neděle 23. února 2014

Food Inspiration LXXII. - Kašičky jsou zpátky! ♥

 Skoro jsem si až říkala, jestli to dnešní vydání nerozdělit třeba na dva díly. Zdá se mi, že je toho nějak moc a tolik skvělých jídel, že se vzájemně přebijí a žádné nedostane šanci opravdu vyniknout! Ale tak o to to aspoň dneska bude pěknější :)
Jo a taky jedna další super zpráva! Opět jsem zařadila ovesné kaše, takže jejich obdivovatelé se mají opět každou neděli
na co těšit :D Vlastně k této změně došlo celkem brzy po napsání mého posledního článku o stravování. Ale tak to u mě bývá - věci se mění, plány se mění, snídaně se mění. Někdy až příliš často, ale to jsem celá já :) Shodou okolností to tak vyšlo zrovna v tom týdnu, kdy jsem o tom psala. Režim popisovaný v článku jsem držela asi 5 týdnů a teď přišel čas na změnu. Trošku jsem věci přehodnotila, prodiskutovala s pár lidmi a stanovila si jiné prioritní cíle pro následující měsíce :) Takže to jen tak
na úvod a teď hurá na ty tuny jídla, metráky vloček a kila zeleniny! ;)


Ovesná s jahodami
Začneme první z nových misek a první z týdenních kaší. Ačkoliv není zrovna jahodová sezóna, v obchodech teď vcelku frčí
a překvapilo mě, že i dobře chutnají. Takže jsem jich trošku přikrojila i do mé ovesné kaše a celé to posypala konopným semínkem a špetkou kakaa.


Salát jak ho mám ráda
Večeře minulého víkendu - zeleninový salát, červené fazole, ligh mozzarella a rýžové chleby.  Kombinace, která tu již mnohokrát byla a určitě ještě mnohokrát bude, protože pro mě je to jedna z TOP :)


Tvarohová sváča
A pokračujeme svačinkou opět z minulé neděle - ta byla celkově taková volnější a více sacharidovější ;) Tady je to tvaroh míchaný s pufovaným amarantem, k tomu jahody, kešu a posypáno karobem.

 
Zeleninový krém
A lehká svačinka během týdne - brokolicovo/květákový krém (jen povařit, rozmixovat a dochutit) a k tomu tvarůžky.
Aneb jak do sebe dostat v jedné porci 0,5Kg zeleniny (na to jsem expert :D).


Ovesná s goji
Na řadu přichází další kaše - ovesná s mým oblíbeným lněným semínkem. Troška jahod a abych zachovala červenou, tak ještě goji aneb kustovice čínská.


Barevný talíř
A odlehčíme opět zeleninou - trochou zelené a červené. Boží kombinace - cuketa + žampiony + hrášek. Vedle zvlášť uvařená řepa na plátky. Tvarůžky, trocha semínek a jde se svačit!  

Noční krvavý nářez
Název vskutku zajímavý, takový můj brainstorming :D Na fotce jsou overnight oats - tedy vločky přes noc naložené v jogurtu, k němu trocha vody a hlavně chia semínka :) No a ten krvavý efekt tomu dává ohřátá směs mraženého lesního ovoce z Lidlu :)


Obědváme barevně
Nejkrásnější, nejbarevnější a nejlepší oběd minulého týdne! Opět mix cuketa+ hrášek+ žampiony, který byl už o kousek výše - zde doplněn ještě o fazole, krůtí maso a pečené batáty :)

Snídaně dooranžova
A oranžová vede i zde! Ovesná kaše s dýňovým pyré (dýňová sezóna v Albertu nikdy nekončí :D), troška ovoce a špetka kakaa, aby to pěkně vypadalo :)


Večeříme odlehčeně
A mimo snídani zase klasika - spousta zeleniny a nějaké ty bílkoviny. Zde nabalený salátek s kuřecím masem a šunkou -
masa mi zbylo málo, proto jsem jej doplnila o tu šunku :) 


Mořské tuky
 Losos je vůbec ta nejlepší ryba ♥ Já si jej dám klidně i takto s rýží a kupou různobarevné zeleniny.



