pondělí 24. března 2014

BRAIN OVER BINGE: Kniha, která vám pomůže zbavit se záchvatového přejídání jednou pro vždy


O záchvatovém přejídání jsem vám již psala. V poslední době víc než dřív.
A po všech vašich reakcích jsem si řekla, že je to téma, kterému bych se měla věnovat o to intenzivněji. Nejsem jediná, která si tímto problémem prošla (nebo prochází...) a chci pomoci i ostatním se s tímto poprat. Neříkám, že zvládnu pomoci všem. Ale pokud alespoň jednomu člověku, tak už to bude úspěch :) Vždy jsem si říkala, že však musím nejdřív pomoci sama sobě, než budu radit ostatním. Proto jsem příliš nemohla reagovat na ty spousty mailů a dotazů, které mi na toto téma chodily. Ano, mohla jsem dát pár obecných rad, které mi v minulosti trochu pomohly. Ale nemohla jsem radit, jak se toho zbavit úplně. Neříkám, že teď jsem vyléčená, to si po těch pár týdnech úspěchu zatím nemohu dovolit. Ale zároveň už nechci čekat další měsíce, po kterých bych si byla třeba 100% jistá, že už se to nevrátí. Minimálně se s vámi tedy mohu podělit o to, co jsem se dověděla v knize, která se tomuto tématu věnuje - Brain over Binge. Již po přečtení prvních pár stran jsem věděla, že tohle je ten správný způsob jak se toho zpropadeného problému zbavit. Všechno, co tam bylo psáno už jsem vlastně teoreticky věděla. Jen jsem si to nedokázala dát takhle komplexně dohromady a pochopit všechny souvislosti. Teď už je chápu. A s tím, co vím mám pocit, že už bych se ani nedokázala přejíst v takovém rozměru, jako tomu bylo dřív. Protože teď už prostě vím, že k tomu nemám důvod. Už se nemůžu vymlouvat na nejrůznější příčiny, které mě k tomu vedly. Když za to ve výsledku mohla "jenom" taková blbost...


Kniha je opravdu nabytá informacemi a rozhodně ji doporučuji přečíst každému, kdo má s přejídáním problém. Jelikož jsem však české vydání neobjevila a ne každý by ji zvládl přečíst v angličtině, pokusím se vám základ co nejvíce přiblížit v tomto článku :)

Knihu napsala žena, která si záchvatovým přejídáním sama prošla - a to po dobu dlouhých šesti let. Až díky této knize jsem si navíc uvědomila, že taková bulimie, jakožto porucha příjmu potravy, nemusí být vždy nutně spojená pouze s následným zvracením po konzumaci velkého množství jídla. Tato žena byla diagnostikována jako bulimička, ačkoliv nikdy po svých záchvatech přejídání nezvracela. Své přejídání však kompenzovala jinak - dlouhými hodinami cvičení a omezováním jídla
v následujících dnech. Já se své přejídací dny snažila kompenzovat podobně, ačkoliv ne v takové míře. A to, že bych tímpádem taktéž mohla spadat do té hrůzné kategorie bulimie mě opravdu dostalo. A o to víc motivovalo se k tomu již nikdy nevrátit...




PSYCHICKÉ PROBLÉMY JAKO DŮVOD K PŘEJÍDÁNÍ?
Všude se setkáváme s tím, že k přejídání vede nějaký psychický problém. Něco, co nás vevnitř užírá a podvědomě nás to navádí své problémy kompenzovat jídlem. Já si to vždy taky myslela. Vždy jsem také radila všem ostatním, aby skutečný problém hledali v psychice. Svůj názor jsem však již změnila a důvod hned vysvětlím.

To, že se přejídání u mě už stalo spíše jakýmsi zvykem, jsem psala již dřív. Někdo si navykne dát si po obědě dezert, někdo spořádat jednou týdně neskutečnou hromadu jídla, která by mu jindy vystačila třeba na pět dní. Občas mé přejídání způsobil pocit osamělosti nebo špatná nálada. Ale pak se objevilo i ve dny, kdy jsem se cítila naprosto v pohodě. Dlouho jsem přemýšlela, co je ten problém, který přejídání vyvolává. Bádala jsem nad tím, co ve svém životě změnit, abych přejídání odeznělo. Přitom nikdy vlastně o žádný problém nešlo - šlo pouze o nutkání se přejíst, které bylo (a stále trochu je) v mém mozku zakódováno. Naprosto neovlivňované běžnými problémy, které ve svém životě řeší každý z nás.


SIGNÁLY MOZKU JAKO SKUTEČNÝ DŮVOD K PŘEJÍDÁNÍ
V knize je vysvětleno, že náš mozek můžeme pomyslně rozdělit na dvě části - na ten lidský, kdy přemýšlíme nad svým chováním vědomě a racionálně. A pak na tzv. zvířecí, kdy jednáme na základně instinktů a impulzů. A právě ten druhý -
tzv. zvířecí mozek - spouští naše nutkání k přejídání. V tu chvíli jsme ovládáni impulzy a instinkty. Nedokážeme myslet na nic jiného, stejně jako hladová zvířata, která vidí kořist a vidinu jídla. Na rozdíl od zvířat však máme právě i tu lidskou část, kterou můžeme ovlivnit, jak se v takovou chvíli zachováme.

Proto může většina z nás mít pocit (stejně jako jsem jej mívala já), že uvnitř něj žijí dvě osoby - jedna, která ví, že přejídání je špatné, nechce to dělat a má své cíle, jejichž dosažení přejídání brzdí (tedy - to je ta lidská, racionální, část). A druhá, která nedokáže odolat pokušení a jediné, na co v danou chvíli myslí, je sníst neuvěřitelné množství jídla (tedy TO - zvířecí, impulzivní, část). si nechci ničit zdraví a chci mít pěknou postavu, zatímco TO chce jen jídlo. A touží po něm opravdu hodně.




POSTUPNÁ CESTA K PRAVIDELNÝM ZÁCHVATŮM PŘEJÍDÁNÍ
Jak se vlastně tento problém může postupně vyvinout? V 90%  rozhodně není důvodem nějaký pocit nenaplněnosti, nízkého sebevědomí, depresí nebo jiný potlačovaný problém v životě. Ve většině případů - a sedí to i jak u mě, tak i u většiny z vás - za to může dřívější striktní omezování stravy. Teď si sáhněte do svědomí - kdo z vás vyzkoušel striktní diety, omezoval jídlo s vidinou krásnější postavy nebo se dokonce dostal až k anorexii? A kdo z vás následkem toho spadl do víru záchvatového přejídání?

Vysvětlím, jak jsem si tento návyk vypěstovala já osobě. V prvopočátku to totiž vůbec nebyl následek diety.
Ale i k tomu poté došlo...

Zhruba někdy v 15-16letech jsem zažívala takovou svou první lásku. Můj první delší vztah, pokud se to tak v tomto věku dá nazvat :) Jelikož jsme ale bydleli každý v jiném městě, nemohli jsme spolu trávit dostatek času každý den. Viděli jsme se tedy zhruba 2-3x týdně, ale za to jsme spolu byli opravdu celé odpoledne až do večera. Ani nevím proč, ale když jsme byli spolu, tak jsem prakticky nikdy celou tuto dobu nejedla (cca 10hodin). No a pak jsem samozřejmě přijela hladová jak vlk
a snědla jsem na co jsem přišla. Časem už jsem se na ty hory jídla začínala těšit předem a už po cestě domů si plánovala, co si všechno dám. Mé tělo bylo vyhladovělé. A má impulzivní část mozku vyvolávala signály k tomu, abych co nejdříve doplnila energii. Tyto chvíle se tedy opakovaly po dobu několika měsíců. S přítelem jsme se pak rozešli, ale občasné přejídání zůstalo a já postupně nabírala stále více a více na váze. A tak jsem se po dalších několika měsících pustila do hubnutí. Pár týdnů to šlo skvěle, ale jídlo jsem začala omezovat až moc drasticky a přišlo to zase - neskutečný hlad a touha ho ukojit. Přejedla jsem se jednou. Pak za dva týdny znova. A pak už se to vezlo třeba každý týden i několikrát. Aniž bych to věděla, tak jsem si vytvořila v mozku návyk, který přetrval po mnoho dalších let.




JAK VZNIKÁ NÁVYK K PŘEJÍDÁNÍ
Když vás chytne nutkání se přejíst, tak máte 2 volby - buď poslechnete své instinkty nebo se budete řídit svým racionálním rozhodnutím. V té chvíli se těžko rozhoduje, protože instinkty jsou vysílány opravdu silně. Mozek ví, že jste kdysi hladověli a bere to jako ochranu k přežití. Chce, abyste do sebe dostali jídlo co nejdřív, a proto v danou chvíli ani nedokážete myslet na nic jiného. Poprvé neodoláte, protože máte třeba za sebou opravdu dlouhodobě omezování stravy a tělo se opravdu brání, aby přežilo. Nehledě na to, že u náctiletých je část mozku, která tohle ovlivňuje, mnohem silnější a pracuje více, než u straších lidí! Proto jsou poruchy příjmu potravy tak rozšířené zejména u mladých holek.

Pokud po přejezení zpanikaříte a začnete opět omezovat jídlo a přehánět to s cvičením, celý proces se postupně opakuje. Další volání mozku o jídlo, další přejezení. Postupně tak posilujete impulzivní reakce mozku oproti vlastním racionálním rozhodnutím. Pokud se cyklus opakuje, tak se situace mírně mění - už nemusí jít o silné a impulzivní volání hladovějícího těla
o jídlo. Postupně se z přejídání stane zvyk. A ze zvyku závislost - stejně jako každá jiná. Takže ačkoliv v prvopočátku mohlo být přejezení způsobeno nedostatkem živin, neznamená to, že jakmile budete jíst dostatečně a vyváženě, tak přejídání zmizí. V tu chvíli už totiž máte v mozku zakódovaný návyk a nutkání se přejíst se mohou objevit již prakticky kdykoliv - stejně jako kuřák může mít nutkání si zapálit nebo alkoholik se napít.

Ono takové návyky nemusí být vždy špatné. Vemte to tak, že třeba začnete pravidelně cvičit a tělo si na to zvykne. Když si dáte delší pauzu, bude vám to chybět a budeme mít nutkání jít cvičit. Mozek si vytvořil návyk. Jakmile přestanete cvičit na několik týdnů či měsíců (ať už kvůli zranění, nemoci nebo jiného důvodu), tak návyk poleví a cvičení vám chybět přestane. A stejně tak musíte přemýšlet nad přejídáním. Přejídáte se jenom proto, že reagujete na nutkání se přejíst. Jakmile přestanete jednat a reagovat na tuto touhu, tak mozek přestane tato nutkání vysílat.





TAK JAK SE TEDY TOHO ZBAVIT??
Důležité je jedno - uvědomit si to, co jsem tu již napsala. Vaše přejídání nevyvolává žádný psychický problém (ve většině případů). Ani ho nemusí vyvolat to, že jste si nestihli dnes dát svačinu. Nebo že jste ve stresu ze zkoušek. Za přejídání může pouze to, že máte nutkání se přejíst. A na toto nutkání reagujete. Stále a pravidelně, čímž si jenom zaručujete to, že přijde znova. Chcete se zbavit přejídání? Přestaňte na toto nutkání reagovat! Zničte tento návyk!

Myslete na to tak, že touhu přejíst se vyvolává ta zvířecí část mozku. Ale VY rozhodnete, zda na toto nutkání zareagujete. Vy jdete k ledničce. Vy strkáte to jídlo do pusy. Pouze jednáte podle toho, co považujete za přirozený instinkt. Když na vás přijde touha se přejíst, tak se na chvíli zastavte a nechte volně plynou myšlenky. Nebojujte proti té touze!  Vzpírání nepomůže. Pouze se zastavte a vnímejte své pocity. Ale nereagujte na ně. Nechte vše volně plynout a myslete na to, že tu touhu vyvolává jiná část vašeho mozku. Že to je jen přirozený instinkt. Zvyk. A že je jen na vás, zda budete na něj reagovat.

Upřímně mohu dosvědčit, že jakmile jsem si uvědomila tuto věc, tak už mi přišlo přejezení se naprosto nesmyslné. Vždy jsem totiž měla výmluvu - když to na mě přišlo tak jsem si říkala, že za to nemůžu a že nelze odolat, protože:

- se zrovna cítím špatně a depresivně
- jsem dnes dopoledne málo jedla
- už se toho nezbavím a patří to k mému životu
- mé tělo tolik jídla asi fakt potřebuje
- potřebuji ukojit svůj emociální hlad
- ....

Prostě jsem si vždycky našla důvod, kvůli kterému jsem nemohla odolat. Chvíli jsem se třeba snažila bojovat, ale o to to bylo horší. Teď, když už vím, že to je jen instinkt, zvyk a volání nějaké jiné než racionální části mozku, tak už to prostě ani nemůžu udělat. Přijde mi to nesmyslné a vlastně ani nemám důvod! Nemůžu si už myslet, že tím řeším nějaký skrytý problém.




A že jsem si to nutkání taky vyzkoušela. Dokonce jsem si jej přála v posledních týdnech prožít, abych si vlastně vyzkoušela, zda se s tím zvládnu poprat. A přišlo, dokonce dva dny po sobě. Nechtějte vědět, co se mi honilo hlavou, jak jsem jednoho odpoledne procházela Kauflandem! A jak jsem k tomu byla celý den sama doma (= vždy největší riziko k přejezení). Nesčetněkrát mnou v tom obchodě cuklo a už už jsem chtěla zajít do uličky naházet do košíku tuny jídla. Ale neudělala jsem to. Cítila jsem, jak se to ve mě pere, ale nechala jsem to vše volně plynout. Nereagovala jsem. Protože jsem neměla důvod...

Ten den a den po tom jsem snědla trochu víc jídla. Ale rozhodně to nemůžu ani porovnávat se záchvatem přejezení. Prostě jsem si dala větší porci na oběd. A pak jsem si udělala nějaký zdravý dezert a vyjímečně třeba i víc přílohy na večeři. Ale zvládla si dát jen normální porci všeho. Po tom celodenním nutkání jíst jsem skoro přemýšlela, zda toho nebylo přecejen moc. Ale jakmile jsem si to vše napsala a vzpomněla si na to, kolik jsem toho byla schopná spořádat dřív, tak jsem uznala, že to bylo úplně normální množství, které vlastně i tak akorát pokrylo můj denní výdej. A co víc lidi. Já si zvládla dokonce dát i kousek čokolády po obědě jen tak a nescupovat ji celou (dřív nepředstavitelné). Prostě víc mé tělo nepotřebovalo ani nechtělo. A kdybych snědla víc, tak bych jen hloupě podlehla instinktům mého naprogramovaného zvířecího mozku.


*****

Není lehké v jednom článku shrnout všechno a já jen doufám, že se mi to povedlo podat co nejstručněji, nejjasněji
a nejpochopitelněji. V hlavě se mi toho k tomu honí plno, ale podle mě je zbytečné se tu v tom motat donekonečna. Už tak je ten článek předlouhý a nabitý tím základním. Snad všichni pochopíte mou pointu a příjdete na to, co jsem tím vším vlastně chtěla říct. Co tím autorka této knihy chtěla říct. Ta, která po 6 letech, kdy se přejídala několikrát týdně, zvládla skončit skoro ze dne na den. Je to až neuvěřitelné a zdá se to pak opravdu jako banalita. Ale prostě je to tak. A pomohlo to mnoha lidem po celém světě. Můžete se v komentářích ptát dále k tématu nebo i protiargumentovat. Pokusím se odpovědět všem ;)

Pokud přejídáním trpíte dejte tomu šanci. Zamyslete se nad tím a určitě vám ty souvislosti také zapadnou do sebe tak jako mně. A pak se zkuste zastavit a uvědomit si, kdy jednáte sami za sebe a kdy jen následujte navyklé instinkty.
Tak hurá do toho a zbavme se toho jednou pro vždy!! :)



202 komentářů :

  1. Na článek o tomto jsem se těšila, ale no.. nevím.. já mám prostě problém, že se chci přejíst, že mi to chutná a baví mě to... teď se snažím jíst zdravě, ale prostě u toho trpím, pořád myslím na jídlo a to, že si vydržím nic nedat, je jen z principu, ale prostě kdybych povolila, tak vím, že už to zase jede..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak když to chceš a baví tě to, tak to pak ani snad nevnímáš jako něco, co bys chtěla překonat ne?

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. No to zase ne, protože pak se samozřejmě cítím špatně a jsem tlustá. Nejradši bych jedla spoustu sladkého a byla štíhlá. U mě se asi chce přejídat i racionální já, ale pak je tam ten zvednutý prstík, který říká, že to není správné, ani zdravé a kdybych to tak pořád dělala, tak mám sto kilo.

      Vymazat
    4. V tom případě si to první musíš opravdu urovnat i sama v hlavě. Pokud to chceš, tak těžko odoláš. Stejně tak to mají v tomto těžké anorektičky, které vnitřně opravdu chtějí být hubené a nechtějí jíst - proto se z toho těžko dostávají.

      Ty asi víš, že by ses neměla přejídat, ale jinak si to stejně užíváš. Taky jsem takové chvíle měla...ale něco jiného je si užít pár pár kousků něčeho sladkého navíc (což není záchvatové přejídání) a něco jiného sníst toho tolik, že je ti pak blbě a dáváš se do kupy pár dní potom. A po tom druhém jsem pak vážně netoužila ;)

      Vymazat
  2. Hltám... Užasnééé. Dnes přišel můj den, sama doma bohužel jsem to nedokázala zastavit. Ale nechci to zakřiknout, doufám, že po tomto článku, budu mít na sobě brnění! A pro jistotu si obal knihy vytisknu a vylepím na ledničku.. Prosím, ať mi tento skvělý článek změní život :-)) Díky moc za něj!

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju k ohromným úspěchům, zvláště co se odolání čokoládě týče! ^^ Knihu jsem si stáhla hned po tvé první zmínce o ní, už jsem v polovině a jsem opravdu zvědavá, zda mi pomůže. Zrovna včera jsem totiž bohužel po dlouhé době nutkání podlehla a... už si to nechci zažít znovu.
    Každopádně moc děkuju, že jsi mě k Brain over Binge přivedla~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha se da stahnout? Kde?

      Vymazat
    2. http://www.ebook3000.com/Brain-over-Binge--Why-I-Was-Bulimic--Why-Conventional-Therapy-Didn-t-Work--and-How-I-Recovered-for-Good_175153.html

      Vymazat
    3. Nevim proc, ale nejde mi to :(

      Vymazat
    4. zkuste ještě tento holky. Ale počkejte, až se odpočítá čas a pak dejte to malé tlačítko "download", ne to velké ;)

      http://longfiles.com/wakmwa7i00tj/Brain_Over_Binge_-_Hansen__Kathryn.epub.html

      Vymazat
    5. Stáhla jsem to, ale nejde mi to otevřít...

      Vymazat
    6. Taky mi to nešlo na počítači otevřít, ale čtečka ten formát zvládne...

      Vymazat
    7. Ten formát je pro čtečku - taky jsem psala, že jsem to stahovala do ní ;)

      Vymazat
    8. aha, já to otvírala na počítači :)

      Vymazat
    9. Tady si to online můžeš převést na pdf soubor: http://www.epub-to-pdf.com

      Vymazat
  4. Wow, Moni smekám, jsi skvělá. Moc Ti fandím a věřím, že jsi tomu dala jednom provždy naprdel. Moc si totiž zaloužíš !

    OdpovědětVymazat
  5. Kde jsi tu knížku sehnala?

