neděle 2. února 2014

Food Inspiration LXIX.


Tento týden byl náročný - psychicky i fyzicky...teoreticky jsem měla o něco více volna než minulý týden. O něco méně jsem cvičila. A o něco více jedla. Ale i tak jsem se v pátek a sobotu cítila jako chodící mrtvola. Tyto dny jsem měla volné odpoledne, ale i tak jsem nebyla schopná nic dělat - i napsat článek mi přišlo vyčerpávající. Rozumějte - musela bych u toho moc moc přemýšlet :) A to jsem jsem si letos dokonce užívala leden bez zkouškového (příští rok tomu už zase "snad" bude jinak). Každopádně ačkoliv jsem měla pocit, že tento týden toho foťák moc nepobral, tak se tam přecejen nějaké fotky našly - asi zásoby ještě z minulé neděle :) A když na tom tak přemýšlím, tento týden se zase stalo spoustu zajímavých věcí - ono ten leden byl tak nějak celý plný zajímavých věcí s vidinou jistých změn do budoucna. Asi vážně zlomový rok :) A nebojte, už vám nějaké novinky začnu poodhalovat. Jen ještě aspoň týden vyčkejte. Zatím je tu vaše oblíbená rubrika plná inspirace :)


 Nedělní snídaně, s náležitou dávkou kokosového mléka
Ne, to opravdu není šlehačka - ale dokonale krémové kokosové mléko, a to je ještě mnohem lepší. Když jej otevřu, jsem fakt schopná sníst/vypít celou plechovku za jeden den :D Kaše je dělaná z ovesných vloček, se lněným semínkem, chia semínky
a skořicí. Nahoře pak ovoce - banán, kaki a borůvky. Dále již zmíněné kokosové mléko, plátky mandlí a na chuť nasekaná hořká čokoláda. Vždy skoro nemůžu dospat, jak se na tyhle snídaně těším! ♥


Zeleno-červená svačinka
Čím víc zelené, tím lépe! Ale občas není naškodu si tam přimíchat ještě jinou barvičku :) V tomto případě jsem měla
na svačinu mix brokolice, fazolových lusků, hrášku, květáku a krémových žampionů, k tomu rýžové chlebíčky a červenou řepu. Zelenina nemusí být vždy nuda, věřte mi! Není to jen o suchém salátu, jen si na to musíte udělat trochu času a vychutnat
si to ;)


Modrý zázrak v zimě
V obchodě jsem narazila na borůvky s celkem výraznou slevou. V zimě sice trošku proti zákonům přírody, ale tak proč ne?
Na svačinu k tvarohu, oříškům a konopnému semínku sedly perfektně :)


Krabičkový speciál
Psát ke každé krabičce odděleně by bylo na dlouho - a proto jsem je chytře spojila v jednu koláž :) A tak tam můžete vidět třeba zeleninu s tuňákem či tvarůžkami, nahoře pohnaku se štikou a cuketou - což byl bohužel oběd, který se tentokrát fakt nepovedl a většina putovala do koše, ta štika nic moc :-/  Vpravo je pak už mnohem lepší oběd - rýže natural s mletým hovězím, cuketou a lusky. A dole pak můj nejoblíbenější salátek s červenými fazolemi a mozzarellou :)


Ovesno-jáhlová
A máme tady druhou a bohužel poslední kašičku tohoto vydání. Zde je to mix ovesných vloček a instantní jáhlové kaše
od Nominy. Na ní ovoce, sójový ochucený pudink od Promavelu a arašídové máslo!


Vajíčka na zelenině
Klasická kupa zeleninového salátu, na něm orestované žampiony se šunkou a vajíčko - kterých ve skutečnosti bylo více,
ale bez tolika žloutků :)


Nedělní svačinka
Vrchol zdravého stravování? Ani ne, přiznávám :D Ale na croissant jsem měla neskutečnou chuť! A listovému koláči s piškoty, jablky a pudinkem jsem minulou neděli taky prostě neodolala a tak na talíři skončil více než jen jednou :)


Slavnostní oběd
Sice jsem nic neslavila, ale neděle je vždycky den pro nějakou pořádnou obědovou nálož, no ne? :D A tak jsem si upekla kuřecí "stehýnko" se zeleninou a k němu udělala mé oblíbené a skoro zapomenuté bramborovo-mrkvové pyré :)


