Před pár dny jsem psala, že mám v plánu vařit žampionovou polévku. Vlastně to bylo poprvé, co jsem ji vařila a můžu říct, že se povedla podle mých představ. Možná mohla být méně slaná, ale to se dá vždy napravit. Pokud ji budete chtít někdy také zkusit, tady je recept :)
Budete potřebovat:
- 200g žampionů
- 200 ml mléka
- 300ml vody
- zeleninový bujón (nebo hotový vývar místo vody)
- 1 brabora (cca 75g)
- pečivo na krutony
Postup přípravy:
Do hrnce dejte vařit vodu společně s mlékem a zeleninovým bujónem. Já jsem použila želatinový v kelímku. Někteří kupované vývary v kostce nepoužívají, pak lze použít vývar domácí. Já proti nim nic nemám a vždy mi polévku dokonale ochutí :) Přidáme žampióny nakrájené na plátky a povaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nastrouhanou braboru, která polévku mírně zahustí. Vaříme ještě 5 minut. Lze podávat s domácími krutony nebo pečivem :)
Energetické hodnoty:
celá polévka bez pečiva
- 1073Kj (255Kcal)
- 14,5g bílkovin
- 35g sacharidů
- 6g tuků
Já osobně měla polévku na večeři, tudíž jsem snědla celé množství. Pokud byste si ji dávali před obědem nebo na svačinu, tak bude stačit asi polovina ;)
vypadá to lákavě :) žampiony mám moc ráda,a krémové polévky taky - uplně nejvíc dýňovou a brokolicovou :) tvůj recept asi někdy vyzkouším :))
OdpovědětVymazatPopravdě polévky moc nemusím, ale tahle vypadá lákavě :-)
OdpovědětVymazatSuper recept, určitě v blízké době vyzkouším :)
OdpovědětVymazathmm dalsi super tip!
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.com/
Kopíruji si to do počítače, zní to skvěle!
OdpovědětVymazatDnes jsem jí vařila, je výborná!
OdpovědětVymazat