 Snídaňová miska jak má být
A už tu dlouho nebyla kaše, že? :D Musíme si to za ty poslední týdny vynahradit. A rovnou v nové mističce, kterou jsem brala jakmile jsem ji spatřila, protože ta je na mé snídaně jako stvořená! V ní mám ovesnou s kakaem a čokoproteinem, kousek banánu a sušené moruše, pro které jsem si speciálně šla do zdravé výživy, protože jsou prostě skvělé a už mi doma chyběly :)



 Mísa plná vitamínů
Kaše jsou fajn, ale na zeleninu nezapomínejte! Zase jedny zásoby asi tak na den - míchaný zeleninový salát, tento týden
už i barevnější :)



Cuketová variace potřetí
Opět stejný mix, jaký jsem podávala s batáty - jenom tady pro změnu s rýží. Batáty došly :-/ A jsou drahé. Takže druhá nejlepší volba -> rýže! :D


Semínkový ráj ♥
A následuje už jen to, čím jsem vás včera bombardovala na facebooku, mém druhém blogu a instagramu. Jedním z mých včerejších výtvorů byl tento boží Life-Changing Bread - pokud milujete ořechy, semínka a vločky tak jako já, tak budete milovat i tento chléb. Je naprosto dokonalý, nepřekonatelný. Jak se na to hrabe nějaký kmínový nebo babiččin bochník :D
Ani celozrnný chléb na něj nemá. Pečivo tedy prakticky nejím, ale tenhle bych snědla klidně celý. Dokonalost sama :)
A je bez vajíček, bez mouky, bez droždí...zato nacpaný tím, co mám nejradši :)
recept ZDE


 Nepečený krasavec
A na závěr ten nejkrásnější, nejroztomilejší, nejchutnější a nejlajkovanější na facebooku i instagramu :D Ten, co jsem chytře šoupla na úvodní fotku, ale nechala jsem si jej až na samotný závěr :) Zdravý minidortík z tvarohu, s nepečenou kakaovou krustou a super kakaovým krémem :) Vlevo nazdobený originál, vedle druhá porce nacpaná do misky (avšak stejně dobrá) - bohužel mám jenom jednu malou formičku a jak to tak vidím, asi radši zajdu do Kiku pro další, prtoože je super :)
recept ZDE

52 komentářů :

  1. Moni, a co se vlastně stalo, že jsi své stravování zase malinko pozměnila, pokud to není tajné nebo pokud o to nechystáš další článek? :) Jinak ten chleba vypadá úplně božsky - navíc kombinace skvělých ingrediencí! Doufám, že budu mít co nejdřív volné odpoledne, abych se o něj mohla pokusit.. :))

    gettingfit.blog.czz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Došla jsem k závěru, že je pro mě zbytečné držet energetický příjem tak strašně nízko, když to vlastně ani není nutné. Pokud bych navíc na nějakou soutěž šla, tak by to bylo až na podzim a kvůli tomu nemusím být takhle striktní už teď. Trošku se mi přestal líbit přístup mého trenéra a v nejbližší době mám v plánu se připraovat zejména na všechny úrovně Spartan Race a částečně crossfit závody - pro mě je to spíše hobby, neberu to nijak vážně, ale baví mě to :) Takže na to taky bude třeba energie. Navíc mi ten způsob stravování začal přinášet kromě pár pozitiv bohužel i některé problémy, které jsem si pak uvědomila až s tím 5 týdenním odstupem a které mi za to nestojí :)

      Vymazat
    2. Ahoj, jsem ráda, že si vždy tak otevřená! Nechceš o tom napsat článek? Myslím co konkrétně ti trenér radil, jaké jsi vnímala problémy atd? Magda

      Vymazat
    3. Ahojky, máš na mysli problémy s hladem a chutěmi k přejídání?
      Jinak jsi se rozhodla správně, to co jsi držela předtím, tu nízkosacharidovou dietu - to nebylo ono.. teď je hezčí Food Insp. i ty se určitě sama cítíš fyzicky líp, takže všichni jso utady spokojeni, ne? :-D