Zelenina k palačinkám
Asi trochu netradiční, ale pro mě naprosto pochopitelné. Bez zeleniny by to už ani ráno prostě nešlo. Aneb první sněz svou zeleninu a pak si dopřej "dezert" :D



Trocha nostalgie...
A ještě jednu s nádechem minulosti. Kdysi jsem toasty s arašídovým máslem a banánem snídala téměř denně. A už je to sakra dlouhá doba, kdy tomu tak bylo! Každopádně jsem si to včera zopákla - když už byl ten americký týden v Lidlu... Ale řeknu vám, že už to nebylo až tak dobré jako dřív. Asi blbý chleba... :D Protože arašídovým máslem by to být jistě nemohlo :)


Přeji vám pěknou neděli! Už první únorová, to nám to ale letí :)

96 komentářů :

  1. Ahoj, nejsi ty těhotná? Ty kyselé okurky s croissantem? :D Ale jídla ssmozdrejmě WOW :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je úplně normální kombinace - croissant je máslový, namazala jsem si ho žervé a dala na něj šunku :D Ale já bych kyselé okurtky nacpala klidně všude - pro ty mám slabost :)

      Vymazat
    2. Já bych nemohla jíst něco slaného spolu s croissantem třeba:D vím, že se to tak jí ale mě to nejde přes čumák:)

      Vymazat
    3. já bych spíš nemohla ke snídani zeleninu, musím mít snídaně jen sladké, případně klidně i pečivo s lučinou a sýrem- výjimečně, ale zeleninu bych k tomu po ránu nedala, holt každej máme chutě jiný :)) jinak moc hezký, jako vždy:))

      Vymazat
    4. Taky jsem si to myslela. Ještě před měsícem jsem všem tvrdila, že zeleninu bych ráno nepozřela. Ale ono to nakonec přecejen jde a dokonce mi to fakt chutná i na tu snídani :)

      Vymazat
  2. jak koukám na ten krabičkový speciál, tak mě začíná mrzet, že krabičky tento rok vůbec nepotřebuju ×/:D

    OdpovědětVymazat
  3. Zelenina a palacinky? :D :D páni, ty musíš mať žalúdok z ocele.. každopádne, tvoje food inspiration sa mi páči čoraz viac a to som si myslela, že ani nie je možné, pretože už predtým bolo takmer dokonalé ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj žaludek snese všechno :D A děkuji, jsem ráda, že se ti líbí :)

      Vymazat
  4. Mončí díky moc za inspiraci co ukuchtit :-), kde prosím Tě kupuješ to našlehané kokosové mléko, vypadá bájo :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaufland ;)
      viz. http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2014/01/novinky-do-spize-i-lednicky-xxiii.html#more

      Vymazat
  5. Všechny ty jídla vypadají úžasně! :) Ale musím říct,že můj žaludek by asi kombinaci croissant a okurky nepřežil,natož ještě ten koláč :D Každopádně jsem borůvky kupovala taky, ale byly všechny pryč hned během jedné svačiny..jsem asi děsnej otesánek :/ :D
    Užij si zbytek víkendu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi otesánek - to jenom já jsem si je šetřila :D

      Vymazat
  6. A co jsi potom jedla kdyz ta stika putovala do kose? Udelala jsi narychlo novy obed nebo jsi zustala o hladu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyjedla jsem víceméně tu pohanku s cuketou - a byla jsem v práci, takže oběd jsem si nový udělat nemohla, ovšem měla jsem další svačiny ;) A do koše pak putovaly dalěí 2 porce tohoto jídla připravené na další dny a místo toho jsem udělala to co je vedle - ráži s mletým masem.

      Vymazat
  7. Páni,teď až jsem se dočetla,že sis dávala croissant naslano..jinak mě ta kombinace také trochu zarazila:D nejúžasněji vypadají kašičky!;) a můžu se zeptat,jak jsi připravovala štiku,že Ti tak nechutnala? My ji doma dělali klasicky na másle a byla výtečná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já měla nějakou mraženou štiku a nebyly to přímo filety, takže proto se asi nevyvyedla :-/ Jinak mi štika taky dřív nevadila :)

      Vymazat
  8. Proč si už nedáváš toasty s PB? Je to tím že nejíš pečivo? A ostatně, ty vlastně nejíš pečivo vůbec jako takové anebo nejíš jen to pčeničné, když jsi psala že pšenice není moc zdravá... co třeba nějaké jiné?
    Jo a ten koláč z listového těsta s pudingem vypadá nádherně,, jen ty okurky bych k tomu nesnědla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejím je, protože už na to prostě nemám chuť - navíc mě to ani moc nezasytí ;)
      Pečivo víceméně nejím, dám si ho možná jen o víkendu, "Na chuť". Protože mi sice chutná, ale více než 1x týdně na něj ani chuť nemám.