    OdpovědětVymazat
  6. Dekuju Moni za clanek, donutil me se zamyslet. Taky si to vzdy oduvodnim: spatny den, proste telo chce vice jist, emoce... Jsem rada, ze vim, ze tyto duvody to nespousti. Spravne, jak pises je to instinkt, zvyk, ktety kdyz zvladneme neprovadet delsi dobu odezni.
    Zaujalo me, jak jsi psala, ze nutkani mame nechat plynout, at se to v nad pere. Hlavne ale neposlechnout tu zvireci instinktivni cast mozku. Ja se tomu vzdy vzpiram, furt se mi to dere do myslenek. Kdyz to necham plynout, zapomenu na to. Pote si vlastne uvedomim, ze jsem se neprejedla, ba dokonce zapomnela se prejist! :-)
    Coz se da povazovat za skvely vykon! :-)
    Jsem rada, ze jsi o te knize napsala clanek. V anglictine nejsem tak dobra, aby jsem mohla cist knizky. Obdivuji autorku knihy, ze po 6 letech tuto nemoc nebo spis instinkt, zvyk, nutkani nebo touhu dokazala premoct :-). Snad se to podari nam vsem. Mam pocit, ze je to takova nemoc o ktere se tolik nemluvi. Pritom by se melo. Samozrejme oproti anorexii neni treba smrtelna, ale to ryma taky ne a pise se o ni vic :-D.
    Verca

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, jak popisuješ ten svůj příběh, jak si se k tomu dopracovala, tak jsem měla fakt úplně stejný scénář ...akorát jsem spadla do anorexie a měla jsem takovou vůli, že jsem se přejedla jen tak jednou za 2 měsíce a tak nějak normálně..naštěstí to pak z vyléčením z anorexie ustalo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dekuju Moni za clanek, donutil me se zamyslet. Taky si to vzdy oduvodnim: spatny den, proste telo chce vice jist, emoce... Jsem rada, ze vim, ze tyto duvody to nespousti. Spravne, jak pises je to instinkt, zvyk, ktety kdyz zvladneme neprovadet delsi dobu odezni.
    Zaujalo me, jak jsi psala, ze nutkani mame nechat plynout, at se to v nad pere. Hlavne ale neposlechnout tu zvireci instinktivni cast mozku. Ja se tomu vzdy vzpiram, furt se mi to dere do myslenek. Kdyz to necham plynout, zapomenu na to. Pote si vlastne uvedomim, ze jsem se neprejedla, ba dokonce zapomnela se prejist! :-)
    Coz se da povazovat za skvely vykon! :-)
    Jsem rada, ze jsi o te knize napsala clanek. V anglictine nejsem tak dobra, aby jsem mohla cist knizky. Obdivuji autorku knihy, ze po 6 letech tuto nemoc nebo spis instinkt, zvyk, nutkani nebo touhu dokazala premoct :-). Snad se to podari nam vsem. Mam pocit, ze je to takova nemoc o ktere se tolik nemluvi. Pritom by se melo. Samozrejme oproti anorexii neni treba smrtelna, ale to ryma taky ne a pise se o ni vic :-D.
    Verca

    OdpovědětVymazat
  9. Přečteno jedním dechem! Je mi až úzko, jak to na mě všechno sedí..přesně..stal se z toho návyk..ale upřímně, dělala jsem to i pro ten příjemný pocit, který to na začátku provází, na ten jsem se vyloženě těšila...i když jsem moc dobře věděla, že pak přijde jen bolest, výčitky a pocity naprostého selhání...
    Po knize se podívám, snad ji někde stáhnu..

    A tobě moc gratuluji, vypadá to, že máš dobře nakročeno k tomu, se toho nadobro zbavit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek, dneska raději anonymně..já jsem nikdy nebyla extra nějaká štihlounka :) když si to vezmu zpětně, pamatuji si že už někdy v 13 jsem si tajně chodila do obchodu kupovat chipsy a potají je jedla..takže záchvatovým přejídáním trpím cca 10 let s přestávkama. Já taky ani nevím proč to dělám, vždy když jsem si byla nakoupit ty tuny jídla, tak jsem se styděla už v obchodě, před pokladní, že si určitě ví, že to všechno sním sama a že jsem prase atd. V jednu dobu to přešlo, zhubla jsem 20 kg, měla skoro anorexii, dokonce pro ana blog, to je tak 6 let zpět. Potom to zase začlo všechno znova a ja mam těch 20 kg zpět. Pro mě osobně je nejhorší změna prostředí, vždycky jsem přibrala přechod základka - střední, střední - vysoká, vysoká - vysoká. Nikdy nejím na veřejnosti, stydím se jíst kdekoli na veřejnosti, že si o mě lidi řikají, jakto že ta holka jí když je tak tlustá. Někdy si i den předem představuji jak si zajdu do obchodu, fast foodu nebo kdekoli a co všechno si koupím a co sním. Taky bych to chtěla překonat :( ja to asi taky nedělám z toho zvířecího instinktu, ale prostě jím, jím, jím..bolí mě břicho je mi na zvracení, ale ja stejně jím. Myslím, že člověk, který si tohle nikdy neprožil, to nepochopí. NIKDY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. a jasně mám vždycky výčitky, ale byla doba kdy jsem se přejídala 2 měsíce v kuse, každý den..je to šílene :(

      Vymazat
  11. Moc děkuju za super článek...ZP jsem neměla už 3 týdny, předtím vždy cca 3x měsíčně- vždy v pátek, prostě nějaký zakodovaný zvyk odměnit se po náročném týdnu v práci...a uvědomit si, že to je jen závislost je pro mně teď opravdu osvobozující...jako vyléčená kuřačka (a přestat byla jedna z nejtěžších věcí v mém životě) vím, že to jde, že to je jen o vůli - a ta musí být hodněkrát opravdu velká, ale jde to...teď, když vidím kuřáka, tak ten pocit, že i přes stresující práci, apod. si nezapálím, tak ten pocit stojí za to...ta chuť na cigaretu tam pořád je, ale já už si nezapálím....

    OdpovědětVymazat
  12. já naopak - přejídání přijde na scénu když jsou doma naši, hlavně mamka. Furt mě zahrnujou jídlem a mamka s ecelkově příliš stará o moje jídlo a furt mi vaří jak malýmu pinďovi. Nechci ho, sním menší porci. A pak... to začne. Nebo když si dám něco nezdravého, pak už nad vším mávnu rukou a řeknu si, že už to stejně je pokažené a pokračuju dál dokud mi není špatně a ani cvičit se mi pak nechce, protože mi je špatně :D. Děkuju za tenhle článek, musím s tím přestat. Přejídání se u mě dřív občas projevovalo ale šlo to držet na uzdě. Poslední asi 2 měsíce ale většinu týdne projím,paks e to snažím jeden, dva dny napravit a pak to začne zase. S tím už je konec (jo, i tohle is říkám každý den. Ale pak si zase něčím zdůvodním, proč se přejíst). Ted už vím, že všechny moje výmluvy a ospravedlnění se jsou pitomosti. A já přece nejsem pitomec, takže to zvládnu :-) děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Budu se opakovat, ale jsi skvělá a moc držím palce, hezky se ti to daří! :)
    Není náhoda, že jsi jedna z mých nejboblíbenějších blogerek a každá článek otevírám natěšeně a s radostí:)

    Takhle to v mozku funguje, jsou to vlastně i Freudovy principy z psychoanalýzy o částech osobnosti, ID a EGO, jedna část našeho JÁ je racionální a uvažuje s ohledem na realitu, ale ta druhá je úplně primitivní a usiluje jen o uspokojení primitivních potřeb, všechno chce HNED. (to se mi jen vybavila jedna přednáška tak dělám chytrou:DD)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, toho si moc cením :) A věř, že ty patříš taky mezi moje nejoblíbenější. Asi osud :D

      Pěkně jsi to vysvětlila, něco na tom fakt bude :) I v té knize dává příklady na právě takovýchto principech - třeba i na Pavlovově pokusu se psi :)

      Vymazat
  14. Skvělý článek, určitě na tom něco bude. Jen je škoda, že knihy jako je tato nejsou překládány do češtiny. Jinak přeji všechny takové podařené dny, kdy jsi vyhrála nad svým zlým já :)

    OdpovědětVymazat
  15. moni, ja se taky pridam s chvalou!i kdyz se nezname tak jsem si Tebe a blog oblibila a obdivuji tvoji vuli a to co mas za sebou.tobe se to urcite povede a cely prejidani pujde do prdele :-Dzarovkavkrizi

    OdpovědětVymazat
  16. Super sepsané! Já mám problém s tím, že jsem schopná třeba měsíc jíst zdravě, ale vždy před menstruací se prostě přežeru. Nedá mi to, i když si řeknu, že to neudělám. Tak jsem si řekla, že zezačátku si budu dopřávat cheat day 1x měsíčně a postupně to ještě více snižovat, nevím sice jestli je to dobrý způsob, ale zkusím to. Každopádně jinak díky za pěkný článek! Meg

    OdpovědětVymazat
  17. Uplne som sa v tom clanku nasla,presne si to popisala a vystihla, presne si viem spomenut,ako som k tomu prisla, ako som dokazala aj 3 dni pit len vodu a brat to ako "ocistu tela" a potom sa narvat vsetkym,co mi prislo pod ruky...Potom som nad tym vyhrala, zacala som normalne a zdravo fungovat,az som sa neprestahovala do UK, tu je nezdraveho jedla vsade milionkrat viac a moj priatel chcel, aby som vsetko ochutnala....a takto som sa dopracovala k nadvahe a zachvatom prejedania, mozem vsak povedat,ze uz s tym uspesne bojujem, kila a centimetre idu pomaly dole a po tomto clanku si uz nikdy pri regale so siskami nepoviem, ze si to zasluzim,lebo som mala tazky den...Skvely clanok, uzasne napisany :)

    OdpovědětVymazat
  18. Veľmi dobre napísané! Určite sa to niekomu zíde.

    OdpovědětVymazat
  19. úžasný článek...taky mám někdy problémy s přejídáním...Zrovna včera jsem se přejedla a pak musím upravovat jídelníčky ,abych je druhý den měla lehčí a to mě vážně nebaví..Ale tvůj článek mi dodal sílu to překonat!!!:))

    OdpovědětVymazat
  20. Neskutečnej článek¨. A já ti za něj děkuju, protože mám to samé, jak ty (nedávno jsem ti psala zprávu na FB, že to všechno začalo bodyfitness soutěží). Taky jsem nevěděla, jak se toho zbavit, ale to, cos tady shrnula mi přijde fakt hodně racionální a dávájící smysl. Takže teď jdu spát a zítra chci, aby ten záchvat přišel a já zkusila odolat. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  21. moc zajímavé, potvrdilo to co jsem si z části myslela, že přejídáním většinou trpí holky co si prosly restriktivním jídelníčkem. Ale to s tou racionální a zvířecí myslí je zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek, moc děkuju!
    Nemyslím si, že trpím záchvatovým přejídáním, 2x jsem se opravdu přejedla sladkostí. A stačilo. :) Ale je skvělý si přečíst něco takového a vlastně se tomu vyvarovat, předejít.
    Opravdu moc moc děkuju, teď už vím, že u mě tohle nemá šanci propuknout! :)

    OdpovědětVymazat
  23. tyjo, tohle je podle mě nejlepší článek, co tu od tebe kdy byl publikován, protože jsi skvěle popsala přesnou příčinu záchvatového přejídání. Já netrpím klasickým ZP při kterém byc snědla enormní množství jídla, ale jsem schopna se přejídat (nemyslím teď pouze jeden balíček něčeho atd:D), a to pravidelně, ale nechci aby se to v nějaké záchvatové přejídání převrhlo. Také jsem si myslela, že je to způsobené mými psychickými problémy - a víš co - kolikrát jsem si říkala - Když ty psychické problémy mám, tak dokud je nevyřeším, přejídat se nepřestanu, takže stejně se teďka zase musím přejíst. Nebo - Prostě to tělo potřebuje atd... BLBOSTI! Je to tak, jak jsi to napsala - nedávno jsem vážně přemýšlela, že je to prostě o návyku. A s dřívějším omezováním jídla také soulasím - určitě je to další příčina, je to prostě přirozená reakce lidského těla. Takže abych tu nepsala slohy - díky moc za článek a doufám, že mnohým pomůže.
    A ještě ti chci říct, že doufám, že nezapomeneš, co jsi dokázala, když se to takhle v tobě pralo a ty jsi se NEPŘEJEDLA - to je podle mě úžasný. A ikdyby ti to v budoucí době někdy ujelo ( což myslím, že se nestane prtože teď působíš fakt silně a vyrovnaně :)), být tebou bych si z toho nic nedělala, protože už teď jsi toho dokázala vážně dost!! :) Hlavně nikdy nepřestávej, prože já vím, že to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za podporu :)
      Je to přesně tak - taky jsem měla pocit, že rpostě musím počkat, až se problémy vyřeší a do té doby se vlastně "musím" přejídat, protože to jinak nejde. Ale je to fakt kravina, už jenom když se nad tím teď zamyslíš :)

      A určitě na to nezapomenu, budu se snažit. Protože to nechci zahodit. A jestli se mi to povede fakt překonat trvale a pak mi to někdy ujede...tak už určitě budu vědět, proč se to stalo a znovu se tomu vyhnu. Tomu už ted fakt věřím :)

      Vymazat
  24. Děkuju za tenhle článek. V posledních měsících se mi opakuje pořád to samé dokola, dokážu několik dní zdravě jíst, ale pak jako kdyby se mi v mozku něco přeplo a sním k večeři celou pizzu, na to čokoládu, brambůrky, kus buchty, a cítím se pak strašně. Přesně jak píšeš ty a autorka knihy, jako bych měla zvířecí instinkty. A prostě se toho nedá zbavit. Stokrát jsem si řekla, že už to nikdy neudělám, a stokrát to udělala znovu.. :( Zkusím knížku najít a přečíst si ji, už nevím, jak jinak si pomoct.

    OdpovědětVymazat
  25. Moc moc děkuji za článek, knihu si rozhodně přečtu :) A taky Tě neskutečně obdivuji, že sis to v sobě tak dokázala urovnat a že jsi odolala čokoládě, to se mně NIKDY nepovedlo, dát si jen tak jednu kostičku a zbytek nechat.
    Samozřejmě se v tom článku naprosto poznávám, i když se u mě kombinuje často právě přejídání ze zvyku a řekla bych i více přejídání z depresí a z osamělosti. Musím s tím už taky konečně zatočit, moje racionální já, které nechce umřít ve 40 na infarkt a cukrovku, musí zvítěžit! :) Takže jdu stáhnout knížku a místo večerního učení se zahrabat k důležitější věci :D

    OdpovědětVymazat
  26. Všechno to na mě úplně sedí... Budu bojovat!

    OdpovědětVymazat
  27. dakujem za clanok Monika, prajem Tebe a vsetkym dievcatam nech to zvladneme :)
    mne davnejsie pomohla tato knizka, riesi priciny prejedania pri zneuzivani a zanedbavani v detstve. Napriklad, ze je to spolocensky tolerovana zavislost. Neopijem sa, nedrogujem, ale liecim si bolest jedlom.
    http://www.martinus.sk/?uItem=42285

    OdpovědětVymazat
  28. Mě byla teď později (po tom pádu na lyžích) taky změněná diagnóza. Když jsem se přejídala a odmítala zvracet, nekompenzovala jsem si to ničím, jen jsem na tom byla, hm, jak to říct? Psychicky fakt dost zle. Takže pak už jsem neměla anorexii, ale atypickou bulímii. V dnešním světě je ale hrozně lidí postižených nějakou formou ppp. Prostě je to už tak, jen je to na všech, jak se dokážou porvat. Já nikdy nebudu co se týče jídla normální, ale aspoň proti tomu něco dělám (narozdíl od některých, kteří se v tom všem snad i vyžívají...).
    Ono, jak člověk chytne nějaký impulz a ví, že to vlastně bez přejídání zvládne, nebo že to zvládne i s jídlem a nebude z něj vypadat jak hroch (anorektičky), máme postavený velmi solidní základ, na kterém se bude ještě dlouho budovat, až nakonec z toho možná vyjdeme jako vítězové. :)

    Hezký den Moni! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Děkuju za článek... DĚKUJU. Víc k tomu prostě nejde dodat:)

    OdpovědětVymazat
  30. Moc hezky napsané :) Sice netrpím nějakým přejídáním nebo tak, ale kniha mě zaujala a ráda bych si ji přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  31. Děkuji!! Moc děkuji za tento článek.

    OdpovědětVymazat
  32. Mě také toto téma velmi zajímá, protože sama řeším stresové situace jídlem. Všechno je to běh na dlouhou trať a je důležité uvědomit si, co po nás naše tělo vlastně chce.

    OdpovědětVymazat
  33. Zní to zajímavě. Ale podle mě popisuješ "jenom" princip vzniku závislosti a neřešíš proč ta závislost vlastně vznikla. Podle mě byl třeba u tebe problém dřív a je skrytý v této větě: "Ani nevím proč, ale když jsme byli spolu, tak jsem prakticky nikdy celou tuto dobu nejedla (cca 10hodin)." - Nevíš proč, ale z nějakého důvodu to přeci bylo a podle mě je ten důvod důležitý. To je ta věc, která tě odlišuje od toho "normálního" zbytku, která by si to nutkání nevypěstovala. Ten problém, jak říkáš, má hodně společného s obyčejnými závislostmi, s toxikomanií a i zde jsou různé příčiny, proč tomu někdo podlehne. Někdo to prostě jen zkusí, ze zvědavosti, dalšího k tomu pobídne parta, ale spoustu lidí, třeba nemá životní náplň nebo "něco" hledají nebo si "něco" kompenzují a to jsou ti, kterým se ten zvyk spojí s tím "něčím" - s nějakým průšvihem, který nejsou schopni řešit a proto od řešení utíkají k závislostem, které jim dovolují na "to", chvíli nemyslet, ale časem už si neuvědomují, že je to vlastně útěk. Podle mě je spousta mechanismů vzniku toho nutkání a pokud v počátku byla pouhá zvědavost nebo "náhoda" tak tenhle princip co popisuješ pomůže, ale rozhodně nevěřím, že je to 90% lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ano, popisuji - z důvodu hladovění, nedostatku jídla nebo striktních diet. U někoho to může mít i důvod psychycký, že začne zajídat nějaké problémy, ale ve výsledku se to u většiny stejně vyvine "jen" v ten návyk.

      A ten důvod, že jsem nejedla tehdy byl proto, že prostě nebyl čas. To "ani nevím proč" jsem asi špatně podala. Měla jsem to vystihnout jinak. Prostě když jsem s ním byla, tak se jídlo neřešilo. Málokdy jsme někam šli a mě bylo třeba blbé si u něho doma o něco říkat.

      Vymazat
    2. Chápu. Já se taky špatně vyjádřila. Chci jen říct, že řešit ten problém prostou abstinencí = zkrátka odolávat, jistě pomůže, ale lidi, kteří si ten návyk vypěstovali v důsledku nějakého psychického problému, tak budou bez té drogy najednou konfrontováni s tím problémem - a teď bude záležet jak se k tomu postaví. Buď se k tomu návyku vrátí a nebo ho budou muset řešit, aby neměli důvod se vracet a nebo se u nich vyvine jiná závislost. Ten přístup "prosté abstinence" zabere u lidí, u kterých se to vyvinulo více méně "náhodou", ale těch je podle mého menšina ne většina. Ale i tak je to určitě cesta, o které je dobré vědět a je obdivuhodné, že o tom šíříš osvětu! Můžu se tedy zeptat - ty jsi již přesvědčená, že přejídání u tebe není spojeno s žádným problémem, že to s ním zkrátka nesouvisí?

      Vymazat
    3. No v té knize jde ale o tohle především - ukázat a vysvětlit, že převážně za to psychické problémy vlastně nemůžou. A osobně si myslím, že u většiny to tak opravdu bude. Mnoho lidí mi psalo, že ačkoliv vyřešili všechno možné, pořád přejídáním trpí. A nikdy nejde, aby bylo všechno perfektní. A i když není, přesto to člověk nemusí řešit nějakou závislostí ;) Takže já věřím opravdu spíše teorii této knihy, která mi příjde rozumnější a asi to člověk lépe pochopí, když ji přečte celou ;)

      A ano, já jsem si jistá, že u mě s žádný problémem spojeno není a vůbec nesouvisí.

      Vymazat
    4. Autorka vlastně "získala" tento náhled na věc po přečtení knihy Rational Recovery, která je původně zamýšlená pro lidi závislé na alkoholu. Ve své podstatě je to stejné, každý máme tendenci k něčemu jinému. Jen si myslím, že na této myšlence to může být lépe pochopitelné. Taky třeba začneš pít kvůli těžké životní situaci, psychickým problémům a podobně. Pak piješ, protože problémy přetrvávají, ale hlavně taky proto, že už sis na to zvykla a je to vlastně tvůj výchozí stav a tělo si o ten alkohol říká, zkrátka návyk. Podle mne v tomto případě taky nejdříve budeš spíš řešit závislost na alkoholu, poněvadž to je velmi nebezpečný stav, nebudeš čekat, až si vyřešíš všechny psychické problémy a až potom přestaneš pít, to by ses totiž taky nemusela dočkat. Problémům se stejně nevyhneš, ať už jsi na něčem závislá nebo ne, problém přetrvává a co víc, ty sis k němu přibrala další, který právě přerostl ve fyzický návyk. Nevím, jestli to slova vyjádřila správně, ale minimálně je to pohled trochu z jiné perspektivy, na které může být daná situace lépe viditelná :-). K.

