla zeptat, jakou rýži nejvíc používáš? Děkuji...a hezkou neděli:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejraději mám kulatozrnnou, jasmínovo nebo basmati - prostě nějakou lepivou. Ty "sypké" fakt nemám ráda :D

      Vymazat
  10. Kašičkové inspiration mi vôbec neprekáža, naopak, vždy sa pokochám tvojimi skvelými raňajkami. Tie kopčeky masla na nich mi vždy vyčarujú úsmev na perách. Chcela by som, aby si mi raz pripravila také raňajky, nechceš sa zastaviť v Brne? :D
    To musí byť super, keď si už samostatne zárobkovo činná, byť si svojím vlastným pánom, to má určite niečo do seba, nemýlim sa? Pekný deň prajem a hlavne oddychuj, zaslúžiš si to ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Proč jsem si ještě nekoupila ten mák do kašiček? S tou Lučinou do rizota to určo v nejbližší době vyzkouším, jen tak suchá rýže není vůbec dobrá (:D), díky za tip! :) mňam mňam :)

    OdpovědětVymazat
  12. super inšpirácie...ja si stále hovorím, že chcem raňajkovať kaše, ale keď na to príde, chýba mi inšpirácia a neviem, čo do nej dať, aby mi fakt chutila a nebol to stereotyp:) odkukávam, od teba:)

    OdpovědětVymazat
  13. Mňam kaše! :) A jak dopadly včerejší závody, podáš v týdnu nějakej report? A ještě nejsou ofiko fotky ze SR? :) Jsem zvědavá nojó.. Jinak se v úterý chystám na tvé lososové rizoto, tak jsem zvědavá a moc se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Report už je napsaný a fotky taky ještě časem přibudou ;)

      Vymazat
  14. Vždycky se na food inspiration těším, díky za ně :) A taky díky za kaše, až po Tvém videu jsem se do nich pustila, do té doby se mi do nich, ani nevím proč, moc nechtělo. Oblíbil si je i můj dvouletý syn, který nás ráno budí slovy "pojď vařit kašičku".
    Moni, takový dotaz mimo, Ty jsi taková znalkyně Lidlu, nějak se poslední dobou nemůžu dohledat syrovátkového sýra, je to jen nějaký náš místní lapsus nebo ho už nemívají? Děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Praze, kde bydlím, ho mají ve všech Lidlech, kde se dostanu, měli by ho kít ve stálé nabídce.

      Vymazat
    2. Minulý týden jsem taky propadala panice, že už ho nemají, ale po pořádném pátrání v chlaďáku jsem ho našla.. Je možný, že ho dali na trochu jiný místo :) Tak to pořádně prohledej.

      Vymazat
    3. Právěže jsem chlaďák pročesávala už při svých dvou návštěvách, ale popátrám ještě jednou, díky, holky.

      Vymazat
    4. Já ani nevím, už jsem ho dlouhou nekupovala, ani se po něm nedívala. Ale na druhou stranu si ani nepamatuji, že bych ho tam někde viděla.

      Vymazat
  15. Cim vic kasicek, tim lip :D taky jsem ted mela hodne kasickove obdobi, ktere ale momentalne prechazi do musli obdobi :D

    OdpovědětVymazat
  16. Moni, asi hloupý dotaz, ale kde ("oddělení") v Lidlu je to pesto? Protože buď jsem slepá nebo ho v Ostravě nemají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás ho mívají tam jak jsou rajské protlaky, rajčatové omáčky, těstoviny apod. ;)

      Vymazat
  17. Rýže s kukuřicí a hráškem bylo vždycky moje nej jídlo, už jsem ho neměla celou věčnost! Ty kaše jsou vždycky nejkrásnější na pohled, yum!

    OdpovědětVymazat
  18. Opět všechno vypadá skvěle. Ty kaše...zavidím Ti, že si je ráno stiháš připravit, já jak vstávám ve 4:20, tak nestíhám :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jde to stihnout, já jsem si je taky dělám i když vstávám ve 4 ráno. Jen se člověku musí chtít ;) Ono to ale zas tak dlouho netrvá :)

      Vymazat
  19. Taky jim trasne casto ovesnou kasi :-D Vsak je dobra, tak co ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Milujem tie tvoje jedlá :) Dneska som btw vyskúšala ten tvoj recept s tofu a bol uplne skvelý!! :)
    A ešte jedna otázočka..tie maliny máš mrazené, však? :D

    OdpovědětVymazat
  21. Opravdu kašové vydání:) Miluji rizotto!

    OdpovědětVymazat
  22. ahojky, môžem sa opýtať iba že ako robíš tu kašičku keď ju prelievaš kokosovým mliekom? iba ho naleješ na hotovú kašu? zajtra by som si to chcela veľmi spraviť na raňajky, lebo to vyzerá perfektne :) ďakujem ti veľmi pekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo přesě tak, jenom ho naliju nahoru ;) Nebo když mám kokosové mléko tužší, tak ho tam někdy normálně naberu lžící a dám navrch kaše ;)

      Vymazat
  23. Když se dívám na velikosti porcí tak třeba ty vejce s chlebem potřeným lučinou a paprikou s kyselou okurkou, tak se mi toho zdá hodně, já bych si toho dala mnohem míň...zjišťuju že jím nějak malé porce s porovnáním s tvými...což je asi taky špatně, že ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme jiné potřeby - co je tak akorát pro mě může být pro tebe hodně nebo málo ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)