      Já jsem snědla ten criosant na slano s okurkama, koláč bl pak jako dezert ;)

      Vymazat
  9. Moc se mi líbí ten slavnostní oběd. To pyré jsou jen brambory a mrkev, nebo tam máš i mléko jako do br.kaše? Zeleninové saláty jsou top, mám hrozně ráda sladkokyselé zálivky nebo salát s kysaným zelím, ten tomu dá grády :D. Teď ho jím dost často a se strouhanou mrkví a jablkem to je ono. Co ty a syrové kysané zelí?
    Fotka první kaše je krásná, kokosové mléko vypadá opravdu jako šlehačka :D. Jinak zeleninu ráno jím jen ke slanému, ale mám to radši v létě, kdy si můžu dojít na zahradu třeba pro rajče a to pak takový chléb s cottagem a rajčetem chutná skvěle :)
    Měj se hezky a těším se na poodhalení lednových momentek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pyré jsou romixované brambory, mrkev a trocha mléka :)

      Syrové kysané zelí moc nemusím - ale podušené k obědu ho miluji a vyjedla bych i celý hrnec :D

      Vymazat
  10. Tu poslední snídani v podobě toustů s arašídovým máslem a banánem zrovna snídám :-D Poprvé v životě...a...dokonalost. Sakra! Já věděla, že si to máslíčko nemám kupovat :-D
    Budu se asi inspirovat u těch vajíček na zelenině, jelikož mám v lednici nějaké žampiony a nedělní svačinka je velice zajímavá...ty kyselé okurky mě tam zarazily, ale proč ne...chutím neporučíš :-D
    P.S Zatím mi ta tvá strava nejvíce sedí na nízkosacharidovku...pletu se? Vyveď mě z omylu :-D Akorát teda není tak drastická jako jsem měla já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tos neměla dělat, teď máš závislost tak minimálně na rok dopředu :D

      A má strava je pravda teď spíše nízkosacharidová - přílohy mám přes týden 1x děnně, ale ani mi to nijak nevadí :) Dost se to podobá i tomu, jak třeba jí Zuzka Light. Tak snad to bude mít podobné výsledky :D Ovšem časem možná ještě nějaké změny budou, tělo si nesmí zvykat ;)

      Vymazat
    2. No...mám ho doma 3 dny a už mám půl skleničky pryč :-(:-D

      Jo, řekla bych, že při nízkosacharidovce jsou největší výsledky. Akorát já udělala chybu, že jsem šla do takového extrému - sacharidy opravdu pouze ze zeleniny. Po 2 týdnech semnou nebyla řeč. Protivnější jsem snad nikdy nebyla :-D Pak jsem jednou v krizovce povolila a byl z toho pěkný jojo-efekt. Ale ty máš pevnou vůli (kterou já postrádám), takže tobě to nehrozí. Budu držet palce. Už teď jsou na tobě během těch pár týdnů vidět obrovské pokroky :)

      Vymazat
    3. Jojo, taky jsem dost četla i články a lepší výsledky vždy byly pří nízkosacharidové stravě spíše než po "nízkotučné" :) Ale chce to dělat s rozumem - jíst dva týdny úplně bez sachrů je už trochu moc. Já mám sice přes týden příjem pod 100g sacharidů, ale v sobotu mám pak den s vyšším příjmem sacharidů (cca 200-300g) a v neděli úplně volný (půl)den, kdy to zase všechno doplním :D A takhle mi to vlastně i dost vyhovuje. Když nejím sachry, tak nemám hlad ani chutě - protože mi to nerozhazuje cukr v krvi. A když už jsem ke konci týdne z toho třeba trochu unavená a začínám mít chuť zase na něco jiného, sladkého a sacharidového, tak příjde víkend, kdy se tak přecpu, že už se zase těším na ten "odlehčený" týden :D A zároveň to přináší výsledky, takže co víc si přát :) Ovšem za týden možná dojde ještě k nějakým změnám. Půjdu na přeměření a uvidíme, co potom :)

      Vymazat
    4. počítáš do sacharidů i sacharidy ze zeleniny nebo zeleninu jíš neomezeně? jinak obdivuji Tvoji vůli a výdrž :) Lulubell

      Vymazat
    5. Zeleninu jím neomezeně, ale jen některé druhy ;) Z příloh mám každý den 50g sacharidů, pak občas kousek jablka + sacharidy ze zeleniny.