      Vymazat
    5. Pravda, takto je to tam vysvětlováno. Možná to bude i pochopitelnější pro některé no :)

      Vymazat
    6. Tak s tím alkoholismem je to trefné, ale u léčby této závislosti se bez psychoterapie málo kdo obejde a to je to o čem mluvím.

      Vymazat
  34. Moni, děkuju moc za tento článek. Já už spoustu let (s přestávkami) bojuju s bulimií, teď se to zase bohužel vrátilo. Pokaždé hledám důvod, proč sakra dochází k záchvatu a je to asi fakt o tom zvyku.
    U mě to začalo anorexií - vyloženě jsem hladověla. A pak nastalo období nekonečného vlčího hladu. Takže když jsem se najedla (a že to bylo opravdu k prasknutí), šla jsem to v zájmu štíhlosti vyzvracet. A pak se z toho stal rituál. Vážila jsem stále nějakch 45 kg, byla jsem anorektička s bulimií.
    Nakupovala jsem si zákusky, zmrzliny, šlehačky, oplatky, všechno jsem si naskládala na stůl a jedla a jedla a zvracela a jedla a zvracela a pořád dokola. Až se z toho stal bludný kruh, ve kterém se motám - bohužel - doteď. Podařilo se mi 3 roky zůstat "čistá" (a to bylo ze dne na den - prostě se mi v hlavě něco přecvaklo díky jednomu člověku), ale pak se to zase vrátilo. Zkoušela jsem se s tím naučit žít, že to patří k součásti mého života, ale to už jsem musela být úplně zaslepená. Když bych se na sebe podívala "z výšky" a chvíli sledovala, jak se přežírám a zvracím, tak si poklepu na čelo a řeknu "Jdi se léčit, člověče". Vím, že to není normální, že mi to ničí život (psychika, vnitřní napětí, nervozita). Chtěla bych být normálním člověkem a nemít na prvním místě to jídlo. Tolik bych chtěla! Ale doposud jsem si říkala - Jak? Když mi ani doktoři nepomohli se z toho dostat? Opravdu je to k zamyšlení.
    Můj život ovládá "zvířecí část mozku". Když si to představím, tak je to hrozné!!! Moje pravé Já, to racionální Já, je odsouváno nějakou "jinou silou". Mohla bych žít šťastný život bez přejídání a zvracení. Užívat si naplno posilování, těšit se ze skvělé postavy, užívat si krásných dnů. Místo toho trávím čas přežíráním a zvracením. Postavu mám sice hezkou, ale to je jenom obal. Potřebuju spravit i duši. Tento článek mi opět otevřel oči. Mončo, moc ti za něj děkuju. Veronika.

    OdpovědětVymazat
  35. Rozhodně se nedá říct, že bych trpěla záchvatovým přejídáním, ale cestu za mou vysněnou postavou mi trochu narušuje moje chuť. Občas mi přijde, že se potřebuju pořádně najíst- ať už po dlouhém dni, po náročném vícefázovém tréninku, při učení na maturu.. Jsem schopná spořádat spoustu jídla, jenže s tím rozdílem, že mě to pak až tolik netrápí. Nebo, jak to říct, trápí, ale ne tak, abych kvůli tomu byla nějakým způsobem psychicky v háji, jestli rozumíš. Prostě jsem si dala něco mnohem víc nad režim, no, tak se stalo. Jenže zpětně si říkám, že jsem fakt hloupá, že mi tohle akorát ničí tu cestu dát pryč ty poslední tuky na bocích - po čem tolik toužím.
    Po přečtení tohoto článku jsem si řekla, že je to divný, ovládám se sama a ne nějaký zvířecí mozek. Ale přes den jsem o tom přemýšlela trošku z jiného úhlu, a zjistila jsem, že máš neskutečnou pravdu. Vážně mě v tu chvíli ovládá TO, protože JÁ mám za cíl skvělou postavu. A to je ono. Myslím si, že když si tohle člověk uvědomí, vážně se nad sebou zamyslí a bere tohle "špatné" jídlo už jinak.
    Proto Ti děkuji, za tenhle skvělý článek. Kdybych si ho přečetla někde jidne, tak se nad tím asi ani nezamyslím. Ale díky tobě, mě to vrtalo v hlavě. A proto děkuji - jsi neskutečně vlivný člověk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář :) Sama jsem si po přečtení uvědomila, jak moc nás naše instinkty ovlivňují a co všechno vlastně můžeme ovlivnit, když jim nepodlehnem. Je to zajímavé, fakt mě ta lidská psychika začala fascinovat o to víc :)

      Vymazat
  36. Já vím, že to absolutně nesouvisí a nechci, aby to vypadalo jako nějaké hnidopišství. Berte mou poznámku jenom jako zajímavost nebo ji ignorujte :). Chtěla jsem jen říct, že my nemáme na rozdíl od zvířat nějakou část mozku navíc, jen té lidské dáváme zkrátka přednost na rozdíl od zvířat. Ale zvířata mají tu "lidskou" = rozumovou také, např. pes kolem, kterého běhá neklidné děcko a tahá ho za uši - samozřejmě, že kdyby se pes řídil instinktem tak dítě dobře neskončí, ale zkrátka se v tu chvíli řídí tím "lidským" co v něm je. Ale to fakt jen taková poznámka, vím že neni podstatná ....mějte všichni krásný den.

    OdpovědětVymazat
  37. Krásně napsáno Moni, ale až mě u toho mrazí, když si představím a vzpomenu že i já jsem kdysi tak podobně jako ty procházela obchodem a měla ty samé myšlenky.. vřelo to ve mně, bylo to tak silné.. naprosto tě chápu, vím čím si procházíš a nezávidím ti.. ale já se z toho dostala, už déle jak rok (asi 14 měsíců) se nepřejídám a toto nutkání v oc´bchodech už nemám.. i když občas bych si sice dala to na co mám chu%t a ve velkém, ale potlačím to a dám si jen kousek.. teď je mi krásně, ale kdysi jsem chtěla umřít.. vím že bych neměla tu sílu se zabít, protoi jsem jen živořila.. ze dne na den přežívala, ale teď si den užívám naplno..
    Přeju to samé i tobě a máš můj obdiv za to jak to tady píšeš veřejně a chceš lidem pomáhat.. to já se za svůj problém styděla a bála jsem se to někde říkat abych nebyla divná.. ale ty jsi naše hrdinka a my ti moc fandíme.. :-)
    Dokážeš to také, neboj.. teď už budou jen ty dny bez přejídání jen přibývat :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Hezký článek. Mnoho věcí ka zamyšlení. Knihu si určitě přečtu, protože i já s jídlem a přejídáním bojuju. Tak ať se všem daří to zvládnout!

    OdpovědětVymazat
  39. fuu ale co v takom pripade, ze nikdy nejdem jest s tym, ze sa chcem prejest? vzdy si hovorim len, ze trosicku tohto chutnam a ako si to dam, tam mi zrazu prepne hlava a uz len tlacim a nerozmyslam nad tym, az kym mi nie je zle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky v hlavě úplně přepne a najednou nejde přestat jíst. V té chvíli jakobych byla jiný člověk.

      Vymazat
  40. Ahoj Moni, moc děkuji za skvělý článek. Metodu vyzkouším, počítám cca pozítří :) Vždycky jím 3 dny super (přesně dle kalorického výdeje) a čtvrtý den mne přepadne mlsná. Mrcha jedna. Zkusím ji tedy poslat do kelu důrazněji :) Hubnu po porodu, sice 10kg za půl roku, což je fajn, ale nebýt "naléhavých mlsných" bylo by to určitě snažší a rychlejší. A vůbec Ti děkuji za fajn blog! Pěkný den

    OdpovědětVymazat
  41. Skvělý článek a jsem strašně moc ráda, že v tom nejsem sama. Je úžasné, že se našel někdo, kdo tyhle své problémy vypustil do světa a snaží se tak pomoct sobě i nám ostatním :) Myslela jsem si, že mám chut na sladké jen proto, že mám špatný jídelníček, ale i když jsem ho uplně změnila a začala jíst zdravě, přejídání se neztratilo. 1-2x za týden se prostě musím přejíst a pak přijdou ty výčitky. Někdy slzy, deprese, ale pokaždé to končí omezováním se v jídle další dny a takhle se to opakuje každý týden. Jednou jsem vydržela 2 týdny se nepřejídat a byla jsem nepříjemná a zlá. Jsou to opravdu abstinenční příznaky? Zmizí, pokud vydržím a nepřejím se? Vím moc dobře, že to ničí mně i mé tělo. Jsem vyléčená anorektička, pak přišlo přejídání a bulimie, z které jsem se dostala. Dnes se pouze přejídám. Hlídám si čas, aby to nebylo večer, protože přeci, když jíme večer sladké tak tloustneme, ale podle mně to vyjde na stejno. Už to nedělám proto, že mám na to chut. dělám to proto, že musím. Beru kvůli tomu prášky na žaludek, měla jsem náběh na vředy, ale doktorovi jsem nikdy neřekla, že to dělám. Mám strach, že se toho nikdy nedokážu zbavit :(

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Moni, pravidelne cvicim, snazim se jist zdrave, ale nekdy prijdou dny - období, kdy se prejidam, a pak moje ploche brisko (muj sen) je v nedohlednu, jelikož mi jde vše do této partie.
    Před Vanoci jsem docetla knihu Místo činu lednička (Když se z jídla stane problém) od Renate Gockel a na zaklade toho mi doslo, že za prejidani muze strach, osamelost, nuda, starost ci nejaky problém, proste psychika. Jsme na nekoho nastvane, tak si zacpeme pusu jídlem, tim jídlem problém oddalime, a pak svoji zlobu preneseme na sebe v podobe výčitek, ze jsme se prejedly. Nicmene problém to samozrejme nevyresi.
    Po Vanocich jsem si to dokazala zdůvodnit, co se deje, ale i presto, že jsem byla v pohode, k tomu prece jen doslo a ja si rikala proč. Že to už je opravdu špatný zvyk - závislost. Nyni po precteni tvého clanku, jiz chápu, jak to je, a opravdu to sedi. Prejidani u mne probiha tak, ze zpočátku se na to tesim...na ten prijemny pocit, co prijde. Nekdy si reknu, ze si dam jednu oplatku na chut, ze to zvladnu, ale to nikdy! Vzdy se pak spusti kolotoc a prejde to v mechanicke zacpavani pusy, pak vycitky, litost...uplne je ze mne jiny člověk, kteremu nedokazu nic vysvětlit a zastavit ho. Nikdy se neprejim nicim slanym - fast foody ani brambůrky nekupuji, protože mi to nechybi. Ja proste celkove vůbec nesolim, ale co vždy vykoupim - je pekarna. Sladke pečivo, buchty a k tomu ruzne susenky, oplatky (cokoladu jen zřídka). Uz si rikam, ze je to snad nejaka zavislost nebo jestli mi něco nechybi.
    Moc diky za clanek - nakopl me. Poslední dobou jsem si říkala, jestli ma někdo taky takove problémy. Drzim pesti! Musime nad tim vyhrat!

    OdpovědětVymazat
  43. Bravo! :) V minulém týdnu jsem zažil něco, co deptalo mou psychiku, nedokázal jsem odolávat návalům jídla a pokušení bylo nehorázné. Vím, že po teoretické stránce znám všechno moc dobře, vím co a proč a jak funguje, ale nedokázal jsem se uhlídat. V hlavě mi vždy líta mnoho myšlenek, jak říkáš racionální "já" říká ne, ale to druhé je silnější. Věřím, že se dokážu opět zbavit tohoto problému, protože jednou jsem byl vítězem, nepřejídal jsem se přes rok a mohu potvrdit, nechybělo mi to. Potom jsem řekl, jednou za čas to nevadí a nevědomky do toho spadl znova. S tímto článkem co jsi napsala, jsem uviděl možnosti trochu jinak a pochopil pár souvislostí a věřím, že se opět dostanu tam, kde jsem dříve byl. Knížku si určitě přečtu :) prozatím děkuji za článek a mnoho síly tobě i ostatním! :)

    It is never too late to change

    OdpovědětVymazat
  44. Super! Takto som skončila po 8 rokoch s bulímiou..... Zo dňa na deň som sa zaťala a proste som nechala po sebe tie pocity na nutkavé prejedanie stiecť... Výsledok rok a 3 mesiace bez zvracania. Vybudovaná akási disciplína a hlavne "abstinencia". . . Dúfam, že je to navždy. Presne ako píše autorka knihy, bolo veľa impulzov a chvíľ, keď som bola sama doma amala som nutkanie nahádzať do seba všetko a potom to dať von, pre ten pocit, že môžem..... Ale na podnety som jednoducho prestala reagovať. Oni prišli, prišlo ich mnoho a ja som ich vnímala, ale nevykonala som ich. Nezodvihla sa a nenahádzala do seba jedlo ako zmyslov zbavená. Teraz keď nad tým uvažujem, tak som si jedlo nedokázala ani vychutnať. Proste som nevnímala jeho chuť, množstvo, nič.... len som ho pratala do seba akoby to bola nejaká životodárna mana.... Viem, že tieto choroby sú o abstinencii na celý život a o to ťažšie, že my s ppp proste musíme jesť, nie ako alkoholici a fajčiari, tí sa môžu svojej droge vyhnúť. Každopádne ide to! A viete čo? Vždy keď mato prepadne (stáva sa to stále menej často), tak mi pomôže jedna veta: "IIt's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog.” Takže nenechajte vyhrať to "zvieracie" ja ako píše Monika a proste ho ignorujte. Ide to....

    OdpovědětVymazat
  45. Ten tvůj příběh mi naprosto připomíná ten můj.. ze začátku jsme se s přítelem vídali 4x týdně tak od 12 do půlnoci, nic jsme nejedli, jen byli někde venku.. a pak jsem se v noci naprala :D nemůžu říct, zda se u mě jedná o přejídání, protože jsem si to nikdy nedovolila.. prostě příjde den, kdy mám vážně chuť jen na jídlo, nedokážu myslet na nic jinýho, soustředit se.. celý den něco jím, ale prostě si nedovolím sníst všechno to, co bych chtěla.. a že bych toho nejspíš taky zvládla požehnaně, protože cítím neskutečný hlad, i když musím být nasycená..pokud mám v té době ještě nějaké problémy,je to ještě horší, kdy mám pak chuť si strčit prst do krku a bylo by to.. Ale to si taky nedovolím, protože vím, že je to špatný. Tak vím, jak tohle dokáže pěkně otravovat život.. Držím ti palce, ať to zvládneš!:)

    OdpovědětVymazat
  46. Zajímavý pohled na věc.Článek mě donutil se zamyslet. Do teď jsem si myslela že za moje záchvaty žraní sladkýho může nespokojenost ve vztahu... Ale teď si začínám myslet, jestli v tom nemá prsty muj přerušovaný půst co držím...
    Míša

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Moni, nejprve ti povim, jsi uzasny clovek! Osobne te neznám, ale sleduji te dlouho a itak si to troufnu rici.Zustan nihama ns zemi atakova jaka jsi!! :-) ale ted proc pisu, chtela jsem se zrprat jjestli po prectenu knizky se ti uz vzdy podarilo porazit nutkani se prejist nebo jsi to uz parkrat nezvladla a i pres snahu se prejedla? Mne totiz kniha zprvu pomohla a ted se mi zda, ze to na me prichazi znova. Asisi ji budu muset zase precist...
    dekuji za odpoved Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, něco přes měsíc jsem to zvládala v pohodě, ale pak to přišlo zase :-/ Takže jsem si taky říkala, že si ji přečtu znovu. Jak jsem to viděla všechno černé na bílém a byla o tom přesvědčená, tak to prostě šlo, takže to asi zkusím, protože tento nekonečný problém už mě taky fakt nebaví.

      Vymazat
  48. Opravdu moc děkuji za článek, celou dobu jsem si myslela a i přes to všechno, co jsem četla, si stále myslím, že obžerstvím reaguji na jakýkoli stres. Potíž je v tom, že jsem celé dny doma s dítětem a o to je horší nutkání odolat...ale potvrdilo se mi to, že vše je jen v mojí hlavě. Ráno začínám třeba pohankovou kaší a každý den si dělám ovocné a zeleninové šťávy..co se zdravého stravování týče, mám teorii namakanou tak, že bych klidně mohla radit, ale ta praxe...Prostě to nedávám, pokud jsem doma a nejdu s prckem ven. Asi to chce na sebe jen trochu větší bič a víc si uvědomovat svoje pocity a samu sebe. Každopádně tohle je snad první článek, na který vůbec reaguju a moc za něj děkuju. Dodal mi alespoň trochu víc disciplíny (tedy alespoň v tuto chvíli :) ).

    OdpovědětVymazat
  49. Myslíš že by se toto dalo aplikovat i jiné závislosti? Třeba závislost na fb?:)

    OdpovědětVymazat
  50. A od teď jsi moje nejoblíbenější blogerka! Čtu tvé články už celkem dlouho, ale na tento jsem narazila až dnes - poté, co jsem hledala články na toto téma, protože jsem se dnes opět neovládla :( Bojuji s tím už asi půl roku. Vím, že Vánoce jsou až za 4 měsíce, ale už teď mám jedno velké přání - aby ZP přestalo. A doufám, že do Vánoc to zvládnu. Budu se řídit tvým článkem. Sleduji tě i na insta a mám tě moc ráda. Díky za tak skvělý blog!

