sobota 28. dubna 2012

Žampionová polévka

Před pár dny jsem psala, že mám v plánu vařit žampionovou polévku. Vlastně to bylo poprvé, co jsem ji vařila a můžu říct, že se povedla podle mých představ. Možná mohla být méně slaná, ale to se dá vždy napravit. Pokud ji budete chtít někdy také zkusit, tady je recept :)


Budete potřebovat:
  • 200g žampionů
  • 200 ml mléka
  • 300ml vody
  • zeleninový bujón (nebo hotový vývar místo vody)
  • 1 brabora (cca 75g)
  • pečivo na krutony  
 
Postup přípravy:
Do hrnce dejte vařit vodu společně s mlékem a zeleninovým bujónem. Já jsem použila želatinový v kelímku. Někteří kupované vývary v kostce nepoužívají, pak lze použít vývar domácí. Já proti nim nic nemám a vždy mi polévku dokonale ochutí :) Přidáme žampióny nakrájené na plátky a povaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nastrouhanou braboru, která polévku mírně zahustí. Vaříme ještě 5 minut. Lze podávat s domácími krutony nebo pečivem :)
 
Energetické hodnoty: 
    celá polévka bez pečiva 
  • 1073Kj (255Kcal)
  • 14,5g bílkovin
  • 35g sacharidů
  • 6g tuků 
 
Já osobně měla polévku na večeři, tudíž jsem snědla celé množství. Pokud byste si ji dávali před obědem nebo na svačinu, tak bude stačit asi polovina ;)


6 komentářů :

  1. vypadá to lákavě :) žampiony mám moc ráda,a krémové polévky taky - uplně nejvíc dýňovou a brokolicovou :) tvůj recept asi někdy vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě polévky moc nemusím, ale tahle vypadá lákavě :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super recept, určitě v blízké době vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. hmm dalsi super tip!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Kopíruji si to do počítače, zní to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes jsem jí vařila, je výborná!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)