      Vymazat
    6. Počkeeej tak tohle mě hoodně zaujalo!! Jsem na tom se sacharidama stejně- denně mám jen jednu přílohu, pečivu se vyhýbám úplně, až na knäckebroty občas ke svačině nebo obědu, když nemám vyloženě teplý...ale mě hrozně zaujala ta neděle- 1/2 den volna :D to je luxusní nápad, dopřeješ si teda v neděli dopoledne i nezdravé jídlo, nebo spíše zdravé, ale neřešíš tolik množství a kombinaci? Já bych si občas taky dopřála ráda třeba nákej ten zdravej koláč, nebo celozrnné lupínky s mlíčkem (to bylo mé oblíbené papání), ale mám strach, abych se pak vrátila hezky zpátky:))

      Vymazat
    7. No i když bych neměla, tak nakonec se z toho vyklube celý den :D Ale dopřávám si všechno - zdravé kaše, koláče, ovoce, ořechy, ale i čokoládu, nějaké ty krekry, sušenky...na co mám chuť, klidně ve velkém :) Ale už to budu muset taky trochu krotit :D Myslím, že ještě tak 1 týden a pak to budu mívat tak co 14 dní takový den ;)

      Vymazat
    8. Moni a ráno snídáš přibližně kolik těch sacharidů v kaši? Já jen jestli těch 100 g denně je včetně snídaně, nebo myslíš jen v přílohách?? Díky, Věra.

      Vymazat
    9. Na snídani kaši nemívám ;) Přílohy mám jen k obědu většinou.

      Vymazat
  11. Já jsem kdysi taky jedla tousty s PB ve velkém a taky už mě to nějak přešlo :-// PB mám teď nejraději s kašičkou :))) a ty tvoje vždycky vypadají tak strašně dobře! Tuhle rubriku naprosto zbožňuji :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, Moni, tvoje porce jídel mi vždycky spraví náladu... musím říct, že si občas připadám jako velryba, když vidím na zahraničních blozích (hlavně ta naše slavná Amerika), jak holky snídají lžíci odtučněného řeckého jogurtu s hrstí borůvek a kouskem banánu (celý by přece sníst nedokázaly)... nechápu, že na to vydrží do oběda (který pak tvoří Caesar salát, ať žije nutriční vyváženost)... ale pak se v neděli u snídaně kouknu sem a vidím, že existují i normální lidi, kteří jedí porce pro dospělé, a funguje to taky, možná i líp než těm párátkovým slečnám... těším se na příští neděli ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, taky někdy nechápu, jak mohou být některé holky z takové trošišky "nacpané" - jestli to nemají spíše v hlavě a nechtějí si ten hlad připustit ;) Já tedy ne vždy mám takové porce, přes týden se snad krom obědů taky držím dost zkrátka, ale když si to pak třeba o víknedu vynahradím, tak si dopřeju pořádně :)

      Vymazat
    2. Kdyz uz je tady rec o porcich, tak se chci zeptat, kdyz delam kasi asi tak z 5 polivkovych lzic vlocek + pak kasi doplnim asi 100g ovoce, aras.maslem a tak, k obedu si davam prilohu cca 70g v suchem stavu kdyz jsou treba varene brambory tak 250g, a masa tech 100g nebo 120g za syrova, je to ok? diky za nazor :)

      Vymazat
    3. http://instagram.com/p/i-a1CuxKxh/
      Asi tak že? :D

      Vymazat
  13. Opět paráda :-) Tvoje jídla vypadají tak skvěle :-) A navíc to pro mě funguje i jako taková další motivace :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Přeji všem příjemné nedělní dopoledne :)
    Chtěla bych se zeptat tak trošku mimo tvou stravu... co si myslíš o pudinku bez cukru (nahrazeno třeba medem, skořicí, zavařeným ovocem) s rýží? Považuješ to za hodně nevhodnou stravu? Nevím, jestli je pudink sám o sobě "nevhodný", nebo jestli to dělá jen ta kupa cukru... Rozmýšlím se, jestli zvolit slanou variantu rýže s vajíčkem a okurkami, nebo právě s pudinkem :) Děkuji za radu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pudinku myslím není žádná "kupa cukru", já dávám na 500 ml mléka dvě polévkové lžíce:-) Záleží, jestli máš nějaký speciální nízkosacharidový režim, protože puding se dělá ze škrobu, ale jinak na něm není niczlého, když si ho uděláš domácí, bez barviv a bez aromat...