    OdpovědětVymazat
  51. Skvělý článek, moc děkuji.... asi po 2 letech se mi od Vánoc ten bludný kruh navrátil.... stále se na něco vymlouvám/vymlouvala - nervozita, stres, nachlazení, dojíždění do školy a teď zkoušky a samota... dostala jsem se do stádia, že jsem si v tom sebeničení začala libovat..... a začíná mi to připadat jako něco normálního. Nemůžu si vzpomenout, jak jsem to tehdy překonala, ale byl to běh na dlouhou trať, ale nejvíc mi pomohlo najít cestu k sobě a hlavně lásku k sobě samé... Binge eating má pro mě děsný side effect a to, že se začnu nenávidět a můj mozek si to užívá, jelikož veškerá pozornost se směřuje na jídlo a potom pocit nenávisti. No, ale myslím, že je na čase to změnit a díky tvému článku (který si ještě jednou minimálně přečtu) opět najdu sílu a chuť do života. Přece rok plný zdravé výživy a skvělých činností, nenechám zkazit tady par týdny... Akorát jsem si uvědomila, že na sobě musím začít pracovat a srovnat si zas všechno trochu v hlavě. Tím bych chtěla podpořit i všechny ostatní, že to zvládnete. Důležité je najít chuť se usmívat a mít se rádi a kašlat na to, co si vás myslí ostatní. :-*

    OdpovědětVymazat
  52. stojí za to knihu (i 2. knihu s názvem The Brain Over Binge Recovery Guide: A Simple and Personalized Plan for Ending Bulimia and Binge Eating Disorder) kupovat ? trápím se s přejídáním po anorexii a pořád přibírám a mám pocit že jsem zkusila a četla všechno, chodím na terapii.. ale mám pocit že tato publikace je jiná a mohla by hodně pomoci c: také čtu o intuitivním stravování

    OdpovědětVymazat
  53. Uff, skvělý clanek! Přesně to jsem si potřebovala precist.. pořád hledám tu psychickou pricinu, vnitřně obvinuju všechny okolo �� a ano blbost, můžu si za to sama.. Každý den začnu s jidelnickem, do oběda parada, jsem na sebe pysna.. po obědě, najednou mi přepne hlava a sežrala bych všechno! V obchodech mám stopku, prostě si to zakazuju, ale přijdou babičky, kamarádky, donesou něco detem.. a odejdou a já jim většinu veci sežeru na posezení! No šílený ne? Úplně zle mi je ze sebe..
    Dekuju že jste to tak hezky napsala, nesmím se tím tak nechat unaset...! ��

    OdpovědětVymazat
  54. Děkuji ❤️ po dvouměsíčním přejídání s následným zvracením 2x týdně jsem to dnes neudělala...
    So happy

    OdpovědětVymazat
  55. Život se mnou nebyl snadný poté, co bylo moje manželství rozbito, když můj manžel požádal o rozvod, ale děkuji Bohu, že použil DR WALE, který je jako Bůh na Zemi, aby obnovil mé rozbité manželství pomocí jeho mocného kouzla. Trpěl jsem 6 měsíců depresemi, ale dnes jsem tak šťastný, že jsem poznal DR WALE, protože jeho kouzlo mě skutečně přimělo uvěřit, že kouzla jsou skutečná a fungují. Slyšela jsem každý kousek instrukcí, které mi dal DR WALE, protože mi slíbil, že mě udělá šťastnou a hrdou, a opravdu, to všechno se stalo a můj manžel se ke mně vrátil s koleny na zemi a během několika dní mě prosil o odpuštění. poté, co jsem se s ním spojil a nyní jsme opět dokonale spojeni na celý život. Mohu směle všem říct, že kouzla DR WALE jsou opravdu nejlepší a nejmocnější. Jsem mu navždy vděčný až do konce věků. Takže se s ním můžete spojit e-mailem přes: WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailem: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Jmenuji se Hanah a ráda se zde dnes podělím o své svědectví se světem. Nikdy si nepředstavuji, že bych to dělala, ale jsem plná radosti a chci, aby i ostatní měli svou pomoc. Povoláním sekretářka mám dvě děti s manželem. Můj manžel mě a naše děti opustil bez jakéhokoli vysvětlení, prostě odešel z domu a další věc, kterou jsem slyšela, že vidí jinou ženu, jsem zkoušela všechny možné způsoby, jak ho dostat zpátky domů, ale choval se ke mně divně a dokonce zanedbával děti. Byl jsem frustrovaný a zničený, hledal jsem pomoc z různých úhlů, dokud jsem neviděl příspěvek o doktoru Ajayim, kouzelníkovi. Kontaktoval jsem kouzelníka, který mi řekl, co mám dělat. Ujistil mě, že sešle kouzlo a do tří dnů bude vše v pořádku, ale byla jsem skeptická, než jsem ho konečně znovu kontaktovala, zamyslela jsem se nad tím, prošli jsme procesem společně a k mému překvapení kouzlo fungovalo a můj manžel se vrátil domů a poklekl, aby prosil o odpuštění, ale první byl překvapivý telefonát od něj, protože jsme spolu nemluvili asi 6 měsíců. Dr Ajayi opravdu umí své slova, pokud máte problémy ve vztahu nebo v jakémkoli aspektu svého života, kontaktujte kouzelníka Dr. Ajayiho pro trvalé řešení.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com
    WhatsApp číslo: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  57. Hezký den přátelé, povoláním jsem lékař. Nikdy jsem opravdu nevěřil na povrchnost kvůli svému profesnímu původu, dokud jsem nenarazil na doktora Ajayi, mocného kouzelníka, který je ve své práci úžasný. Měla jsem problémy ve svém 12letém manželství, když jsem zjistila, že můj manžel měl poměr se svým kolegou, tak jsem ho konfrontovala, jediné, co mi řekl, bylo, že bych měla být připravena na rozvod, protože mě už nebaví, to bylo opravdu překvapivé protože za dva dny od něj obdržím rozvodový papír, prosím ho, aby přestal, ale choval se divně, ani nepřemýšlel o tom, jak to ovlivní naše děti, tehdy jsem s kamarádkou diskutovala o svém problému a ona mi řekla, jak byla v podobné situaci, ale doktor Ajayi pro ni provedl kouzlo lásky, které zachránilo její manželství, byl jsem skeptický, ale opravdu nechci neúspěšné manželství, takže jsem kontaktoval doktora s žádostí o pomoc, poté, co jsem mu vysvětlil svou situaci, bylo mi řečeno, co má být hotovo a dnes je můj manžel se mnou opět v míru a přerušil všechny své špatné činy vůči mně. Pokud máte problém ve vztahu, doktor Ajayi je vaší poslední zastávkou pro řešení. Můžete kontaktovat na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Chci tímto možným prostředkem ocenit jednoho muže, kterému upřímně děkuji a kterého si velmi vážím za jeho pomoc a laskavost, kterou mi projevil. Chci vyslovit VELKÉ DÍKY DR WALE, skutečně jste NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÝ KOZLATEL. bez kompromisních slov mi DR WALE pomohl získat zpět mé dlouho ztracené manželství s mým manželem a také vrátit můj život na světlo, když jsem si myslela, že je vše pryč. Nyní jsem nové stvoření s pomocí jeho mocného kouzla. přátelé, prosím, prosím vás, abyste už dál nehledali spammery, kteří vystupují jako skuteční sesilatelé kouzel, NEJLEPŠÍ A NEJSKUTEČNĚJŠÍ SELATEL KOUZEL JE DR WALE NEJVĚTŠÍ SVĚT. je tak věrný svým slovům a jeho slova jsou podstatná. kontaktujte ho nyní na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Můj manžel mě po 12 letech manželství opustil, aby byl s jinou ženou, cestoval na služební cestu a nechtěl se vrátit domů, aby byl se svou rodinou, hledala jsem pomoc, když jsem narazila na Dr Ajayi, mocné kouzlo slévač. Vysvětlila jsem mu svou situaci a vyšlo najevo, že můj manžel byl očarován tou druhou ženou, proto zapomněl na domov, doktor Ajayi udělal kouzlo a můj manžel byl propuštěn z otroctví a já jsem šťastná, že je zpátky doma po 3 letech odloučení, pokud potřebujete jakoukoli pomoc, neváhejte kontaktovat Dr Ajayi na whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo na váš e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. To se opravdu povedlo a jsem hrdý na to, že to mohu dosvědčit. Viděl jsem příspěvek o tom, jak dáma dostala svého muže zpět od DR AJAYI. Pomohl jí získat zpět jejího bývalého manžela. Moje žena se se mnou rozvedla před 1 lety, abych žila s jiným mužem, a já jsem se ji snažil pustit, ale nemohl jsem, takže se snažím dělat mnoho věcí, abych ji získal zpět a ona se ke mně odmítá vrátit. Jednoho dne jsem navštívil fórum pro tipy, jak ji získat zpět, a tam jsem viděl dámu, která svědčila o tom, jak jí DR AJAYI pomohl získat jejího muže zpět poté, co byl svázán kouzlem jinou ženou a DR AJAYI byl ten, kdo jí pomohl. . I když jsem nikdy nevěřil v duchovní práci, neochotně jsem ho zkusil, protože jsem byl zoufalý. Vysvětlil jsem mu své problémy, k mému největšímu překvapení mi DR AJAYI pomohl po týdnu přivést mou ženu zpět a nyní je můj vztah dokonalý, jak slíbil. Získání vašeho ex zpět natrvalo kouzla nejen přivede zpět někoho, koho milujete, ale také to znovu spojí váš milenecký cit, abyste s touto osobou byli stejně šťastní. Moje žena se ke mně nyní chová jako ke králi a vždy říká, že mě miluje. Pokud procházíte obtížemi ve vašem vztahu, DR AJAYI vám může pomoci vyřešit manželské problémy, KONTAKTUJTE HO NA E-MAILU: drajayi1990@gmail.com nebo WhatsApp NEBO Viber číslo +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  61. Jak získat svého bývalého milence zpět, i když se to zdá nemožné.
    Poté, co se se mnou rozešel můj tříletý přítel, jsem sotva mohla mluvit bez pláče. Cítil jsem se zaslepený a nevěděl jsem, co mám dělat, a byl jsem zničený. Nejbolestivější je, že jsem pro něj byla těhotná. Chtěl jsem ho zpátky. Udělala jsem vše, co bylo v mých silách, abych ho přivedla zpět, ale vše bylo marné, moc jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou jsem k němu chovala, o všechno jsem ho prosila, slibovala, ale odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém své sestře a ona mi navrhla, že bych měl raději kontaktovat sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo a přivést ho zpět, neměl jsem jinou možnost, než tomu dát stopu. Poslal jsem zprávu kouzelníkovi jménem DR WALE a ten mě ujistil, že není žádný problém a že vše bude v pořádku, a řekl mi, co je potřeba udělat, a já poskytnu potřebné věci. Seslal kouzlo a překvapivě během týdnů mi můj přítel zavolal. Bylo to tak překvapivé, přijal jsem hovor a jediné, co řekl, bylo, že je mu tak líto všeho, co se stalo. Chtěl, abychom se k sobě vrátili. Také řekl, že mě tolik miluje. Byla jsem tak šťastná a šla k němu, a tak jsme spolu začali zase šťastně žít. díky DR WALE. pokud jste tady a váš milenec vás odmítá, nebo se váš přítel přestěhoval k jiné dívce, už neplačte, kontaktujte DR WALE s žádostí o pomoc. Zde jeho kontakt.
    WhatsApp ho na: +2347054019402
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Nemůžu uvěřit, že voodoo se rozrostlo do té míry, že ho můžete použít k výhře v loterii. Viděl jsem online komentář od kouzelníka jménem Dr Ajayi, který mi pomohl s voodoo, díky kterému jsem vyhrál loterii powerball ve výši 450 000 $. Také mi řekl, že kdybych šel pro miliony, vyhrál bych také. Problém byl ale v tom, že kouzlo můžete použít pouze jednou, což znamená, že neexistuje žádná druhá šance hrát dvakrát, protože je to proti voodoo, které řekl duchovní člověk. Byl jsem za to tak vděčný, že jsem nikdy nevěřil, že to někdy bude fungovat, ale dnes jsem byl schopen splatit své dluhy. Dr Ajayi je mocný duchovní muž, který vám může pomoci vyřešit jakýkoli životní problém, který zažíváte, ať už fyzický nebo duchovní, na Dr. Ajayiho se můžete zcela spolehnout. můžete ho kontaktovat na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo na váš e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  63. SLUŽBY POSKYTOVANÉ DR WALE
    (1) Pokud chcete svého ex zpět.
    (2) Léčit HIV/AID nebo související onemocnění
    (3) Chcete být povýšeni ve své kanceláři.
    (4) Chcete, aby za vámi běžely ženy/muži.
    (5) Pokud chcete dítě.
    (6) Jste dodavatel a chcete získat zakázku
    (7) Chcete připoutat svého manžela/manželku tak, aby byl
    navždy tvoje.
    (8) Potřebujete-li duchovní pomoc.
    (9) Byli jste podvedeni a chcete získat zpět své ztracené peníze.
    (10) Stop rozvodu
    (11) Vyvolání peněžního rituálu
    (12) Pro ověření, zda je váš online milenec skutečný
    (13) Pro ověření, zda je vaše online půjčka skutečná
    (14) Být velmi brilantní
    (15) Pokud hledáte dobrou práci
    (16) Pokud jste staří a chcete vypadat mladě
    (17) Pokud se chcete osvobodit od výhrůžek smrtí
    A mnoho dalších..
    Kontaktujte DR WALE na jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. můj manžel je starostlivý a milující muž, ale asi 6 měsíců je ode mě a dětí vzdálen, už se nestará o naše blaho a doma sotva spí, několikrát jsem ho prosila, ale všechny mé prosby padnou na hluchý uši, abychom byli upřímní přátelé, těch 6 měsíců pro mě bylo peklo. Diskutoval jsem o svém problému s kamarádkou, kterou mi řekla o tomto skvělém kouzelnickém doktorovi jménem Dr AJAYI, který pomohl její sestřenici v manželství Byl jsem skeptický, ale rozhodl jsem se to zkusit, vysvětlil jsem vše, co se děje v mé rodině, doktoru AJAYI a on mi řekl Když jsem doma udělala určité věci, řídila jsem se všemi jeho pokyny a k mému největšímu překvapení se můj manžel třetího dne vrátil domů s tím, že neví, co ho to potkalo, že je mu líto, čím mě a děti utrpěl. , nyní opět žijeme jako rodina. Pokud potřebujete pomoc ve svém manželském domě, kontaktujte E-mail: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp / Viber číslo: +2347084887094 Vracíme se, abychom mi poděkovali, to je slib

    OdpovědětVymazat
  65. Dobrý večer, pročítala jsem si některé články, když jsem narazila na komentář o mocném sesilateli kouzel jménem Dr Ajayi, procházela jsem silnou emocionální bolestí, protože můj manžel už na mě nemá čas, když je venku a užívá si, pořád mluví o práci. sám s jinými ženami pro mě Dr Ajayi vytvořil kouzlo lásky a od té doby se můj manžel nemůže obejít bez toho, aby vždy využíval každou příležitost, kterou má, aby ostatním dokázal, že mě miluje, jsem vděčná Dr Ajayi za mocné kouzlo za kouzlo lásky, které pro mě udělal, pokud ve svém vztahu procházíte těžkým obdobím a chcete trvalé řešení, doporučuji vám doktora Ajayiho, protože jsem z něj měl prospěch. Nestyďte se, protože je velmi důvěrný a vše, co s ním proberete, je bezpečné. Dr Ajayi můžete kontaktovat na Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mailem: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  66. Velké poděkování od Marie Ondřej DR ISIKOLO, že mi pomohl obnovit můj rozbitý domov. Nedůslednost byla v mém domě a manželství na denním pořádku. Od té doby, co jsme si začali příliš mnoho nedorozumění, měl můj manžel zatracený problém a rval mě na těle. Několik dní prostě odešel a nikdy se nevrátil až do posledních týdnů. Byl jsem zničený a snažil jsem se ze všech sil problémy vyřešit, ale neuspěl jsem. Musel jsem vyhledat pomoc a přítel mě nasměroval, abych kontaktoval DR ISIKOLO, což jsem udělal. Nikdy jsem nevěděl, že to bude možné, protože problémy trvaly celé dva roky. DR ISIKOLO mě ujistil a řekl mi pouze, abych mu věřil a věřil ve splnění mých přání. Svým mocným poutem láskyplného shledání napravil mé manželství a můj domov je opět skvělý a můj manžel je se mnou, aby už nikdy neodešel. Kontaktujte ho také a věřte, že vám může pomoci, protože nemá žádné špatné záznamy. Stačí mu napsat přes WhatsApp/Viber: +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  67. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl k tomu, abych si uvědomil, že mohu obnovit to, co vám dělá život krásným, a právě když jsem ztratila naději v získání mého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: (+2348133261196)

    OdpovědětVymazat
  68. pokud máte problémy ve svém manželském domě a chcete rychlé řešení, poradím vám, abyste se obrátili na doktora Ajayiho, velkého duchovního muže bohatě požehnaného svými předky, zažívám jeho moc, když můj manžel říká, že se chce rozvést, ale já opravdu ho miluji a nechci, abychom se rozešli, takže kontaktuji doktora Ajayiho pro kouzlo lásky po přečtení svědectví od různých lidí online o něm, chci projít procesem, o který mě požádal, abych ho následoval, a dnes žiji šťastně se svým manželem protože zrušil a roztrhal rozvodový papír po milostném kouzlu Dr Ajayi, můžete mu napsat na jeho číslo Whatsapp pro rychlé řešení vašich problémů +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  69. Moje osmileté manželství bylo na spadnutí, když jsem se dočetla o doktoru Ajayim, mocném kouzelníkovi, který pro mě vytvořil kouzlo lásky, a to přimělo mého manžela pokleknout a prohlásil, jak moc si mě váží a nikdy neopustí manželství, protože Dr. Ajayi, můj domov je nyní plný lásky. Pokud máte v manželství těžké časy, doktor Ajayi je vaší poslední zastávkou pro pomoc. Kontaktujte ho na Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  70. Jsem zde, abych poděkoval DR ISIKOLOVI za jeho pomoc při záchraně mého vztahu. Můj přítel mě opustil, protože jsem se rychle vzpamatoval a několikrát jsem s ním bojoval kvůli nejistotě, když jsem ho viděl, jak se kdy sblíží s jinou dámou. Nenašel jsem žádný lepší způsob, jak ho přimět, aby se ke mně vrátil a DR ISIKOLO mě zachránil. Když jsem ho kontaktovala, řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět o tom, jak bude láska a spojení mezi mnou a mým mužem obnoveno. Vyhověl jsem a on bez váhání udělal práci a hned po 48 hodinách mi můj přítel zavolal. Jsem šťastný a plný života díky laskavosti DR ISIKOLO. Vyzývám každého, kdo má problémy, aby ho nyní kontaktoval a on vám jistě pomůže. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo pokud dáváte přednost WhatsApp/Viber text: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  71. Chci využít této příležitosti a poděkovat skvělému muži jménem doktor Ajayi za to, že mi pomohl získat zpět mého snoubence po 6 měsících odloučení se svými kouzelnými schopnostmi, které mu předal jeho předek, nikdy nevěřím na kouzla, ale rozhodl jsem se mu dát. pokus, po pravdě mě ohromil svou velkou kouzelnou mocí nikdy si nemyslím, že bych dělal takové svědectví, ale dělám to, protože jsem naplněn radostí, protože jsem teď šťastně ženatý. takže pokud potřebujete pomoc kouzelníka pro jakýkoli druh kouzla, měli byste kontaktovat Dr Ajayi na WhatsApp nebo Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    Můžete se na něj také obrátit v následujících případech:
    1. Loterijní kouzla
    2. Byliny, které léčí jakýkoli druh rakoviny
    3. Kouzla na podporu zaměstnání
    4. Kouzlo, abyste vyhráli jakýkoli soudní spor
    5. Byliny k otěhotnění.

    Stačí se obrátit na doktora Ajayi v případě jakýchkoli fyzických nebo duchovních problémů a rozloučit se s nimi.