      Vymazat
    4. Ano, přejídání bylo větší než bych ráda. Ačkoliv jsem si mohla dopřát, tak už to pak zase šlo mimo mou kontrolu a k tomu se já nechci vracet ;)

      Vymazat
    5. Dobře jsi udělala :) přesně to mě první napadlo, když jsi najela na ten nový režim..že kdybych byla tebou, byla by velká pravděpodobnost, že do ZP opět spadnu..
      A hlavně..víš kolik teď budeš mít sil na Spartan Race! :) vždyť by tvůj výkon s nízkým příjmem za moc nestál...(byť bys ho třeba den předem extrémně navýšila)..ale tak to je jen můj pohled na věc :)

      Vymazat
  2. máš čím dál lepší fotky!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Aspoň vím od koho se nenechat trénovat ( i když to jsem ani neměla v plánu :D)
    Jinač, jídlo je božíí, konečně ovoce a hoodně barviček:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že ses vrátila k normálnější stravě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoojda.. :-)
    Musím říct že jsi mě moc potěšila že jsi udělala tuto změnu... protože pořád jen zelenina, zelenina a k tomu jen ta zelená zelenina... to mě tak nebavilo a navíc tak málo sacharidů, to asi pak člověk blbě funguje (nebo tedy alespoň já bych tak celý den fungovat nemohla).. takže změna je určitě POZITIVNÍ.. :-D
    A pár otázek k jednotlivým dobrotám:
    1. Tu overnight oat už pak asi neohříváš, že?
    2. V čem jsou pečené batáty lepší než pečené brambory? Jíš někdy i pečené brambory?
    3. Jak nejčastěji upravuješ maso - třeba to krůtí co máš k včeři, nebo hned na fotce pod tím, ten losos v rizotu?
    4. Jak máš tu mísu plnou vitaminů, to malé červené je sušené rajče? :-)

    Díky, Mirka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Overnight většinou neohřívám - tedy možná někdy to dám na chvilku do mikrovlnky, jenom abych to neměla tak ledové, když to vytáhnu z ledničky :)
      2. Brambory moc nejím - prostě na ně nemívám chuť. Batáty jsou pro mě zajímavější potravinou.
      3. Maso nakrájím na nudličky/kostičky a orestuju na kokosovém oleji. Okořením buď grilovacím kořením nebo ryby kořením na ryby ;)
      4. Ano,v tom salátu jsou sušená rajčata.

      Vymazat
  6. Na tohle se těším každou neděli! Úžasné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhera!
    Ostatně jako vždy. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím, losos je prostě nejlepší!! :) V blízké době si ho musím zase upéct :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Mončo, prosím, nemáš nějaký typ na školní svačiny ? Každý den mám jedno a to samý (celozrnný chléb s lučinou a mrkví nebo rajčaty) a už mě to nebaví a zase kdybych si vzala jen jogurt nebo tak, tak je to pro mě málo :))... děkuji Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice nejsme povolaná odpovídat, ale co zkusit třeba domácí müsli tyčinky? :) Nebo tvaroh s ořechy (a vločkami, jestli by ti samotný nestačil :))?

      Vymazat
    2. Děkuji :)) L

      Vymazat
  10. Tenhle díl se i líbí o poznání více, než ten minulý, a je jasné čím to bude :D
    Je fajn, že sis to přehodnotila, přeci jen, kvůli soutěži na podzim si už teď, půl roku odpírat úplně všechno, i včetně kaší? Já bych byla protivná už první den a další dny bych asi začala vraždit :D
    Ale na tvé pokroky jsem zvědavá a jsem si jistá, že se ti bude dařit i takto :)
    A připomenula jsi mi, že si zase musím koupit batáry, už jsem je neměla věčnost (=měsíc :D)

    OdpovědětVymazat
  11. já prostě miluju tvoje jídla! :) :D
    mindofordinarygirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. S těma sacharidama jsi udělala dobře :) (Právě si chystám extra velkou porci nakrájenýho banánu a dvou velkých jablek na užírání na fyzicky náročnou směnu, při který potřebujeme vždycky strašně cokoli s cukrem...)