      Vymazat
    2. Ahoj, když si uděláš domácí pudink z mléka, žloutku a škrobu, není na tom nic špatnýho.Já ho ještě míchám s tvarohem a mám domácího lipánka.Jukni na http://www.varimezdrave.cz, jsou tam recepty třeba na pudink z rýžové mouky a nápoje zajíc.
      Verča

      Vymazat
    3. Tak ten lipánek mě nenapadnul, to je super tip!:-) Já vařím pudink podle receptu z varilamysicka.cz a taky je výborný.

      Vymazat
    4. Toho lipanka delavam i ja ale davam puding praskovy a sladim stevii.. je to take moc dobre :)

      Vymazat
    5. Nebo si ještě dělávám tvarohový krém.Moc mi nejede samotný tvaroh, tak smíchám měkký tvaroh(ne vaničkový) s trochou mléka a ohřátými a trochu oslazenými malinami.Dělám si tak ze třetiny kostky a je to super sváča, moc dobrá, bez umělých fujtajblů a zbytečného plastového kelímku.
      Verča

      Vymazat
    6. Nebo s nakrájenými sušenými datlemi nebo fíky je taky moc dobrý:-) Akorát je potřeba si to připravit trochu dopředu, aby se ty chutě spojily...

      Vymazat
  15. Ti pyré se mi moc líbí, někdy ho budu muset vyzkoušet. :))
    A ta snídaně se zeleninou mě dostala. :D

    OdpovědětVymazat
  16. to s tou štikou jsem taky zažila, nebyla od značky Kimbex?A TO JSEM ZKOUŠELA NĚKOLIKRÁT TU ZNAČKU A POKAŽDÝ TO BYL HNUS, MYSLÍM SI, ŽE TO NĚKDE nechaly rozmrznout a pak znovu zamrznout. Jsou to takový jakoby ocasy ne?

    OdpovědětVymazat
  17. Mony, chtela bych se zeptat, jak jsi nedavno zmenila tu stravu a hezky jsi zhubla a tve svaly na brise jsou tak vice videt, tak ja bych to rada take zkusila, ale nevim co pridat misto tech sacharidu.. bojim se ze budu mit hlad a chute, protoze obcas mam takove mensi zachvaty zravosti kdyz nejim dostatek..
    Bilkovin mam kolem 120g na 60kg coz si myslim ze je to maximum, tak bych nechtela zase moc pridavat.. sacharidu mam cca kolem 230g a tuku kolem 65g, tak myslis ze kdyz bych ubrala treba na 200g a tuky navysila na 70-75g tak ze ten tuk z briska dam dolu? Nebo mam ubrat jen sachry a tuk uz nepridavat? Nechci ubirat tuky protoze i kdyz na tele mam sice tuk navic, tak vim ze kdyz bych drzela nejakou nizkotucnou dietu tak mam problemy s nepravidelnou menstuaci tak nechci to riskovat.. kolik mas za den prijem tuku ty? Dekuji za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ubrat sachry, tuky nech. Po 4-6 dnech nízkosacharidové stravy si dej den, kdy dáš více sachrů, méně bílkovin ;)

      Vymazat
    2. Ok dekuji za radu, zkusim to tak jak pises :)

      Vymazat
  18. Borůvky v tuto roční dobu? To nám děláš za trest ;) I když jíš teď o hodně více zeleniny, tvé food inspiration je pořád úžasné! Máš opravdu talent :). Chtěla jsem se zeptat, nebojíš se při tak nízkém příjmu sacharidů, že by jsi mohla znovu spadnout do záchvatového přejídání? Příjem si počítáš? Jestli ano, zapisuješ i všechnu zeleninu?Děkuji za odpovědi. Na tvé další články se moc těším. Přeju hezký den. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příjem nepočítám, ale jídelníčky si zapisuji - jen tak pro sebe, mám takový sešit, kde si teď píšu všechno. Ono není na škodu na to vždycky po nějaké době mrknout a zhodnotit, jaké to mělo účinky a důsledky :)

      A přejídání? To nejhorší období, co se i psychiky týče, je dávno pryč. I teď jsou dny, kdy si bez výčitek pořádně dopřeju a ano, teoreticky se i přejím. Ale neberu to jako záchvatové přejídání. Teď je to ale mimojiné dovoleno a zakomponováno spíše takticky, aby to vždy nakoplo metabolismus ;)

      Vymazat
  19. Slaný croissant s okurkama bych ještě pochopila, ale ten koláč mi k tomu prostě nesedí, na tom talíři to vypadá hodně komicky..:D A palačinky (připadá mi to spíš jak lívanečky) na sladko se zeleninou, rozhodně zajímavé..:D

    OdpovědětVymazat
  20. OKurky bych taky mohla jíst se vším :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tvoje kaše jsou vždycky výstavní :-) A rozhodně si musím udělat kuře a pyré!