    OdpovědětVymazat
  72. Jmenuji se Estela Dovydas a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  73. Vynikající a úžasná řešení, jak získat zpět svého bývalého partnera.
    Komu se to může týkat, opravdu jsem ocenil, jak Velký DR ISIKOLO využil své intuitivní vedení a dovednosti jako životní kouč a také jeho empatii, aby mi přivedl mou spřízněnou duši zpět. Za 100 procent bezplatného skutečného psychologa, konzultanta, který přivede zpět vašeho ex a vyřeší všechny vaše obecné problémy nebo problém s utrpením. můj partner mě opustil kvůli nekonečným bojům a hádkám a já jsem byla celé měsíce zničená a vrátilo se mi štěstí, když jsem ho kontaktovala. Jediný DR ISIKOLO skvělý je jediný, kdo vám může pomoci. Vyřešil můj problém za mě. Přivedl zpět mého bývalého během 48 hodin konzultace. Spojte se se skvělým e-mailem  Dr Isikolo: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také přes WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  74. Můj přítel se se mnou rozešel před 2 měsíci, protože měl pocit, že ho podvádím s mým přítelem, snažila jsem se mu vše vysvětlit, ale zaplatil hluché uši, byla jsem emocionálně zničená, protože jsem ho opravdu milovala. Viděl jsem na internetu příspěvek o DR ISIKOLO, který pomáhá lidem získat zpět jejich ztraceného milence, nejprve jsem pochyboval, jestli je to skutečné, protože jsem v takové věci nikdy nevěřil, ale rozhodl jsem se mu to zkusit, kontaktoval jsem ho a on řekl já, co mám dělat a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo Lásky Proces kouzla ke znovusjednocení milenců je velmi jednoduchý a pracuje nezištně s lidmi stejným způsobem, jakým obnovil můj vztah do 48 hodin a můj přítel volal a prosil, aby smiř se se mnou znovu, pokud potřebuješ pomoct vyřešit svůj vztah nebo manželský problém. Zde je jeho kontakt, WhatsApp/Viber na něm: +2348133261196, napište mu (isikolosolutionhome@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  75. Laura Medřická6. prosince 2022 v 15:41

    Začátkem tohoto roku jsem se strašlivě pohádala s manželem a on neměl jinou možnost, než odejít z domu a já si myslela, že je jen naštvaný, kvůli čemuž odešel. Po pár dnech jsem ho nemohl kontaktovat ani zjistit, kde je. Čekal jsem a čekal, ale nikdy se nevrátil ani mi nezavolal. Byl jsem plný bolesti a výčitek z toho, co se stalo. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu, dokud jsem nekontaktoval DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Odvedl svou práci dokonale, aby nás dal dohromady, a můj manžel zavolal a vrátil se domů přesně po 48 hodinách, přesně jak slíbil. DR ISIKOLO je tak skutečný a nikdy nezklame. kontaktujte ho, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp/Viber: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  76. DĚKUJI, DR ISIKOLO, PŘIJDETE K MÉ ZÁCHRANĚ V MOJI NEJHORŠÍ CHVÍLI.
    Můj manžel a já jsme posledních 6 měsíců bojovali s manželskými problémy a nevěděla jsem, že za problémy, které jsme kdy měli, je mozek rodina. Problémy eskalovaly a nakonec se z domu odstěhoval. Byla jsem sama s dcerou a život bez něj po mém boku byl bídný. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problémy ukončil, ale bez úspěchu. Musel jsem tedy vyhledat pomoc, což mě vedlo ke kontaktování DR ISIKOLO. Jak jsem si vždy přál, slyšel můj pláč a přišel mi na pomoc. Vyřešil problémy, které jsme měli, a můj manžel a já jsme se k sobě vrátili a stále mě udivuje, když dostanu výsledek za 2 dny, jak slíbil. Pokud máte problémy se svým partnerem, kontaktujte ho hned a nezklame vás, protože je důvěryhodný a spolehlivý. napište mu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  77. DR ISIKOLO není srovnatelný, pokud jde o řešení vašich vztahových nebo manželských problémů. Jmenuji se Claudia Svěrák. Dlouho jsem bojovala s depresí, protože jsem věděla, že je to důsledek zlomeného srdce, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Nikdy jsem nevěděl, že se rozhodl ode mě odejít, dokud neuplynuly měsíce a já jsem ho nebyl schopen zastihnout. Když jsem o něm slyšel, musel jsem kontaktovat DR ISIKOLO. Řekl mi vše, co bylo potřeba udělat, aby se obnovila láska a spojení mezi mnou a mým mužem, což udělal. Výsledek se začal projevovat po 48 hodinách, jak slíbil. Možná to zní divně, ale je 100% pravda, že nikoho nezklame. Už se nebojte a kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp nebo Viber+2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  78. MOJE VÝHRA V LOTERII BYLA MOŽNÁ POUZE S DR ISIKOLOM

    Ahoj, chci, aby mi všichni pomohli poděkovat skvělému kouzelníkovi jménem Dr Isikolo za změnu mého života finančně, kontaktoval jsem Dr. Isikolo online, aby mi pomohl modlit se za některé z mých loterijních her, které jsem chtěl hrát, řekl mi, abych mu hry poslal, takže může se modlit za hry, což jsem udělal a řekl mi, že modlitba za hry bude trvat dva dny, druhý den mi poslal nějaké číslo, abych si zahrál, a ujistil mě, že vyhraju, já ne 100% mu věřil, ale neměl jsem na výběr a hrál jsem hru. tak jsem toho věrného dne šel do loterie zkontrolovat hru, kterou mi dal hrát, a hle, byl jsem o 373.000 eur bohatší, nemohl jsem otevřít ústa, byl jsem šokován, nemohl jsem tomu uvěřit. navždy budu vděčná doktore Isikolo. I vy můžete vyhrát větší, pokud vám pomůže, a také vám může pomoci získat vašeho milence zpět a další problémy, které potřebují řešení. Stačí mu napsat přes WhatsApp nebo Viber +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. KONEČNĚ JSEM VYHRAL V LOTERII A NEVÍM, JAK JSEM RÁD
    Jmenuji se Vanessa Pernický. Chci poděkovat doktoru Isikolovi za to, že jsem mohl vyhrát loterii o miliony eur, a projevuji své uznání tím, že píšu jeho úžasná díla online, abyste si je mohli přečíst, a kontaktujte tohoto muže, aby vám pomohl s jakýmkoli vaším problémem. Když jsem potkal tohoto muže, řekl mi, že se budu radovat, až pro mě kouzlo udělá, a já mu věřila a udělal mě šťastnou. Dal mi výherní čísla a byla to 3, 25, 38, 43, 49 a čísla šťastných hvězd byla 3 a 7. Vyhrál jsem 461.000 eur. Děkuji vám pane za to, co jste pro mě udělal. Pomáhá také s milostnými a vztahovými problémy a je tím nejlepším, co můžete kdekoli najít. pošlete mu e-mail přes: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  80. Anna Hablakova5. ledna 2023 v 13:07

    MÁM ZPĚT MANŽELA. laskavě navštivte a podívejte se na další recenze o DR ISIKOLO pro svůj vlastní web řešení: (https://isikolotemple.com)
    Začátkem tohoto roku jsem se strašlivě pohádala s manželem a on neměl jinou možnost, než odejít z domu a já si myslela, že je jen naštvaný, kvůli čemuž odešel. Po pár dnech jsem ho nemohl kontaktovat ani zjistit, kde je. Čekal jsem a čekal, ale nikdy se nevrátil ani mi nezavolal. Byl jsem plný bolesti a výčitek z toho, co se stalo. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu, dokud jsem nekontaktoval DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Odvedl svou práci dokonale, aby nás dal dohromady, a můj manžel zavolal a vrátil se domů přesně po 48 hodinách, přesně jak slíbil. DR ISIKOLO je tak skutečný a nikdy nezklame. kontaktujte ho, pokud potřebujete pomoc. napište mu přes WhatsApp nebo Viber: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  81. DR WALE POMÁHEJTE LIDEM S JAKÝKOLI TYP VZTAHOVÝCH PROBLÉMŮ A LOTERNÍCH ČÍSEL
    Je to velmi těžká situace, když hrajete v loterii a nikdy nevyhrajete, nebo vyhrajete málo peněz, ne do 100 babek, stal jsem se obětí tak těžkého života, největší fond, který jsem kdy vyhrál, byl 100 babek, a mám Hraji loterii již téměř 12 let, věci se náhle změní ve chvíli, kdy jsem na internetu narazil na tajemství, svědectví kouzelníka zvaného DR WALE, který pomáhá lidem v jakémkoli typu loterijních čísel, když jsem byl online, viděl spoustu dobrých svědectví o DR WALE. nyní jsem hrdým vítězem loterie s pomocí DR WALE, vyhrál jsem 1 000 000 000,00 $ a dávám to vědět každému, kdo se celé dny snažil vyhrát v loterii, věřte mi, že je to jediný způsob, jak vyhrát loterie. Další dobrou zprávou je, že DR WALE také pomohla mé kamarádce přivést zpět jejího manžela, který ji opustil kvůli jiné dámě. teď, když moje kamarádka žije šťastně se svým manželem. DR WALE můžete kontaktovat prostřednictvím: WhatsApp/Viber +2347054019402 NEBO e-mailem: drwalespellhome@gmail.com

    DR WALE vám také může pomoci vyřešit tyto problémy

    (1) Přivedení bývalého milence zpět.
    (2) Bylinná léčba a duchovní léčení.
    (3) Chcete být povýšeni ve své kanceláři.
    (4) Těhotenské kouzlo.
    (5) Vyhrajte soudní spor.

    OdpovědětVymazat
  82. Elena Bagárová10. ledna 2023 v 10:14

    Měla jsem krásné spojení se svým manželem a sdíleli jsme štěstí, teplo a pravou lásku. Žili jsme spolu 12 let a měli jsme dvě děti. před několika měsíci jsme začali mít nekonečné problémy a neustálé hádky. Domov byl plný neštěstí a moje děti vždy plakaly, když nás neustále viděly bojovat. Nakonec odešel a přerušil všechny prostředky, abychom s ním mohli komunikovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, protože jsem ho miloval, ale bez úspěchu. DR ISIKOLO mě zachránil, když jsem ho kontaktoval, a on mi prozradil, že za problémy, které jsme měli, byla žena, protože mysl ovládal mého manžela pomocí kouzel temné magie, jen aby ho odebral mně a mým dětem. a slíbil mi pomoc, což učinil, když jsem dodržel postupy jeho práce. Můj manžel byl očištěn a očištěn od kouzla a znovu získal sám sebe a vrátil se domů k nám a vymysleli jsme věci. Žijeme spolu zase šťastně. DR ISIKOLO může pomoci i vám. stačí ho kontaktovat prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo kliknutím na jeho webovou stránku zkontrolovat a kontaktovat ho nyní. (https://isikolotemple.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  83. Kristina Benešová11. ledna 2023 v 15:46

    DR ISIKOLO JE ČESTNÝ A TANPARENTNÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ PROBLÉMŮ LÁSKY A VZTAHU.
    Jsem jedním z příliš mnoha lidí, kteří jsou zde na to, abych dosvědčil světu, že doktor Isikolo je skutečně muž s dobrým srdcem, který dělá vše pro to, aby pomáhal lidem, i když je veškerá naděje ztracena ve snaze najít řešení jejich problémů. Moje vlastní problémy se skutečně neliší od ostatních, protože mám svého snoubence zpět po 48 hodinách, kdy pro mě doktor Isikolo pracoval. Nezvládl jsem žal, když jsem věděl, že jsem ztratil svého snoubence s jinou dámou. Byl jsem ztracen ve tmě a jsem vděčný Bohu, že čestní lidé jako Dr Isikolo skutečně existují, jen aby setřeli slzy z tváří těch, kdo mají zlomené srdce. Mám 100% záruku a jistotu, že vás nezklame, když budete hledat jeho pomoc při hledání řešení vašich problémů, ať už manželských nebo vztahových nebo jiných problémů souvisejících se životem. pošlete mu e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo ho můžete také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  84. Práce DR ISIKOLO na mě udělaly velký dojem. Tohle se mi opravdu stává. Mám zpět svého bývalého manžela. Jmenuji se Ivana Klimešová a jsem moc ráda, že dnes mohu psát o své pomocnici, která se za mě nad mým vztahem modlila. Bůh skutečně použil tohoto muže, aby pomohl mé situaci. Před pěti měsíci jsme měli s manželem obrovskou hádku, která vedla k našemu rozvodu. Pro mě a mého syna to bylo peklo, že jsme se museli přestěhovat do jiného města. Stal jsem se samoživitelem. S doktorem Isikolem jsem se setkal teprve asi před měsícem, když jsem mu řekl o své situaci a on mi řekl, abych si s tím nedělal starosti. Během dvou dnů se ke mně vrátil můj bývalý manžel. Stalo se to v úterý ráno, když mi zavolali z domova (rodiče), že mě hledal. Přijal jsem ho, aby přišel ke mně, a omluvil jsem se, abych klečel před naším synem. Okamžitě jsem věděl, že mi tento muž pomohl. Jsem velmi šťastná žena se vším, co se mi v životě stalo. Pokud chcete kontaktovat kouzelníka, jeho e-mail je: isikolosolutionhome@gmail.com a můžete ho také přes Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  85. Chci se podělit o svůj úžasný zážitek s nejlepším kouzelníkem DR WALE, můj manžel mě podváděl, a když jsem zjistila, že jsme se pohádali, což vedlo k tomu, že požádal o rozvod, plakala jsem a onemocněla jsem, když jsem hledala citáty o lásce online i viděl lidi mluvit o DR WALE a jeho skvělé práci, jejichž případ byl podobný mému, zanechali jeho kontaktní údaje Kontaktoval jsem DR WALE a řekl mi, ať si nedělám starosti, že po týdnech zruší rozvod dal mi pokyny, abych je následoval, následoval jsem je a udělal vše, oč mě požádal. k mému největšímu překvapení po několika dnech to byl můj manžel, který poklekl a prosil mě, abych ho přijala zpět, ještě jednou děkuji, DR WALE, jste pro mě skutečně požehnáním. může vám také pomoci kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Telegram/Viber: +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. DR ISIKOLO MI POMOHLA A DOSTALA JSEM ZPĚT SVÉHO MUŽE. Zkontrolujte jeho web (https://isikolotemple.com)
    Jmenuji se Karel Bortelová a po sedmiletém vztahu se se mnou rozešel, dělala jsem vše pro to, abych ho přivedla zpět, ale vše bylo marné. Tolik jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou k němu chovám a o všechno jsem ho prosila, slibovala, ale on odmítl. Kontaktoval jsem kouzelníka jménem DR ISIKOLO, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, ale jsem typ, který nikdy nevěřil na kouzlo, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit. Poslal jsem zaklínačovi mail a on mi řekl, že není problém, že do dvou dnů bude všechno v pořádku a že se mi můj bývalý vrátí do tří dnů, kouzlo seslal a druhý den překvapivě bylo kolem 16:00. Můj bývalý mi zavolal a vyřešili jsme rozdíly a jsme spolu teď šťastní. Kdokoli by mohl potřebovat pomoc kouzelníka, jeho e-mail: isikolosolutionhome@ gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  87. Bianca Kázecký15. února 2023 v 10:38

    Jsem tak šťastný, že se mohu podělit o toto své fantastické svědectví. Můj život se během 48 hodin úplně změnil. Vidím se v zrcadle a usmívám se. Poprvé po věkech mám důvěru v sebe a své schopnosti. Mám svého přítele zpět ve svém životě s pomocí doktora Isikola. Omluvil se 48 hodin po vytvoření kouzla. Řekl, že si uvědomil, že se vlastně nikdy nechtěl rozejít. nezvládl emocionální zátěž, kterou jsem sebou celou dobu nesl. Řekl, že si myslí, že má negativní vliv na můj život, a že bude nejlepší odejít. Řekl, že je těžké, že pořád mluvím o minulosti. Oba jsme si navzájem odpustili. Bylo mi řečeno, že to jsou měsíce. Jsem živoucím důkazem toho, co DR ISIKOLO dokáže. Moc vám děkuji doktore Isikolo za úžasnou věc, kterou jste v mém vztahu udělal. Jsem teď tak šťastný. S vaší pomocí jsme byli oba schopni vidět a mluvit pravdu jeden druhému. Jsem velmi rád, že vás mohu kontaktovat a iniciovat, aby se to všechno stalo. Každý, kdo má problém se vztahem, může kontaktovat doktora Isikolo prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu poslat SMS na WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  88. Oni jsou hodně kouzelníci online, ale DR WALE se od nich liší. DR WALE bude vaše poslední autobusová zastávka. DR WALE je ta správná osoba, která vám také pomůže vyřešit všechny vaše problémy. S jeho pomocí odejde všechen váš smutek a on vám vrátí štěstí. Když jsem potkala DR WALE, vysvětlila jsem mu všechny problémy, které jsem měla se svým manželem, který odešel zůstat s jinou ženou. Nechal mě a děti bez ničeho. Po všech mých vysvětleních mi DR WALE řekl, že musím zaplatit za POLOŽKY, což jsem udělal. Pak mi řekl, že kouzlo bude fungovat několik dní, na což čekám. PŘÍLIŠ mě překvapilo, že po několika dnech mi zavolali, hlas byl hlas mého manžela, který plakal do telefonu a říkal mi, že neví, co se na něj stalo. prosil mě o odpuštění a řekl mi, že je na cestě zpět domů. Právě teď spolu zase všichni šťastně žijeme. Vše díky DR WALE za skvělou práci. Také můžete kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  89. Mariana Jindrák27. února 2023 v 16:49

    Po 5 letech v manželství s mým manželem a 2 dětmi se můj manžel začal chovat divně a chodit s jinými dámami a projevoval mi chladnou lásku, několikrát mi vyhrožoval rozvodem, kdybych se ho odvážil zeptat na jeho poměr s jinými dámami. byl totálně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl na internetu o kouzelníkovi jménem DR ISIKOLO, který pomocí sil lásky pomáhal lidem se vztahovými a manželskými problémy, zpočátku jsem pochyboval, jestli něco takového vůbec existuje, ale rozhodl jsem se zkus to, když ho kontaktuji, pomohl mi seslat kouzlo lásky a do 48 hodin se za mnou manžel vrátil a začal se omlouvat, teď přestal chodit s jinými dámami a jeho se mnou nadobro a doopravdy. Kontaktujte tohoto skvělého sesilatele lásky, aby váš vztah nebo manželský problém byl vyřešen ještě dnes prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo WhatsApp +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  90. Viděl jsem nádherné svědectví o Helmah na stránce o usmíření o dobré práci doktora Ilekhojie. Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem o takovém zázraku ještě nikdy nic neslyšel. Nikdo by mě o tom nebyl schopen přesvědčit, dokud pro mě doktor Ilekhojie neudělal úžasnou práci, která po šesti měsících odloučení obnovila moje rozpadlé manželství. Byla jsem opravdu šokovaná, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění, abych ho přijal zpět. Opravdu mi chybí slova, abych vyjádřil své uznání doktoru Ilekhojiemu za to, co pro mě a celou mou rodinu udělal. Jsme spolu šťastní a u mě doma je klid. To vše je možné díky jeho kouzlu smíření. Kontaktujte ho nyní pro jakoukoli pomoc prostřednictvím Whatsapp/call/viber: +2348147400259 nebo e-mailu: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  91. Můj manžel se ke mně začal chovat lépe a pro nás oba to byl ozdravný proces. Noční můra, která trvala téměř 2 roky, je konečně u konce. Jako bychom se znovu zamilovali! Oba jsme hodili minulost za hlavu a snažíme se jít vpřed – a poprvé po dlouhé době vypadá budoucnost mnohem jasněji. Nemohu slovy vyjádřit, jak jsem doktoru Ilekhojie vděčný! Je to, jako bychom o sobě konečně znovu objevili ty věci, kvůli kterým jsme se na prvním místě zamilovali. Všechny starosti a stres prostě zmizely. Děkuji doktore Ilekhojie za záchranu mého rozbitého manželství. Já a můj manžel zase žijeme šťastně. To vše díky Ilekhojie. Kontaktujte ho, abyste obnovili své manželství E-mail: (gethelp05@gmail.com Zavolejte nebo Whatsapp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  92. DR ISIKOLO JE JEDINÝ SPOLEHLIVÝ A DOSTATEČNĚ ČESTNÝ, ABY VÁM ZPĚT VAŠEHO EX PARTNERA ZÍSKAL
    Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +234-8133261196.

    OdpovědětVymazat
  93. Chci se podělit o svůj úžasný zážitek s Dr. Ilekhojie. Můj 5letý manžel mě podváděl a já jsem ho konfrontovala, což způsobilo hádku, kvůli které požádal o rozvod. Brečel jsem a okamžitě se mi udělalo špatně. Když jsem hledal na internetu náhodné příběhy o lidech s podobnou situací jako já, viděl jsem svědectví někoho a jak doktor Ilekhojie uzavřel mezi páry mír. Kontaktovala jsem ho a on mi vysvětlil, jak je možné se s manželem usmířit a za pár dní rozvod zruší, což jsem chtěla. Udělala jsem vše, oč mě požádal, a přesně tři noci po jeho práci mi manžel zavolal, aby se omluvil za podvádění a požádal, abych se vrátil domů s tolika sliby. Oceňuji vaši pomoc, pane doktore, jste opravdu požehnáním. Pokud jste ve stejné situaci jako já, obraťte se na doktora Ilekhojie a požádejte o pomoc. E-mail: gethelp05@gmail.com nebo Call/Whatsapp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  94. Před pár týdny jsem si začala všímat podivného chování svého manžela a zjistila jsem, že se můj manžel s někým vídá. Začal se vracet pozdě z práce, už se o mě ani o děti skoro nestaral, někdy jde ven a nevrátí se domů ani asi 2-3 dny. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bez úspěchu. Byl jsem velmi znepokojený a potřeboval jsem pomoc. Když jsem jednoho dne brouzdal internetem, narazil jsem na webovou stránku, která naznačovala, že doktor Ilekhojie může pomoci vyřešit manželské problémy, obnovit narušené vztahy a tak dále. Kontaktoval jsem ho a on mi slíbil, že mi pomůže s kouzlem usmíření. Udělal jsem vše, o co mě požádal, a stejně jako v případě Rodicase mám výsledky. Začal se přiznávat ke všemu, co dělal, a požádal mě, abych mu dal druhou šanci na nápravu. Díky doktorce Ilekhojie je můj manžel nyní milující a odpovědnější. Obraťte se na doktora Ilekhojie s těmito kontakty Whatsapp +2348147400259 nebo e-mailem: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Jmenuji se Anna Kaucký. Manželské strasti mě dostaly do velkého chaosu, který bohužel vedl k rozvodu s manželem. Téměř rok jsem toho prožil hodně. Snažil jsem se jít dál, ale nešlo to, protože jsem měl zlomené a rozbité srdce a měl jsem dvě děti, o které jsem se musel starat sám. Při tom všem jsem nikdy nepřestala milovat svého bývalého manžela a stále jsem se snažila náš svazek znovu napravit, dokud jsem se nedozvěděla o DR ISIKOLO, který byl na internetu široce známý tím, že pomáhá lidem. Musel jsem ho kontaktovat a poznal jsem, že mi může také pomoci, což udělal, když jsem mu vyhověl. Obnovil pouto mezi mnou a manželem a rozvod byl anulován a jsme spolu šťastnější, než jsem si kdy představovala. Je důvěryhodný a spolehlivý a za pouhé 2 dny se výsledek jeho práce bez pochyby projeví. Navštivte jeho web, kde se o něm dozvíte více a můžete ho také kontaktovat (https://isikolotemple.com), nebo mu také můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu poslat SMS na WhatsApp/Viber: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj přátelé, ráda se podělím o svou zkušenost s doktorem Ajayim, prožívala jsem těžké chvíle ve vztahu, protože můj roční snoubenec najednou řekl, že bychom měli odvolat svatbu, že už o mě nemá zájem, já byl zmatený a hledal pomoc, tak jsem se online setkal s Dr. Ajayim, který udělal kouzlo lásky a můj snoubenec šel na kolena, aby se omluvil, a díky Dr. Ajayi jsme šťastně manželé. Kontaktujte Dr. Ajayi Whatsapp: +2347084887094 nebudete litovat.