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle týden je takový více "user-friendly" nebo jak to říct, pro normálního člověka. Takže i pro mě je zde víc inspirace... Ale stejně ti povím, že dle fotek z těch pěti týdnů je na tobě ta nízkosacharidová dieta poznat, přijdeš mi objemově menší a vyrýsovanější. A jestli tohle bylo za 5 týdnů, tak je zbytečný řešit vyrýsování na závody už teď... takže za mě máš +1 :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten DORT! Láska na první pohled!
    Z jídla se mi líbí úúúplně všechno prostě!

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, jsem ráda, že jsi se vrátila zpátky k opět zdravému přístupu k životu:) To omezování je možná tak dobré pro nějakou fitness soutěž, ale se zdravým životním stylem to nemá vůbec nic společného. Opravdu, když jsem četla tenhle článek, zajásala jsem a mám z tebe radost :D Člověk se prostě některýma chybama opravdu učí :)

    OdpovědětVymazat
  16. No, tak ten dort všechno ostatní zabil. *němě a s obdivem hledí na to božské dílo*

    OdpovědětVymazat
  17. Pokud si dobře pamatuji, tak jsi před touto změnou měla příjem asi jen kolem 6.000 kj, tuším tak nějak že? Jak jsi navýšila teď, o kolik? A změnilo se něco i s tím cheat day, budeš mít je zase jednou týdně?
    Neuděláš pak zase třeba článek o těch změnách, tak nějak celkově, jako ten předchozí? Vím že vždy jsou i kritici, proto se ti možná do takového psaní moc nechce, ale myslím že teď by spíš byly pozitivní ohlasy.. :-)
    A pokud dobře koukám tak tam je i o něco více tuků, nemám pravdu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná byl ten příjem ještě menší. Teď jsem navýšila hlavně sacharidy asi o 80g a tuky taky tak o 30g nahoru ;) Cheat day bude podle potřeby. Spíš jsem si plánovala vždycky upéct nějaké zdravější dobroty a o víkendu tolik neřešit hodnoty jídel. A občas během týdne zařadím i den s vyšším příjmem sacharidů ;)

      Plánuji přidat asi nějaký jídelníček. Konkrétní článek ještě uvidím - asi jo, někdy v budoucnu :)

      Vymazat
  18. Mňam! Já si dala kaši dnes, ptz mě čekala náročná práce...ale nevím. Asi si víc pochutnám na tom tvarohu. Jsem divná...já vím :-D A zase jsem měla brzo hlad :-/:-D Semínkový chléb upeču asi hned zítra. Včera jsem byla moc líná, abych se v dešti vypravila do obchodu.
    A teď taková osobnější otázka... :-D Nebýváš z takového množství čerstvé zeleniny nafouknutá? Já pravidelně a už mě to dost štve :( Nějaký tip? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nafouknutá ani nebývám, jenom někdy po určitých druzích, ale víceméně s tím problémy nemám.

      Vymazat
  19. Super fotky, já tvůj blog prostě miluju, je můj nejoblíbenější. Co jsem si přečetla komentáře, jsem ráda, že máš rozum a umíš si říct stop, dokud to jde. Nic se nemá přehánět. Samozřejmě, že nic není zadarmo, ale musí se to dělat s láskou, musíš vědět, že teď to děláš takto, a baví tě to a budou z toho výsledky. Nesmíš se trápit a padat do něčeho daleko horšího....