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Mončo,
    a na jaký obor by ses na VŠ chtěla hlásit ? :-)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já musím volit teď hlavně podle dostupnosti. Chci jít dálkově a v Ostravě, takže jsem zvolila obor Rekreologie - taková z nouze cnost, ale alespoň něco :) Ideálně bych chtěla nutričního terapeuta, výživu ve sportu nebo fyzioterapii, ale to buď nejde dálkově nebo je to daleko na dojíždění a nevyplatilo by se mi to.

      Vymazat
    2. Ty jo, fakt? Já jsem myslela, že si dáš tu výživu v Brně... Není to škoda zase studovat něco, co tě nebaví tak úplně moc?

      Vymazat
    3. Do Brna bych musela jezdit každý týden a to cestování by mě vyšlo fakt draho - na několik tisíc měsíčně a to je fakt dost na to, že už si musím platit všechno sama, včetně nájmu a nebudu mít už žádné studentské výhody. Takže bohužel je to pro mě celkem nevýhodné. Škoda, že bydlím tak daleko no a stálou práci mám tady :)

      Vymazat
    4. Já tedy co jsem slyšela od lidí, co na tom jsou, tak Rekreologie mi přišla jako docela "paobor"...Pokud vyloženě nepotřebuješ titul (nebo status studenta, který bys ale stejně v dálkovém neměla), tak mi to přijde jako zbytečně vynaožený čas a námaha...Já bych dala to Brno i za cenu toho, že to nějakou dobu bude náročné, myslím, že ti to může hodně dát a ty na to máš!

      Vymazat
    5. Ano, Brno by mi dalo jistě více, ale ono dát měsíčně takové 2-3tis jenom za cestovné taky není zrovna levná záležitost :)

      Vymazat
    6. Ahoj, na jednu stranu máš pravdu, není to levné ale měla bys studentskou slevu na dopravu.Posilovna a zdravá strava také nejsou zrovna levné záležitosti a investuješ do nich.
      Neber to prosím jako nějaké kázání,jen sem sama šla na špatný obor, ztratila rok času a jen litovala.
      Koukala jsi na výživového poradce na Merhautově v Brně? Je to VOŠka a myslím, že i dálkově se to dalo ale ruku do ohně bych za to nedala, zahlédla sem to na letáku, když se tam hlásila sestra.
      Verča

      Vymazat
    7. Studentskou slevu bych již neměla :) A jeden rok nedokončené VŠ už mám taky za sebou. Neboj se, já nad tím přemýšlím dost posledních pár měsíců a rozhoduji se stále - ty názory se u mě někdy mění každým týdnem a přecejen to pak je ještě i o těch přijímačkách, které jsou ne všude snadné. Pro mě je to o to složitější, že mám teď ještě i práci a spoustu jiných povinností. Zatím mě ale má intuice vedla dobře a do budoucna mám jisté plány a vize, takže se budu držet toho ;)

      Vymazat
    8. Tak jestli se ti do toho nechce, to bych se potom vykašlala i na Rekreologii. Buď časem zjistíš, že se ti studovat chce a stojí ti to za to a půjdeš na tu výživu (nebo taky někam úplně jinam:), nebo zjistíš, že to vlastně nepotřebuješ, a nebudeš muset investovat min. tři roky času do "zbytečného" studia...(Já letos investovala docela dost peněz do studia při práci, ze které mně na to navíc neuvolňují a musím si to nadpracovávat. Ale vím, proč to dělám, a vidím, že pro holky, které tak motivované nejsou, je to daleko větší problém i jen chodit na přednášky:-), takže je jasné, že nemá cenu dělat něco, o čem člověk není sám přesvědčený. Tak přeju hodně štěstí, abys to nakonec vymyslela dobře a byla spokojená!