    OdpovědětVymazat

  97. Našel jsem božského pomocníka, který je velmi skutečný, upřímný a dělá to, co říká, že udělá, trvalo pár dní, než moje kouzlo vyšlo najevo a výsledky jsou úžasné... žehnej vám a Bůh vás udrží v bezpečí a zdraví . S pomocí doktora Ilekhojieho jsem získal svého bývalého zpět. Celý svůj život jsem nikdy nic takového neviděl. Cítím se velmi šťastný a naplněný Udělal jsem správné rozhodnutí. Je to tak skutečné a silné!! Whatsapp ho přímo +2348147400259). Pokud chcete bezpodmínečnou lásku, musíte se zcela odevzdat. Láska je závazek, ne cit. Poznejte rozdíl. Vztahy vyžadují vážný závazek, který většina nemá. Manželství je ještě těžší a většina z nich není schopna zvládnout povinnosti být loajální, věrná, oddaná a oddaná svému manželovi a vašemu společnému životu, protože to je vaše priorita a na ničem jiném nezáleží. Obraťte se na doktora Ilekhojie a najděte řešení vašich problémů v manželství nebo ve vztahu E-mail: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  98. Minulý týden se se mnou rozešel můj 2letý přítel. Nejedl jsem a s nikým jsem nemluvil, hodně jsem plakal, byl jsem tak deprimovaný a vystresovaný, že jsem kvůli všemu stresu a depresím skončil v nemocnici. Jednoho dne jsem na internetu hledala tipy na lásku, protože ho hluboce miluji a záleží mi na něm a chci, abychom byli zase spolu jako pár. Našel jsem mocného muže jménem Ilekhojie, který vyřešil tolik vztahových problémů……tak jsem ho kontaktoval a vše mu vysvětlil, pak mi doktor Ilekhojie řekl, že se ke mně vrátí do 48 hodin poté, co mi pomůže s kouzlem na usmíření. Fungovalo to perfektně, jak slíbil, a David se vrátil a začal mě žádat, abych ho přijal zpět. Jsem teď tak šťastný, že doktor Ilekhojie udělal, co slíbil. Kontaktujte doktora Ilekhojie jako jeho 100% zaručený a účinný. Napište mu na (gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  99. Podařilo se mi získat svého manžela s pomocí doktora kouzel jménem dr Ajayi, když jsem zjistil, že ho okouzlila jiná žena, byl jsem velmi šťastný, že jsem kontaktoval sesilatele kouzel, protože právě díky němu jsem byl schopen získat svého manžela zpět a teď žijeme v míru. kontaktujte doktora Ajayiho za veškerou vaši kouzla, pomohl mi získat zpět mého manžela. Věřím, že vám pomůže s tím, co vás trápí. E-mail drajayi1990@gmail.com nebo whatsapp: +2347084887094.

    OdpovědětVymazat
  100. Moje 19leté manželství požehnané třemi dětmi bylo o rozpadu, protože můj milující manžel řekl, že je unavený z našeho svazku a chce se bezdůvodně rozvést, věděla jsem, že je někde něco špatně, a tak jsem po 4 měsících šla hledat pomoc hledáním a mnoha zklamáními od ostatních lidí jsem konečně potkal doktora Ajayiho, duchovního muže požehnaného svými bohy nadpřirozenou schopností řešit různé životní problémy. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on se mě zeptal na několik otázek, na které jsem upřímně odpověděl, doktor AJAYI mi řekl, jaký je problém a řekl mi, co je třeba udělat, řídil jsem se všemi jeho pokyny a po týdnu se můj manžel vrátil domů. dva měsíce pobyt venku a roztrhl rozvodový papír a dnes žijeme v klidu doma. Pokud vás něco trápí v životě a chcete rychlé a spolehlivé řešení, kontaktujte Dr Ajayi a budete mít důvod podělit se o své svědectví jako já. Kontaktujte Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  101. Můj manžel mě opustil kvůli mladší ženě. Bylo to, jako by ho měla pod zlým kouzlem, obrátil se proti mně přes noc bez jakéhokoli varování. Stalo se to minulý rok, byl jsem zoufalý, takže jsem použil všechny stránky se zaklínadlem, které jsem našel, ale bez výsledků. Přítel mi poslal kontakt na doktora Ilekhojieho a já jsem ho kontaktoval. Začal se mnou pracovat v únoru a díky vší jeho skvělé práci jsme já a můj manžel zase spolu. Jsem tak šťastný a poctěn, že mám na své straně tak skvělého člověka, jako jsi ty. Děkuji! doktore Ilekhojie. Potřebujete pomoc, WhatsApp Dr Ilekhojie na +2348147400259 nebo e-mail gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  102. Byla jsem na pokraji ztráty manželství, když do toho vstoupil doktor Ilekhojie. Můj manžel požádal o rozvod po nekonečném sporu a citovém týrání, které jsme oba trpěli kvůli nedorozuměním. Odešel z domu a odmítl se vrátit. Hledala jsem skutečné řešení s vědomím, že nechci trpět další nouze kvůli rozvodovým případům a ztrátě mého 12 letého manžela. Dodržel jsem jeho postupy pro usmíření, které bylo velmi snadné. Láska a spojení mezi mnou a mým partnerem byly obnoveny a on se vrátil a požádal o zrušení rozvodu. Je pravdou, že doktor Ilekhojie je čestný a transparentní v pomoci lidem a i vy, když si toto přečtete, můžete získat řešení, které ve svém manželství nebo vztahu hledáte. kontaktujte ho pro pomoc hned. Zde je jeho kontakt. WhatsApp: +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  103. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho matka byla také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat doktora Ilekhojie, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a spojení, které jsme kdysi sdíleli. Po 3 dnech se vrátil domů, jak mě ujistil doktor Ilekhojie, a já jsem opravdu ohromen jeho úžasnými činy. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. Kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mail: gethelp05@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  104. MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY

    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo ho kontaktovat e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  105. Zkontrolujte a kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo prostřednictvím webové stránky (https://isikolotemple.com)
    Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@ gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  106. Lora Caymanová11. dubna 2023 v 12:41

    Můj manžel mě a mého syna opustil a nikdy se nevrátil, dokud nezasáhl DR ISIKOLO. Můj příběh se neliší od ostatních, kteří si našli čas na to, aby se o něm podělili se světem. Měla jsem manželské problémy s manželem, kvůli kterému mě opustil a odcestoval do jiného města. V určitém okamžiku jsem byl v depresi a dostal jsem pomoc odnikud, dokud jsem nepřišel do kontaktu s doktorem Isikolem, který mi pomohl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým partnerem a po 2 dnech jsem ho dostal zpět, jak slíbil. Stejně jako všichni ostatní, kteří o něm mluví, jsem zde, abych o něm řekl dobro a poděkoval mu za to, že mi znovu přinesl radost do života. Neselže, když se mu pokusíte pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp/Telegram: +2348133261196 nebo mu můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  107. Trvalo mi, když jsem se dostal na místo, kde jsem byl naprosto zlomený, abych viděl, že mu musím říct, čemu jsem ve svém manželství čelil. Udělal jsem válečný pokoj ve skříni v ložnici a šel jsem přímo ke Zdroji! Mnohokrát to bylo těžké; můj manžel byl stále doma a nepodporoval mě a přesto se chtěl rozvést, ale věděla jsem, že to málo, co mám, by mě a mou dceru uživilo. Pak náhle minulou sobotu přišlo kouzlo usmíření doktora Ilekhojiese, aby se rozhodl, zda by nás opustil nebo pracoval na našem manželství. Teprve kouzlem usmíření skutečně řekl, že se stále chce oženit, a zrušil smlouvu na dům, který se chystal koupit v Hemet California! S kouzlem usmíření doktora Ilekhojiese není nic nemožné. Nikdy se nevzdávej!" pokud máte problémy ve vašem manželství, kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mailová adresa gethelp05@gmail.com nebo se obraťte na jeho přímé telefonní číslo +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  108. NALÉHAVĚ POTŘEBUJETE SESLOVAČ KOUZEL, KTERÝ VÁM POMŮŽE PŘIVÉST ZPĚT SVÉHO BÝVALÉHO PARTNERA. DR WALE JE PRO VÁS TY SPRÁVNÝ OSOBA. WHATSAPP/VIBER: +2347054019402

    AHOJ, hledal jsem pomoc, jak získat zpět svého bývalého milence, který se se mnou rozešel před třemi lety... Měl jsem z rozchodu trauma a málem jsem chtěl spáchat sebevraždu, ale děkuji Bohu, že jsem dostal kontakt s DR WALE, duchovním otcem, který mi pomohl získat zpět mého bývalého milence po dlouhém hledání pomoci z různých míst. Když jsem se dostal do kontaktu s DR WALE, vysvětlil jsem mu vše, takže mi dal svá slova povzbuzení a řekl mi, že pro mě připraví kouzlo, které mi pomůže získat zpět mého bývalého milence během týdnů a hodin. věřil v jeho slova, protože mě na něj odkázal přítel, kterému pomohl, a právě teď je můj bývalý milenec zpět a žijeme spolu šťastně, abychom se příští měsíc vzali. Pokud potřebujete jakoukoli pomoc, jako je získání milence zpět, kouzlo výher v loterii, kouzlo černé magie E.T.C. Pak vám navrhuji, abyste se nyní spojili s DR WALE přes jeho
    WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj všichni tady!! Moje snoubenka Lesbička, která mě opustila, je zpět, chci se podělit o své svědectví, je to moje štěstí s vámi všemi na této stránce, minulý rok mě moje lesbická manželka opustila kvůli jiné ženě, opustila mě samotného a chybí mi, protože všechno bylo tak těžké pro mě, protože ji opravdu tak moc miluji, neztrácel jsem naději, snažím se ze všech sil ji získat zpět, když jsem hledal na internetu a četl svědectví doktora WALE, jak pomáhá lidem dostat se tam zpátky. Bývalý milenec jsem měl není jiná možnost, než vyhledat pomoc, kontaktoval jsem doktora WALE, vysvětli mu můj problém, Dr. WALE Zaručte mi, že se nebudu bát, že mi pomůže seslat kouzlo na oplátku lásky, které přivede mou lesbickou manželku zpět a během chvilky mě ujistí. týden, bylo to jako kouzlo, moje žena, která mě opustila, se určitě vraťte zpět, nemohl jsem uvěřit, když opustila druhou dámu a vrátila se ke mně s tolika láskou a pečující vůlí jsou teď spolu, nikdy na to nezapomenu pomoc, kterou pro mě udělal doktor WALE, kouzlo lásky, které přivedlo mou ženu zpět. Pokud jste zde a potřebujete pomoc se získáním ex zpět, kontaktujte Dr. WALE přes tento WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  110. Nikdy jsem nevěřila na kouzlení nebo magii, dokud jsem nepotkala doktora Ajayiho, kterého jsem kontaktovala přes jeho číslo: +2347084887094 na WhatsApp, v manželství jsem procházela problémy, protože můj manžel řekl, že po 9 letech už se mnou nechce mít nic společného. manželství, opravdu miluji svého manžela, takže hledám pomoc, abych urovnal věci v mém manželství, při procházení jsem viděl, kde muž doporučil doktora Ajayi, protože mu pomohl povýšit na jeho pracovišti pomocí kouzla, oslovil jsem Doktor Ajayi a vysvětlil jsem mu, co mám dělat, abych obnovil klid v mém domě poté, co jsem dodržel všechny jeho pokyny, můj manžel změnil názor a žijeme šťastně a už se nikdy nezmínil o ničem ohledně rozvodu. Kontaktujte doktora Ajayiho ještě dnes pro jakýkoli vztahový problém nebo jakýkoli aspekt života a on najde řešení vašeho problému. Číslo Viber / WhatsApp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj přátelé, můj život byl téměř u konce, když můj manžel řekl, že se chce rozvést poté, co jsme byli manželé 15 let, ale podařilo se mi zachránit své manželství s pomocí kouzelníka jménem Dr Ajayi, který dokázal obnovit mír. v mém domě s kouzlem lásky a mým manželem je láska ke mně nyní skvělá, pokud čelíte problémům ve svém manželství nebo vztahu, kontaktujte Dr Ajayi na Whatsapp: +2347084887094 pro trvalé řešení

    OdpovědětVymazat
  112. Vdala jsem se za přítele ze školy, oba máme spolu dvě děti. žili jsme dobře, dokud nás nenavštívila jeho nevlastní matka. po týdnu odešla, můj manžel se ke mně začal chovat vtipně. Byl jsem šokován a překvapen, protože jsem nikdy nevěděl, co jsem udělal špatně. řekl mi, že končí naše manželství a vezme s sebou i děti. protože jsem věděla, že můj manžel není takový muž se špatným srdcem, jen jsem potřebovala včas hledat řešení. tak jsem narazil na DR WALE, který o něm viděl spoustu dobrých svědectví. tak jsem ho kontaktoval a řekl mu vše, co se se mnou děje. DR WALE mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, a požádal mě, abych dostal nějaké předměty, které jsem za ně zaplatil. poté, co pro mě seslal kouzlo, se ukázalo, že za vším, co se v našem manželství děje, stála moje manželova nevlastní matka. udělala kouzlo příliš oddělené já a můj manžel, můj manžel nevlastní matka se teď stydí. to vše díky DR WALE, že přišel v pravý čas, aby mi pomohl z tohohle zmatku. DR WALE je dobrý muž. i ty ho můžeš kontaktovat a on ti vrátí štěstí. WhatsApp/Viber +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Chci svědčit o mocném DR WALE za záchranu mého manželství. Musím být jedním z mála, kdo nemá problém ukázat a říct lidem, jak jsem vděčný za to, že moje manželství bylo melodické a hladké. Snažím se být pozitivnější ohledně mého manželství s manželem, zdá se, že to trvalo věčnost. Další paní mi vzala manžela a oba se přestěhovali. Plakala jsem a hledala jsem, aby se vrátil, ale on odmítl přijmout mé hovory ani vrátit mé zprávy. Můj přítel mě seznámil s mocným kouzlem jménem DR WALE, který mi pomohl seslat velmi mocné kouzlo lásky, které během týdnů přivedlo zpět mého manžela. Byla jsem ohromena a překvapena, když mě můj manžel volal, aby mě prosil o odpuštění, kvůli mocnému kouzlu lásky DR WALE. Pokud máte jakýkoli manželský nebo vztahový problém, neváhejte kontaktovat DR WALE pomocí následujících způsobů. Můžete mu zavolat nebo napsat přímo přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail:
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj všichni, jmenuji se Edita Hudáček. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  115. Jsem ženatý muž, který si se svou ženou nerozumí, protože se nám nepodařilo porodit žádné dítě. Byl jsem oslepen a napadal jsem svou ženu a říkal jsem jí, že ona je příčinou všeho. Ale nikdy jsem nevěděl, že někdo jiný byl příčinou mého rodinného problému. Jednoho dne jsem nad věcmi přemýšlel a zavolal jsem manželce blízko, abych se jí zeptal, odkud pramení naše problémy. Nikdy nevěděla, co říct, jako muž jsem to už nemohl snést, a tak jsem věci vysvětlil příteli, který mě seznámil s duchovním mužem jménem doktor Ajayi, který mi dal řešení, kterého nebudu v životě litovat. . Kontaktoval jsem duchovního muže, vysvětlil mu svou situaci a on mi řekl potřebné věci potřebné k obětování. Po měsíci první práce moje žena otěhotněla a já jsem z ní byl velmi nadšený, protože to bylo to, na co jsem díky doktorovi AJAYIMU čekal díky za skvělou věc, kterou udělal pro mou rodinu. Nestyďte se za své životní problémy, kontaktujte Dr Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo E-mail: drajayi1990@gmail.com

    Můžete ho také kontaktovat pro následující kouzla

    kouzlo lásky
    loterijní kouzlo
    kouzlo pomsty
    ochranné kouzlo
    a cokoli jiného, co vám v životě dělá problémy

    OdpovědětVymazat
  116. Jsem zde také oceňuji dobrou práci DR WALE. Když jsem si myslel, že je v mém životě konec, tehdy mě tento skvělý muž jménem DR WALE zachránil. Měla jsem vážné problémy s manželem, že podal rozvodový dopis, ve kterém mi řekl, že se se mnou chce rozvést. Kvůli tomu ztrácím trochu pozornosti na svém pracovišti, kvůli čemuž mi můj šéf dal dopis s pytlem, a tím se to pro mě ještě zhoršilo. Až do dnešního dne mi jedna moje dobrá kamarádka řekla, jak jí DR WALE pomohla s jejím problémem. Tak jsem sebral odvahu kontaktovat DR WALE a všechno mu řekl. Jediné, co pro mě udělal, bylo, že pro mě seslal kouzlo, díky kterému se můj manžel už nikdy nerozvedl, a můj šéf v práci mi zavolal, abych začala znovu pracovat. nyní já a můj manžel spolu žijeme šťastně. DR WALE můžete kontaktovat na WhatsApp/Viber +2347054019402 NEBO
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  117. dobrý den přátelé, není problém bez řešení, ale pouze pokud hledáte pomoc na správných místech, měla jsem v manželství hrozný nepořádek, protože mě manžel po 5 letech manželství opustil kvůli jiné ženě a šokující je, že neměli jsme žádnou formu nedorozumění, okamžitě vím, že něco není v pořádku, protože ho prosím, aby se vrátil domů, ale odmítl a choval se ke mně divně, to mě přimělo vyhledat pomoc a měl jsem štěstí, že jsem narazil na sesilatele kouzel kontakt online to zahodil muž, který popsal, jak mu kouzelník Dr Ajayi pomohl k velké výhře v loterii. Vzal jsem kontakt na doktora Ajayi a vysvětlil mu svou situaci, zeptal se na několik otázek, na které dávám správné odpovědi, také jsem mu dal nějaké peníze na nákup věcí, které bude používat pro svou práci, a po třech dnech kouzla mám svého manžela se mnou doma, je to zázrak. kontaktujte Dr Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj diváci online, jsem tu, abych se podělil o své svědectví o tom, jak mi pomohlo získat svou ženu zpět. Byl jsem podvodník a moje žena mě několikrát přistihla. Snažil jsem se opravit a pokaždé jsem skončil podváděním znovu a znovu. Myslím, že jsem si neuvědomil, co pro mě znamenala, dokud mě nenechala samotného. Začal jsem hledat způsob, jak ji získat zpět, ale zdá se, že nic nefunguje dokonale, dokud jsem nenarazil na článek o DR WALE, který pomohl spoustě lidí po celém světě získat zpět jejich vztahy. Kontaktoval jsem ho na jeho čísle WhatsApp přes +2347054019402 a on mě ujistil, že moje žena se ke mně během několika týdnů vrátí s jeho mocnými kouzly a zaplatil jsem nějakou částku eur za materiály potřebné pro práci. Překvapivě se moje žena po několika týdnech vrátila domů a řekla, že mě stále miluje, a já jsem přísahal, že ji už nikdy nebudu podvádět. To vše díky DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  119. EFEKTIVNÍ A SILNÉ KOUZLO LÁSKY CASTER DR WALE
    Můj manžel mě po pěti (5) letech manželství odmítl jen proto, že ho jiná žena očarovala a on mě a dítě nechal trpět. jednoho dne, když jsem četl web, viděl jsem příspěvek o tom, jak tento kouzelník na tomto WHATSAPP +2347054019502 pomohl ženě získat zpět svého manžela a já mu odpověděl na jeho WHATSAPP a řekl mi, že žena měla kouzlo na mého manžela a řekl mi, že mi pomůže a po několika dnech budu mít svého manžela zpět. Věřil jsem mu a dnes jsem rád, že vám všem mohu oznámit, že tento kouzelník má moc přivést milence zpět. protože jsem teď šťastná se svým manželem. Díky za DR WALE. Kontaktujte ho na WhatsApp/Viber číslo: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com Děkuji DR WALE. Kéž vás vaši bohové vždy odmění za vaše dobro.