    OdpovědětVymazat
  20. Nádhera, také se mi líbí o dost víc, než to minulé food inspiration :) no a ten poslední dortík mě prostě dostal. Nechystáš náhodou nějaký článek o tom, proč nastaly takové změny? Docela by mě zajímalo, co Tě vedlo k přehodnocení situace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také by mě takový článeček zajímal :D

      Vymazat
    2. Možná bude ;) Ale odpovídala jsem na to už i v komentářích nahoře ;)

      Vymazat
  21. Opět úžasný! Na neděli se těším vždycky jenom kvůli tomu, že uvidím další tvoje mňamky :D :) Všechno bych si dala! A ty tvarůžky ach! Moje lásky.. už jsem je neměla tak dlouho a to jenom proto, že brečím nad jejich cenou :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuji v Kaufu 200g balení. Ty výjdou vcelku výhodně ;)

      Vymazat
  22. Myslím že na tento dnešní příspěvek nemusíš čekat žádnou kritiku.. :) je to jistě změna k lepšímu, je super že jíš tak jak jíš.. podle mě pokud budeš na sobě tvrdě makat, tak můžeš dosáhnout hezkých výsledků i bez striktního hlídání a omezování se.. nejíš nezdravě a na to abys zvládala podávat takové výkony, třeba jak jsi nedávno pokořila 100kg na mrtvém tahu, tak na to potřebuješ sakra hodně energie.. no a i na pohled to je hezčí.. třeba ty rajčátka a mrkev udělají hezké barvičky v těch doposud jen zelených salátech.. a krásně nazdobené kašičky a tvarohy.. no nemůžu se na to ani vynadívat :D

    OdpovědětVymazat
  23. Ďakujem za skvelý nápad na tortičku! :) Onedlho ma čakajú narodeniny a dlho som premýšlala, ako sa vyhnúť tej kalorickej a klasickej tortovej bombe! No po tvojom príspevku už viem, akú tortu si pripravím tak, aby to bolo stále v rámci fit stravovania :) Chcem sa opýtať aká bola tortička chuťovo, keďže ju budú papať aj "ne-fit" sa stravujúci priatelia...Uchlácholim aj ich chute? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, psala jsem o tom v tom článku s receptem ;) Všem moc chutnalo.

      Vymazat
  24. Moni, to lněné semínko do kaše drtíš?:) sušené moruše musím zkusit, snad je najdu ve zdravé výživě:)

    OdpovědětVymazat
  25. Mončo, tak už nás nenapínej, všechny jsme zvědavé jak na tebe ten minulý dietní režim působil, pro a proti, sama se ted do něčeho podobného pouštím a doufám že už konečně rozhoupu stagnující váhu....
    Měj se krásně
    Míša

    OdpovědětVymazat
  26. Se divím, že doma nechtějí, abys jim vařila... :) Jak to vůbec máte takhle zařízené? Mamka vaří přes den oběd pro chlapy a ty si vaříš večer a krabičkuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si vařím kdykoliv potřebuji. Nijak rozdělené to nemáme :)

      Vymazat
  27. Proste krása :-) na tvé fo od inspiration se dívám vždy v neděli už v sedm ráno ;-D jestli to tady náhodou už neni. Ja ať se snažím jak chci fotky nic moc :-) proto jsem zatím nic nezverejnovala :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Ahojky,
    můžu se zeptat na tu asijskou směs? Už několikrát jsem ji taky obhlížela a zvažovala její koupi, ale nevím, jakou chuť si přesně představit. Slané, sladké něco mezi? :-) Řekla bych, že asi slané :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéjda, já se omlouvám, vložila jsem komentář ke špatnému článku! Původně měl být u nejnovějšího článku z nákupu ve zdravé výživě :-D Tady v tomhle žádná asijská směs ani není :-)

      Vymazat
    2. Spíš slané, ale ne vyloženě solené - jsou to takové arašídy v nějakém těstíčku. Jakoby arašídy v krekru řekla bych :D

      Vymazat
    3. Aha, děkuji za objasnění. Tak je teda vyzkouším :-)

      Vymazat
  29. Ano, ano - doopravdy, to nejlepší nakonec! Krása!

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj :)
    Ten "nepečený krasavec" vypadá opravdu dokonale :O udělala jsi mi strašně velké chutě :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)