      Vymazat
    9. Jen poznámka na okraj - studentem jsi i v kombinované formě studia (ze zákona) a třeba dopravní podnik města Brna přiznává "studentské" ceny jízdného i kombíkům.
      Nemáš sice formální ISIC (jako průkaz studenta), ale potvrzení o studiu ti fakulta vydá.

      Vymazat
  23. všechno vypadá krásně!
    Ale poslední, ta s toastama, ta vypadá prostě nejkrásněji :D

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, docela obdivuji ty prazvláštní kombinace chutí.

    OdpovědětVymazat
  25. Super jako vždy :) Taky jsem si tento týden dopřávala borůvky, mňam a bramborov-mrkvové pyré zbožňuji :)

    OdpovědětVymazat
  26. Muzu se zeptat proc si davas hresici dny? Jako jestli to je z toho duvodu ze si chces konecne po celym tydnu hlidaneho jidelnicku a aktivniho cviceni doprat jidlo ktere mas rada aby ses mela cely tyden na co tesit, nebo zda to je z nejakeho jineho duvodu ze to je treba prospesne pro telo kdyz ho takto "sokujes" nebo ja nevim.. diky a jeste prosim te se chci zeptat kdyz mas ten hresici den tak ten den je bez cviceni nebo take cvicis? dekuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "hřešící" den mám proto, aby se vždycky zase nastartoval metabolismus - a zároveň si dopřeju, což je i pro psychický klid žejo :D A více se pak těším na další týden :) Ono je to celkem doporučované za účelem lepších výsledků, střídat dny s nižším příjmem a pak nějaký ten den s vyšším. V tento den necvičím a mám zároveň odpočinek a relax ;)

      Vymazat
  27. K tomu se dá napsat jen jedno → těším se na zítřejší snídani :D :)

    OdpovědětVymazat
  28. Všechno to vypadá nádherně!:))

    OdpovědětVymazat
  29. Teda taky koukám na ten croissant se šunkou... nikdy by mě tohle nenapadlo! O:) ... Ale proč vlastně ne, asi si taky něco takovýho budu muset někdy zkusit :) Jinak znovu inspirace v jídle, díky za to Moni :)

    OdpovědětVymazat
  30. chápu, že se někdy vaření nemusí povést, hlavně když nejsou suroviny (mrcha štika :D ) v pořádku, ale copak to jídlo neochutnáváš při vaření/dochucování...? :) ať pak nebalíš a netaháš s sebou nepoživatelný krabičky jídla..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda celé jídlo taky neochutnávám, maximálně těstoviny nebo rýži, jestli jsou měkké:)

      Vymazat
    2. Také ochutnávám pouz přílohu když vařím, nebo třeba omáčku, zda je dost slaná.. ale všechno určitě neujídám.. :-)

      Vymazat
    3. Většinou taky neochutnávám. Tohle byla ale fakt blbá čst masa - ždný filet, spíš ta spdní část z ocasu, takže asi proto mi to nejelo.

      Vymazat
  31. Ahoj Mončo, musím zareagovat. Já jsem taky měla podobný dilema. Ale řeknu ti jedno. Chápu, že to dojíždění by nebylo zadarmo, ale sama bys brzy přišla na to, že jezdit každej víkend domu je blbost... další věc je, že píšeš že by to byl finanční problém... víš přijde mi to jako trochu pěst na oko u tohoto článku zrovna... já třeba ti moc přeju jak jíš a že ti chutná, ale já třeba musim vyjít s 50,-Kč/den a nějaký ořechový máslíčka, moře zeleniny, ovoce apod. to je spíš pasé a jsou to vesměs pečivo, vločky, výjimečně maso apod. Vím že to není ideál, ale jen chci ilustrovat, že třeba v tomhle by ses mohla dost uskromnit - pokud by nebylo na zbyt - prostě mi přijde že ta šance dělat vš už se opakovat jen tak nebude a neboj, zas takový sra*ky jíst bys nemusela, jen třeba by to tak "nechutnalo", ale perspektivu má vš větší než arašídový máslo nebo borůvky, to mi věř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže Monča má v místě bydliště práci, dojíždět by musela neustále, kde jinde by vzala peníze na to dojíždění, jídlo a jiné...?