    OdpovědětVymazat
  120. Málem jsem si vzala život kvůli manželovi, který mě opustil a přestal mi zvedat hovory. Řekl, že už mě nemiluje, snažila jsem se ho prosit, ale neodpoví mi, dokud jsme se pohádali a rozešli se na šest měsíců, potom si uvědomím, že bez něj nemůžu odejít. Zkoušel jsem všechno možné, abych ho dostal zpět, ale neúspěšně. dokud jsem nenarazila na tohoto muže jménem DR WALE online, kontaktovala jsem ho a řekla mu vše, co se stalo mezi mnou a mým manželem před naším rozdělením. Zeptal se mě, abych se příliš nebál, že bude zase všechno v pořádku. řekl mi, abych zaplatil za předměty, které pro mě použije při přípravě kouzla lásky, a já zaplatil a řídil se všemi radami a pokyny, které mi dal. Poté, co mi pomohl seslat kouzlo lásky a hle, můj manžel se do týdne vrátil. prosící mě o odpuštění, byl jsem tak překvapen, že kouzelníci jako DR WALE stále existují. Pokud zde někdo potřebuje pomoc, se vší upřímností kontaktujte DR WALE ještě dnes přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com
    opravdu jste nejlepší DR WALE, děkuji, že jste z mého domova udělali opět šťastný domov. Nikdy o vás nemůžu přestat mluvit, pane. je to opravdu skvělý člověk, můžete ho kontaktovat pro řešení jakýchkoliv problémů, jako je
    (jedno) loterijní kouzlo
    (dva) ex zpět
    (tři) otěhotnět
    (čtyři) lék na jakýkoli druh nemoci, nemoci a infekce
    A mnoho dalších kontaktuje tohoto skvělého muže ještě dnes a dostane svůj
    Problémy vyřešeny na 100%

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj všichni, jmenuji se Běla Ledecký. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  122. Dobrý den všem, jsem tady, abych rozšířil tuto dobrou zprávu do celého světa o tom, jak jsem dostal zpět svého bývalého manžela. Všechno to začalo, když mě můj manžel podvedl s jinou ženou, aniž by věděl, že ta žena je čarodějnice, ta žena vrhla na mého manžela kouzlo, díky kterému můj manžel změnil své city ke mně a dětem a rozbil naše pětileté manželství. Byla jsem zmatená a vystresovaná kvůli bolestem svobodné matky, tak jsem zavolala kamarádce a vysvětlila jí své manželské problémy, dala mi instrukce a nasměrovala mě, abych se spojila s tímto velkým mocným kouzelníkem jménem DR WALE, hlavním důvodem, proč mě poučila Kontaktoval jsem DR WALE proto, že v poslední době četla na internetu některá svědectví, která někteří lidé napsali o mocném sesilateli kouzel DR WALE, a byl jsem tak potěšen a rozhodl jsem se u něj vyhledat pomoc, což odvedl perfektní práci kouzlením na mého manžela a využitím sil té druhé ženy, která ho přiměla vrátit se ke mně a prosit o odpuštění. Nepřestanu jeho jméno zveřejňovat na netu kvůli dobré práci, kterou odvádí. Každému, kdo má problémy v manželství, rozvodové problémy, ztraceného milence nebo jakékoli problémy související se vztahem, můžete kontaktovat WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  123. DĚKUJI, DR ISIKOLO, PŘIJDETE K MÉ ZÁCHRANĚ V MOJI NEJHORŠÍ CHVÍLI.
    Ahoj všichni, jsem Barbora Dobrovský Dobrovský. Můj manžel a já jsme posledních 6 měsíců bojovali s manželskými problémy a nevěděla jsem, že za problémy, které jsme kdy měli, je mozek rodina. Problémy eskalovaly a nakonec se z domu odstěhoval. Byla jsem sama s dcerou a život bez něj po mém boku byl bídný. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problémy ukončil, ale bez úspěchu. Musel jsem tedy vyhledat pomoc, což mě vedlo ke kontaktování DR ISIKOLO. Jak jsem si vždy přál, slyšel můj pláč a přišel mi na pomoc. Vyřešil problémy, které jsme měli, a můj manžel a já jsme se k sobě vrátili a stále mě udivuje, když dostanu výsledek za 2 dny, jak slíbil. Pokud máte problémy se svým partnerem, kontaktujte ho hned a nezklame vás, protože je důvěryhodný a spolehlivý. napište mu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  124. kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo, který vám může skutečně pomoci.

    Jmenuji se Ema Malikov a vše pro dobré, oceňuji doktora Isikolo, který mi pomohl svými skvělými schopnostmi obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  125. KDYŽ HLEDÁTE DŮVĚRYHODNÉHO SESLAVAČE KOUZEL, KTERÉ VÁM POMŮŽE ZÍSKAT SVÉHO EX ZPĚT, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO.
    Dobrý den všem, jmenuji se Rosita Hanousek. Bylo to na mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem emocionálně zničený a nevěděl jsem, co dělat, abych ho dostal zpět. Byl jsem v nouzi celé měsíce a hledal jsem pomoc odkudkoli, dokud jsem se nedozvěděl o DR ISIKOLO. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy. Byl ochoten mi pomoci a naléhat na mě, abych dodržela procedury, aby mohl obnovit lásku mezi mnou a mým mužem a také zajistit, abychom byli oba zase zpátky k sobě. Splnil jsem všechny požadavky a on odvedl svou práci. Po 48 hodinách jsem dostal SMS od mého přítele s žádostí o rande, abychom mohli věci vyhodit do koše. Nyní jsme opět spolu a to vše díky DR ISIKOLO. Může vám také pomoci, pokud jste ochotni věřit a zůstat v naději. Stačí mu poslat e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  126. S DR ISIKOLOM JE VELMI MOŽNÉ VRÁTIT SE KE SVÉMU EX
    DR ISIKOLO není srovnatelný, pokud jde o řešení vašich vztahových nebo manželských problémů. Jmenuji se Anna Dvořáček. Velmi dlouho jsem bojovala s depresí, věděla jsem, že je to důsledek zlomeného srdce, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Nikdy jsem nevěděl, že se rozhodl ode mě odejít, dokud neuplynuly měsíce a já jsem ho nebyl schopen zastihnout. Když jsem o něm slyšel, musel jsem kontaktovat DR ISIKOLO. Řekl mi vše, co bylo potřeba udělat, aby se obnovila láska a spojení mezi mnou a mým mužem, což udělal. Výsledek se začal projevovat po 48 hodinách, jak slíbil. Možná to zní divně, ale je 100% pravda, že nikoho nezklame. Už se nebojte a kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  127. Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a každý, kdo o něm chválil, o něm nikdy nelhal, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu SMS přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  128. Ahoj všichni, jmenuji se Elena Bohdanov a jsem zde, abych také poděkoval doktoru Isikolo, kterého Bůh použil, aby zachránil mou situaci a obnovil radost a štěstí v mém domě. Ztratila jsem manžela kvůli jedné paní v zahraničí, když odešel pracovat do stejného regionu, kde žije ona. Nikdy jsem nevěděla, co se stalo, dokud mi můj přítel neposlal fotky obou spolu a pak mi bylo známo, že to byl důvod, proč ke mně můj manžel ochladl a nechal mě za sebou. Můj manžel byl hypnotizovaný a ovládaný myslí a já věděla všechno, když jsem kontaktovala doktora Isikolo, když jsem hledala pomoc a žádnou jsem nenašla. Ujistil mě o svém návratu a obnovení naší lásky a štěstí, což udělal a výsledek se začal projevovat po 48 hodinách. Nyní mám svého muže zpět a nemohu dostatečně poděkovat doktoru Isikolo za jeho upřímnost a podporu. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  129. Nikdo jiný vám nemůže pomoci vyřešit váš vztah a problémy s láskou lépe než doktor Isikolo
    Jmenuji se Denisa Sáblíková. Udiví vás, že vše, co tolik lidí svědčilo o DR ISIKOLO, není nic jiného než pravda. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho lidé byli také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a štěstí, které jsme kdysi sdíleli. Vrátil se k nám domů po 48 hodinách, jak mě ujistil DR ISIKOLO. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. kontaktujte ho e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  130. MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY
    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on se sešel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +234-8133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  132. Jmenuji se Maria Aleksa. Nikdy jsem netušila, že lidé mohou být tak laskaví, obětaví a úžasní, dokud mi DR ISIKOLO nepomohl s mými manželskými problémy. Můj svazek s manželem nebyl ani rok, když jsme začali mít problémy. Bylo to tak časté, že jsem upadala do deprese a neustále s ní bojovala a zároveň mě manžel opustil a přísahal, že se už nikdy nevrátím. V tu chvíli jsem nevěděl, co se svým životem. Musel jsem dál hledat pomoc, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Poté, co provedl náležité konzultace, mi bylo jasné, že bývalá milenka mého manžela s ním neustále manipulovala, aby ho mohla mít zpět. DR ISIKOLO mi řekl, co mám dělat, a se vší jistotou musím mít výsledek po 2 dnech, což jsem dodržel a pomohl mi a výsledek byl tak úžasný. Nyní je můj manžel zpět ke mně a v teple a štěstí počíme naše první dítě. pokud máte podobné nebo milostné problémy, stačí mu napsat přes Viber/WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  133. pokud máte problémy ve svém manželském domě a chcete rychlé řešení, doporučuji vám jít za DR. SUNNYM, velkým duchovním mužem bohatě požehnáním svými předky, zažívám jeho sílu, když můj manžel říká, že se chce rozvést, ale já opravdu miluji ho a nechci, abychom se rozešli, takže kontaktuji Dr. Sunnyho kvůli kouzlu lásky poté, co jsem si o něm přečetl posudky od různých lidí online, chci projít procesem, o který mě požádal, abych ho následoval, a dnes žiju šťastně s mým manželem, protože zrušil a roztrhal rozvodový papír po kouzlu lásky Dr Sunny, můžete mu napsat na jeho číslo Whatsapp pro rychlé řešení vašich problémů +2348082943805 nebo e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  134. JAK JSEM ZÍSKAL SVÉHO BÝVALÉHO MANŽELA ZPĚT S POMOCÍ SKUTEČNÉHO A EFEKTIVNÍHO KOUZLA OD DR Sunny Jmenuji se Edith  , nikdy jsem si nemyslela, že se budu znovu usmívat, Můj manžel mě opustil se dvěma dětmi na jeden rok, Veškerá snaha přivést ho zpět selhala myslela jsem si , že ho už neuvidím , dokud jsem nepotkal paní jménem Maria , která mi řekla o kouzelníkovi jménem Dr. Sunny . Dala mi jeho e - mailovou adresu a číslo mobilního telefonu , kontaktoval jsem ho a on mě ujistil , že do 48 hodin můj manžel se ke mně vrátí, za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o odpuštění a říkal, že to je ďábelská práce, takže jsem dodnes překvapená tím zázrakem, nemohla jsem otěhotnět, ale jakmile kouzlo byl obsazen, otěhotněla jsem a porodila své třetí dítě, pokud od něj potřebujete pomoc, můžete ho kontaktovat na: e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com nebo WhatsApp nebo mu zavolejte hned: +2348082943805 .

    můžete mu také zbohatnout, pokud máte tento problém......
    1. HIV / AIDS
    2. Jak zbohatnout
    3. RAKOVINA
    4. ALS (Lou Gehrigova nemoc)
    5. Hepatitida B?
    6. Pokud chcete otěhotnět
    7. Vyhrajte v loterii
    8. Jak získat velké penisy
    9, Jak získat povýšení v práci

    OdpovědětVymazat
  135. MŮJ MANŽEL SE ZPĚT KE MNĚ DOSTAL S POMOCÍ DR WALE A JSEM SKUTEČNĚ Zdrcen Ahoj všichni. Když se ztratila veškerá naděje na to, aby můj vztah mezi mnou a mým přítelem znovu fungoval, šel jsem online hledat pomoc a přečetl jsem si a kontaktoval DR WALE přes jeho WhatsApp +2347054019402, který přišel a vše napravil a zůstane mnou oceňován. zbytek mého života. Příliš mnohokrát jsem prošla emocionálním traumatem kvůli nekonečným problémům, které jsem měla se svým mužem, a to vedlo k našemu rozchodu, a proto jsem hledala pomoc a dozvěděla se o DR WALE, který mi přišel na pomoc. Řekl mi postupy a naléhal na mě, abych vyhověl, což jsem rád udělal a nezdržoval proces řešení mých problémů a výsledek jsem dostal za týden, jak mě ujistil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde, protože je příliš dobrý v pomoci lidem. Je důvěryhodný a čestný, takže mu nyní pošlete SMS přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  136. POKUD POTŘEBUJETE SLUŽBY A PODPORU, ABYSTE VRÁTILI SVÉHO MILENKA, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO

    Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  137. Ahoj všichni, chci se podělit o své úžasné svědectví o tom, jak mě velký kouzelník jménem DR WALE proměnil finančně, stále je pro mě těžké uvěřit, že nyní stojím miliony dolarů, jsem z Dánska a hraji loterijní hru už tak dlouho a nikdy jsem nevyhrál žádnou rozumnou částku, prohlížel jsem si věci online a narazil jsem na svědectví ženy, která vyhrála obrovské množství peněz s pomocí DR WALE, která se za ni modlila a dala jí výherní čísla, aby mohla hrát a překvapivě se její jméno objevilo mezi výherci vyhrála 38 milionů dolarů, takže jsem se také rozhodl zkusit štěstí, kontaktoval jsem DR WALE a také jsem ho požádal o pomoc a řekl mi, co musím udělat, což byl velmi snadný úkol což jsem udělal a druhý den poté, co se za mě pomodlil, mi dal nějaká čísla a řekl mi, že bych je měl jít hrát, takže jsem šel hrát čísla ráno a později jsem tam šel zkontrolovat výsledek. dostal jsem šok svého života, viděl jsem své jméno mezi vítězi, vyhrál jsem částku, o které se mi ani nesnilo, měl jsem otevřenou pusu a nevěděl jsem, co říct, jen chci, aby svět věděl, že existuje skvělá muž jménem DR WALE, pokud jste hráli loterijní hru a nikdy jste nevyhráli, poradím vám, abyste se obrátili na DR WALE o pomoc a slibuji, že vás nikdy nezklame, zde jsou jeho kontakty, WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e-mail : drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  138. MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED
    Ahoj všichni, jmenuji se Sara Havran. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  139. Ahoj, jmenuji se Jana Divíšek a jsem zde, abych vám řekla více o Dr. Isikolo a jeho dobré práci. Život nemá žádný smysl, když ztratíte svou milovanou osobu a bojujete s emocionálním traumatem, které se stává nesnesitelným. Díky DR ISIKOLO, že mi vyšel vstříc a poskytl mi řešení, když už byla ztracena veškerá naděje. Před mýma očima mě můj muž opustil kvůli jiné dámě a já se snažila všemi možnými prostředky, abych ho dostala zpět, ale nikdy se mi to nepodařilo. Musel jsem hledat pomoc, než jsem se dozvěděl o DR Isikolo. Věnoval mi maximální pozornost a podporu, kterou jsem potřeboval, a udělal, co mohl, a dostal mého muže zpět ke mně a výsledek, který se projevil po 48 hodinách, mě stále udivuje. Nyní byla naše láska a štěstí znovu oživeny a aby pro nás fungovaly lépe. Už nepropadejte panice, protože DR ISIKOLO může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  140. Nemohu zapomenout, jak mi DR WALE pomohl obnovit mé manželství po devíti měsících odloučení se svou ženou z hádky a ona odešla a nikdy se ke mně nevrátila, udělal jsem tolik, abych ji získal zpět, ale nic nefungovalo, dokud Viděl jsem komentář online, když někdo svědčil o tom, jak jí DR WALE pomohl vrátit manžela zpět, a tak jsem ho kontaktoval přes jeho WhatsApp a po napsání mého problému mě ujistil, že mi pomůže dostat se zpět k mé ženě během několika dní po seslání kouzla lásky a poté, co to kouzlo udělal, se moje žena vrátila domů a prosila, že je jí to velmi líto, dnes jsem zpět se svou ženou a jsme oba šťastní a žijeme znovu spolu. Vím, že existuje mnoho lidí, kteří chtějí získat svou lásku zpět, kontaktujte prosím DR WALE, protože je perfektní odpovědí na váš problém, jeho kontaktní údaje jsou: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  141. Ahoj všichni, jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  142. Já jsem Holek. Stejně jako mnoho dalších lidí vřele děkuji Dr. Isikolo za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem zaslepena žárlivostí a nejistotou, což způsobilo chaos v mém vztahu s mým snoubencem a on nemohl odolat mým problémům a opustil mě. Poté, co jsem si uvědomil, že jsem zašel příliš daleko se vším, co jsem mu dělal špatně, jen proto, aby se přestěhoval do jiného města, a ztratil jsem všechny prostředky, jak se k němu dostat a omluvit se. V tuto chvíli jsem věděl, že potřebuji pomoc, abych ho dostal zpět, takže jsem musel kontaktovat doktora Isikolo. Projevoval velké obavy a já jsem mu vše řekla a souhlasila s tím, že jsem na vině, a ujistil mě, že ho získám zpět a obnovím lásku a štěstí, které jsme sdíleli, což on dělal. Jak jsem slíbil, po 48 hodinách mi Thompson zavolal a já se za všechno omluvil a pozval mě dál, abychom se mohli domluvit a být zase spolu. Děkuji doktore Isikolo za vše a vaši upřímnost při pomoci lidem. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  143. Pozdravy
    Po tolika letech hraní v loterii je pro mě velmi těžké vyhrát, věci pro mě byly velmi těžké, tak jsem se rozhodl to probrat se svou kamarádkou, která mi pomohla, řekla mi o své zkušenosti s Dr. Ajayi, která pomohla jí přivést zpět svého manžela, který ji opustil, aby si vzal jinou ženu, nechal ji se čtyřmi dětmi trpět sama dále mi řekla, jak se seznámila s Dr. Ajayi online Byl jsem velmi ohromen, když jsem slyšel její příběh, tak jsem jí řekl o svém smůle v loterii A představila mě Dr. Ajayi po všech mých sezeních s Dr. Ajayim, po týdnu jsem se rozhodl zkusit to znovu Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál tolik, že jsem nikdy nemohl uvěřit Díky Dr. Ajayi je skvělý muž, a pokud potřebujete duchovní pomoc s čímkoli, co narušuje váš život, kontaktujte doktora Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com a věřím, že budete rádi, že jste to udělali.