      Vymazat
    2. Evo, ty si asi ten komentář nepochopila. Já osobně souhlasím s anonymem: přesně takhle studuji v Brně já-musím si vše platit, dojíždět apod., ale když se člověk uskromní-resp.začne hodně uvažovat, do čeho jdou jeho peníze, dá se to. A investuje do zbytku svého života a určí si směr, na kterém bude po následující roky budovat. Prostě to jde, nekupuju si PB (prostě tohle JE drahé), ani borůvky v zimě, ani mražené lesní plody, ani štiky, ale i z vajíček, mrkve, zelí, brambor, vloček, jogurtu, sýra, rýže apod. se dají dělat chutné a zdravé věci.
      Nekupuju si drahé proteiny a potravinové doplňky, ani mořské řasy, ani Zajice v krabici, chia semínka atd atd, ale to neznamená, že nejím hodnotně a zdravě. Tím spíš na jaro a v létě (i na podzim): Zelňák je skvělé místo, kde se dá sehnat mnoho výtečných věcí za směšné ceny.
      Prostě si člověk musí udělat pořádek v hlavě, jestli mu je přednější kvalitní vzdělání, co ho bude bavit a bude ho mít do konce života a nikdo mu ho neodpáře, nebo investuje spíš do svých fitness cílů.
      Mončo neber si to vůbec jako něco agresivního, je fajn, že ses v něčem našla. Ale člověk si prostě musí udělat žebříček priorit. Ae chápu, že třeba ta fitness dráha je pro Tebe přednější. pak jd vše OK :)
      ale důvod "musela bych dojíždět" - to není seriózní argument ;)
      mnoho mých spolužáků u školy ( i mediny) i pracuje. I já. A jde to :-)

      Vymazat
    3. Kdybych "musela dojíždět" pár kilometrů, tak to tak neberu. Ale pro mě to je vzdálenost několika stovek kilometrů :) A ano, kdybych MOC chtěla, tak bych si to určitě zařídila. Jelikož to pro mě ale není až tak prioritní, tak to zvažuji v závislosti na mnoha faktorech, jako je třeba právě ta vzdálenost :)

      Vymazat
  32. Se studiem to bude stejné jako se cvičením - kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod:)

    OdpovědětVymazat
  33. Moni, moc te prosim, jak delas palacinky? Me to nejde, me se to vzdy potrha, kdyz chci pretocit palacinku na druhou stranu tak se prilepi na spodek panve a kdyz ji chci nazvednout uz se trha.. ve vnitr je syrova, ze spodu opecena.. nakonec to skonci tsk ze to vsechno umicham dohromady a mam zase jen kasi.. davas hodne oleje aby to slo lip obracet? Jak moc mas ridke testo? Pridavas mleko nebo vodu? Dekuji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde o to vychytat těsto. Taky se mi kolikrát nepovedou, proto dělám často první testovací a pak případně dolaďuji konzistenci ;) Olej nedávám skoro žádný, jenom pánev lehce potřu.

      Vymazat
  34. Ty borůvky s tvarohem vypadají naprosto báječně! :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Oooch...borůvky! Já si je snad díky tobě půjdu koupit, jak jsi mě nalákala. Ale předpokládám, že v tuhle roční dobu budou stát majlant! Ale co, zy tu dobrotu to určitě stojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musíš kupovat v akci se slevou 50% jako já :D

      Vymazat
    2. Nebo v létě sbírat a v zimě brát z mrazáku :P

      Vymazat
  36. Já tomu arašídovému máslu prostě asi na chuť nikdy nepřijdu :)

    OdpovědětVymazat
  37. Nejvíc se mi samozřejmě rozzářily oči při pohledu na toust s máslíčkem, kaši s máslíčkem a koláč s croissantem (až na ty okurky!:D), ale nepohrdla bych ani takovou zásobou krabičkových obědů:)
    ale štiku jsem ještě nikdy nejedla, takže těžko říct jestli by taky neputovala do koše:D

    OdpovědětVymazat
  38. Mončo,
    moc díky za blog, vždy tady najdu zajímavé informace.
    Mám dotaz - prosím tě, jak si děláš různé zeleninové saláty - dáváš tam olivový olej nebo něco jiného?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dávám olivový olej a Umeocet - nebo místo něj jiný ocet (jablečný nebo vinný) + koření.

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, měj se hezky, Monča :-)

      Vymazat
  39. Tss, borůvky zase závidím!
    Zeleno-červená svačinka vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  40. Dobrý den, prosím chtěla bych poradit čím nahradit červenou řepu. Máme detoxikaci a skoro každý den je řepa. Zkoušela jsem jí jíst, ale nejde to. Třeba někdo z Vás ví, co jíst místo řepy. Děkuji všem Tereza

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)