    OdpovědětVymazat
  144. Nikdo jiný vám nemůže pomoci vyřešit váš vztah a problémy s láskou lépe než doktor Isikolo
    Jsem Elena Drozd. Udiví vás, že vše, co tolik lidí svědčilo o DR ISIKOLO, není nic jiného než pravda. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho lidé byli také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a štěstí, které jsme kdysi sdíleli. Vrátil se k nám domů po 48 hodinách, jak mě ujistil DR ISIKOLO. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. kontaktujte ho e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  145. Nikdy nezapomenu na pomoc, kterou mi DR WALE a sedmý duch poskytli, když jsem měl problém se svým manželstvím. Jsem vdaná šest let a s manželem se velmi milujeme. Po třech letech našeho manželství se můj manžel náhle změnil, měl poměr s paní venku, všimla jsem si toho a pak jsem se modlila o Boží zásah. Věc se stala vážnější, že jsem to musela probrat i s přítelem, modlila jsem se, aby můj manžel tu cizí ženu neopustil. Můj manžel se jednoho dne vrátil domů. Sebral nějaké oblečení a nechal mě a děti kvůli své paní. V té době jsem byla zmatená, nevěděla jsem, co mám dělat, protože jsem ztratila manžela a také manželství. Hledal jsem pomoc na internetu, viděl jsem mnoho lidí sdílet svědectví o tom, jak jim DR WALE a sedm duchů pomáhají s jejich manželskými problémy, tak jsem ho kontaktoval přes jeho WhatsApp +2347054019402 a řekl jsem mu svůj problém a bylo mi řečeno, buď klidná, že jsem přišla na správné místo, kde mohu dostat svého manžela zpět během příštích jednadvaceti dnů. Řekl mi, co se stalo s mým manželem a jak se to stalo. že moje manželství bude obnoveno. K mému největšímu překvapení Před jedenadvacátým dnem mě můj manžel na kolenou prosil a prosil mě, abych si ve svém srdci našla místo, kde bych mu odpustila. Nemohla jsem uvěřit, zpočátku jsem si myslela, že sním. Můj manžel slíbil, že už mě nikdy nepodvede a vrátili jsme se spolu klidnější a šťastnější. přátelé, kteří to teď čtou, váš případ není nejhorší, proč nevyzkoušíte DR WALE a sedm duchů. Dělají překvapení.. Vím, že nebudete litovat. Dokáže napravit váš vztah s vaším bývalým partnerem. Děkuji Bohu, že použil DR WALE k záchraně mého manželství. kontaktujte ho přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  146. pokud máte problémy ve svém manželském domě a chcete rychlé řešení, poradím vám, abyste se obrátili na doktora Ajayiho, velkého duchovního muže bohatě požehnaného svými předky, zažívám jeho sílu, když můj manžel říká, že se chce rozvést, ale já opravdu ho miluji a nechci, abychom se rozešli, takže kontaktuji doktora Ajayiho pro kouzlo lásky po přečtení svědectví od různých lidí online o něm, chci projít procesem, o který mě požádal, abych ho následoval, a dnes žiji šťastně se svým manželem protože zrušil a roztrhal rozvodový papír po milostném kouzlu Dr Ajayi, můžete mu napsat na jeho číslo Whatsapp pro rychlé řešení vašich problémů +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  147. KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO.
    Dobar dan svima, ja sam Rosita Hanousek. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  148. Řekl váš manžel nebo manželka, že o svatbu znovu nemají zájem a chcete se s nimi rychle usmířit, kontaktujte doktora Ajayi, mocného kouzelníka na whatsapp +2347084887094 nebo e-mail:drajayi1990@gmail.com je to muž obdarovaný svými předky velká nadpřirozená síla, protože mi pomohl získat zpět mého manžela po 9 měsících odloučení, můj manžel řekl, že se chce rozvést a odchází s jinou ženou, bylo mi oznámeno, že je manipulován druhou ženou kvůli svému bohatství . Doktor Ajayi mi připravil kouzlo a za týden manžel roztrhl rozvodový papír a žili jsme v klidu. Ještě jednou děkuji doktore Ajayi, pokud máte podobný problém nebo cokoli, co vám narušuje život, kontaktujte doktora Ajayi pro rychlé řešení.

    OdpovědětVymazat
  149. UZ DR. ISIKOLO VRIJEME JE MOGUĆE POVRATITI SE BIVŠOJ

    DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Venda Heřmánek. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  150. Velký dík ode mě, Cecílie Hrbáčkové, panu DR ISIKOLO, že mi pomohla obnovit můj rozbitý domov. Nedůslednost byla v mém domě a manželství na denním pořádku. Od té doby, co jsme si začali příliš mnoho nedorozumění, měl můj manžel zatracený problém a rval mě na těle. Několik dní prostě odešel a nikdy se nevrátil až do posledních týdnů. Byl jsem zničený a snažil jsem se ze všech sil problémy vyřešit, ale neuspěl jsem. Musel jsem vyhledat pomoc a přítel mě nasměroval, abych kontaktoval DR ISIKOLO, což jsem udělal. Nikdy jsem nevěděl, že to bude možné, protože problémy trvaly celé dva roky. DR ISIKOLO mě ujistil a řekl mi pouze, abych mu věřil a věřil ve splnění mých přání. Svým mocným milostným poutem napravil mé manželství a můj domov je opět skvělý a můj manžel je se mnou, aby už nikdy neodešel. Kontaktujte ho také a věřte, že vám může pomoci, protože nemá žádné špatné záznamy. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  151. MOJE MANŽELSTVÍ OPĚT FUNGOVALO S POMOCÍ DR ISIKOLO, KTERÝ JE NEJPOČNĚJŠÍ KOUZELNÍK, KTERÝ MŮŽETE NAJÍT
    Jsem Marijana Hošek. Můj domov je plný nekonečných problémů a utrpení, které vedly k rozvodu, který jsem nikdy s manželem nechtěla. Všechno se zhroutilo a šli jsme každý svou cestou. Snažila jsem se jít dál, ale bylo to pro mě tak těžké, protože jsem stále milovala svého manžela a moje dcera vždy plakala, když chtěla svého otce zpět. Nezbývalo mi nic jiného, než vyhledat pomoc, což mě přivedlo ke kontaktu s DR ISIKOLO poté, co jsem viděl tolik dobrých poznámek o jeho práci. Ujistil mě, že mě a mého manžela usmíří svým kouzlem usmíření, což udělal. Jsem rád, že vám všem mohu říci, že láska a štěstí byly obnoveny a dali jsme se znovu dohromady a věřím, že je to pro nás navždy a všem děkuji DR ISIKOLO, že udělal tolik pro záchranu mé rodiny. Nikdy není příliš zaneprázdněn, aby někomu pomohl. Kontaktujte ho tedy nyní, pokud také potřebujete pomoc. napište mu teď přes: isikolosolutionhome@gmail.com Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  152. DOBRÉ ZPRÁVY, JAK JSEM VYHRAL V LOTERII S POMOCÍ DR ISIKOLO
    Posledních deset let jsem vždy hrál loterijní hry s nadějí, že jednoho dne vyhraju velké peníze, ale nikdy se to nestalo a přemýšlel jsem, co bych mohl udělat, abych vyhrál velký jackpot v loterii. Udělal jsem nějaký průzkum na internetu a narazil jsem na inzerát o doktoru Isikolo, který připravuje loterijní kouzla pro lidi, kteří věří v jeho díla. Vysvětlil jsem svou situaci doktoru Isikolovi a on pro mě připravil loterijní kouzlo a dal mi nějaká čísla, abych mohl hrát loterii, a já jsem bez jakýchkoli pochybností udělal, jak řekl. Věřili byste, že jsem úplně poprvé v životě vyhrál částku 396 000,00 eur. Myslel jsem, že sním, dokud mě nezavolal loterijní agent, abych přišel do kanceláře a dohodl se, jak budu nárokovat peníze. Nyní se můj život změnil nadobro a jsem svým vlastním šéfem a vy můžete být také svým vlastním šéfem, když se spojíte s doktorem Isikolem a pošlete mu e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com Stačí mu napsat SMS přes WhatsApp +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  153. Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  154. Ahoj všichni, jmenuji se Běla Ledecký. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  155. Ahoj všichni. Jmenuji se Lucie Čelůstka, děkuji skvělému doktoru Isikolo za vyřešení mých manželských problémů. Moje manželství se zhroutilo kvůli nekonečným problémům a potížím, které jsem měla s manželem. Odešel, aniž by se ohlédl, a já byla tolik měsíců sama. Jeho rodina zasáhla a stále se nic nezměnilo. Byla jsem emocionálně zničená a ztratila jsem naději, že znovu najdu lásku, protože on byl vším v muži, kterého jsem kdy chtěla. Stejně jako mnoho lidí jsem se o DR ISIKOLO dozvěděl, když jsem začal hledat pomoc. Dlouze jsme diskutovali o mých problémech a on mě ujistil, že dostanu řešení, které potřebuji. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět jeho postupům a on nic nezdržoval. Udělal pro mě a mého manžela milostné pouto a láska a štěstí, které jsme sdíleli, byly obnoveny a dorazil ke mně přesně po 48 hodinách, jak DR ISIKOLO slíbil. Je to opravdu skvělý pomocník a je na něj spolehnutí. pokud máte nějaké problémy, stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  156. Jmenuji se Elena Bohdanov. Všichni víme, že láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  157. MŮJ PŘÍTEL SE KE MNĚ DOSTAL S POMOCÍ DR ISIKOLO A JSEM SKUTEČNĚ zdrcen
    Ahoj všichni, jsem Aneta Hruška. Když se ztratila veškerá naděje na to, aby můj vztah mezi mnou a mým přítelem znovu fungoval, šel jsem na internet a hledal jsem pomoc a přečetl jsem si a kontaktoval DR ISIKOLO, který přišel a vše napravil a zůstane mnou po zbytek mého života oceňován. Příliš mnohokrát jsem prošla emocionálním traumatem kvůli nekonečným problémům, které jsem měla se svým mužem, a to vedlo k našemu rozchodu, a proto jsem vyhledala pomoc a dozvěděla se o DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Řekl mi postupy a vyzval mě, abych dodržel, což jsem s radostí udělal a nezdržoval proces řešení mých problémů a výsledek jsem dostal za pouhé 2 dny, jak mě ujistil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde, protože je příliš dobrý v pomoci lidem. Je důvěryhodný a čestný, takže mu nyní pošlete SMS přes WhatsApp: +234-8133261196 nebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  158. Jen chci, aby celý svět věděl o tomto kouzelníkovi, kterého jsem potkal před časem, nemůžu říct, co všechno pro mě udělal. můj manžel mě opustil před 4 lety s mými dětmi Procházela jsem internet, když jsem se setkala se svědectvím tohoto úžasného muže online, rozhodla jsem se to zkusit a můj manžel je nyní zpět a jsme opět šťastní, nemohu dát vše, s čím mi pomohl písemně, vše, co mohu říci, je mockrát děkuji, jsem velmi šťastný a on mě ujistil, že dělá spoustu kouzel, včetně

    Kouzlo lásky
    Mocenské kouzlo
    Kouzlo úspěchu
    Osud těhotenství
    Kouzlo manželství
    kouzlo pro dobře placenou práci
    Ochranné kouzlo
    kouzlo vyhrát soudní spor
    kouzlo štěstí atd.

    Pokud potřebujete pomoc kouzelníka Dr. Ajayiho, kontaktujte ho na této e-mailové adrese (drajayi1990@gmail.com) nebo si ho přidejte na whatsapp +2347084887094 a proberte s ním svůj problém. Je to dobrý člověk a vždy mu budu vděčná.

    OdpovědětVymazat
  159. Dobrý den, můžete si přečíst mé setkání s doktorem Ajayim, mocným duchovním mužem, kterému jeho předkové požehnali, aby léčil nemoc pomocí bylin a také obnovil rozbitý domov, potkal jsem doktora Ajayi, protože moje milovaná žena chce, abychom se rozvedli, a to je po 12 letech manželství bylo požehnáno dvěma krásnými dětmi, chlapcem 5 let a dívkou 2 roky, vzala naši dceru z domu a zůstala se svou matkou a já ji prosím, aby se vrátila domů, ale odmítla, byl jsem opravdu zmatený, takže jsem hledal pomoc, tj. Když jsem četl o Dr Ajayi, jak pomohl ženě získat vlastní dítě poté, co byla 8 let bez dítěte vdaná, kontaktovala jsem Dr. Ajayiho, vysvětlil mu mou situaci, požádal o nějaké informace o sobě, které jsem mu dal poté, co při nějaké konzultaci mi řekl, co je třeba udělat, a já jsem postupoval podle pokynů, když to píšu, moje žena plete v obývacím pokoji. Pokud potřebujete pomoc skutečného duchovního muže, Dr Ajayi je vaší poslední zastávkou, kontaktujte ho na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  160. MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED
    Jmenuji se Sára Havranová. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  161. Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  162. Ahoj, jmenuji se Taťána Holek a stejně jako mnoho dalších lidí vřele děkuji panu doktoru Isikolovi za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem zaslepena žárlivostí a nejistotou, což způsobilo chaos v mém vztahu s mým snoubencem a on nemohl odolat mým problémům a opustil mě. Poté, co jsem si uvědomil, že jsem zašel příliš daleko se vším, co jsem mu dělal špatně, jen proto, aby se přestěhoval do jiného města, a ztratil jsem všechny prostředky, jak se k němu dostat a omluvit se. V tuto chvíli jsem věděl, že potřebuji pomoc, abych ho dostal zpět, takže jsem musel kontaktovat doktora Isikolo. Projevoval velké obavy a já jsem mu vše řekla a souhlasila s tím, že jsem na vině, a ujistil mě, že ho získám zpět a obnovím lásku a štěstí, které jsme sdíleli, což on dělal. Jak jsem slíbil, po 48 hodinách mi Thompson zavolal a já se za všechno omluvil a pozval mě dál, abychom se mohli domluvit a být zase spolu. Děkuji doktore Isikolo za vše a vaši upřímnost při pomoci lidem. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  163. Jsem tu, abych se podělil o tento můj krátký příběh. Je to o společnosti a majetku, který můj táta zanechal, než zemřel. Protože jsem toho o jeho podnikání moc nevěděl, někteří jeho partneři mě plánovali vyhodit z nemovitostí. Byl jsem ze všeho zmatený. věci se začaly kazit. Nevím, komu mám plakat. Záležitost byla předložena soudu, ale zdá se, že to bylo ve prospěch mého zrádce. zrádce mi řekl, že nikdy nebudu mít nic, co bych mohl nazývat mým, že mě dokonce zavře. To vše mě přivedlo do deprese. Prohrával jsem ve všech oblastech. ale tady je obrat všeho. jednoho dne jsem četl na internetu a tak jsem narazil na stránku DR WALE. Na jeho stránce jsem viděl spoustu dobrých zpráv a svědectví o něm, jak pomohl mnoha lidem vyhrát soudní spor a udělal pro lidi mnoho dalších dobrých věcí. Tak jsem ho oslovil a vysvětlil mu všechny podrobnosti o mé situaci. DR WALE mi řekl, že se o něj nemám čeho bát, řekl mi, co mám dělat a co musím zaplatit, za což jsem všechno zaplatil a řídil se pokyny. Když to teď píšu, soud mi vrátil všechny nemovitosti a společnost. Nevím, jak DR WALE dokázal svůj zázrak a kouzlo. Teď mám všechno plně pod kontrolou. To vše díky DR WALE. Opravdu si tě vážím. DR WALE můžete kontaktovat na jeho WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  164. Byl jsem ještě na vysoké škole, když jsem potkal svého snoubence. Poměrně dlouho jsme spolu chodili a spolubydleli a náš vztah byl schválen rodiči. Vycházeli jsme spolu a všechno bylo perfektní. Odcestoval na nějaké školení a od té doby už pro nás nebylo všechno dobré. Viděl támhle jednu dámu a má tendenci se hodně zavázat k tomu, co sdíleli, a mě z toho obrázku vynechal. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problém vyřešil, ale nic nefungovalo, dokud jsem neslyšel o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil, čím jsem procházel, a on slíbil pomoc, což také udělal, jak slíbil. Splnila jsem pokyny, které mi dal, a on vyřešil problém, který jsem měl se svým snoubencem, a teď se mi vrátil a za měsíc se vezmeme. To vše díky doktoru Isikolo. Kontaktujte ho nyní, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  165. Můj manžel měl ve zvyku si vždy posílat SMS a domlouvat si schůzky se svými starými přáteli, včetně jeho bývalých. Nikdy jsem si nemyslel, že s tím je problém, dokud se ode mě citově nestáhl a nezačal se ke mně a mé dceři chovat nenormálně. V tu chvíli jsem věděl, že potřebuji naléhavě pomoc, protože jsem ho nikdy nechtěl ztratit. Doktor Isikolo mě zachránil a problém byl vyřešen. Jedna bývalá mého manžela přísahala, že zajistí, aby mu ho vzala, a začala s ním manipulovat, aby mě a mou dceru opustil, což by se nakonec stalo, kdyby doktor Isikolo nezakročil, aby mi pomohl. Hned po 48 hodinách od vyřešení problému bylo mezi mnou a mým manželem všechno úžasné a teď se za všechno omluvil a je nám zase dobře. Kontaktujte doktora Isikolo a věřte, že vám tento problém jistě vyřeší. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  166. Nikdy jsem nevěděl, že se mi podaří získat svého snoubence zpět, dokud jsem nekontaktoval doktora Isikolo, který mi pomohl. Měla jsem hrozné nedorozumění se svým mužem a šli jsme různými cestami. Byl jsem emocionálně na dně a nevěděl jsem, co mám dělat, abych situaci pomohl. Tak jsem se dozvěděl o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a požádal ho, aby mi pomohl s mými problémy. Řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět a chápat, a dodržela jsem postupy a nakonec mi problém vyřešil a teď jsme se svým snoubencem zase spolu a vím, že se brzy vezmeme. Nebylo by to možné, kdyby mi doktor Isikolo nepomohl, jak jsem slíbil. Výsledek jeho práce se jistě projeví po 48 hodinách a je 100% zaručen. Je pro mě viditelné vidět účinek výsledku všeho, co pro mě udělal, a skutečně láska a náklonnost mezi mnou a mým snoubencem je plně obnovena a mé srdce těší, že jsem ho nikomu tam venku neztratila. Může vám také pomoci, když se na něj nyní obrátíte. Napište mu na WhatsApp nebo Viber na +2348133261196 nebo e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. Nevjerojatno svjedočanstvo o čaraču koji mi je vratio mog muža. Sretno sam udana za lijepog i brižnog muža s dvoje djece. U mojoj obitelji prije sedam mjeseci dogodio se jako veliki problem, između mene i mog supruga. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno, a on je potvrdio da je donio odluku i više me nikada nije želio vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela starog prijatelja koji je pitao mog muža. Pa sam joj sve objasnila, pa mi je rekla da jedinog načina da vratim muža je da odem kod vračare, jer je i ona to učinila da vrati svog ljubavnika. Zatim sam poslušao njezin savjet i dala mi je DR WALE WhatsApp kontakt: +2347054019402. odmah sam poslao DR WALE-u WhatsApp poruku i ispričao mu o svim bolovima i nevoljama s kojima se suočavam. DR WALE mi je rekao da više ne plačem i da opustim svoj um. Nakon mnogo razgovora s DR. WALEOM, platila sam sve materijale i predmete potrebne za bacanje čarolije, a čarač me uvjerio da ću dobiti svog muža natrag za tjedan dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Zatim je sljedeći tjedan bilo tako iznenađujuće da me nazvao moj suprug koji me nije nazvao proteklih sedam mjeseci i obavijestio me da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se s puno ljubavi i radosti vratio u kuću i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naš odnos sada bio jači nego što je bio prije uz pomoć DR. WALE-a. Savjetovat ću vam da kontaktirate DR WALE-a WhatsApp/Viber +2347054019402 ili e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  168. Chci se podělit se světem o to, jak Dr. Ajayi Veliký požehnal svými předky duchovní moc. Pomohl mi znovu sjednotit manželství s mým manželem, který se se mnou rozešel na 2 roky, snažila jsem se ho získat zpět a málem jsem to vzdala, ale doktor Ajayi mě dokázal znovu rozesmát. Dr Ajayi je skutečný kouzelník, s pomocí Dr. Ajayi také můžete získat svého ex zpět a žít navždy šťastný život. Kontaktní e-mail: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  169. Danas je najsretniji dan u mom životu nakon jedne godine tuge i tuge bez da sam bio s onom koju volim, dao sam sve od sebe da usrećim svog ljubavnika, ali izgleda da nikad nije uspjelo, bilo je Kao da sve radim uzalud, ali sve hvala DR WALE-u što je došao promijeniti sve moje brige i tugu u radost. Upoznao sam velikog čovjeka kada sam pročitao neke prekrasne recenzije o DR WALE-u i kako je pomogao mnogim ljudima s njihovim problemima u vezi. Čitao sam časopis u kojem sam vidio i sjajna svjedočanstva za koja sam odlučio ne gubiti vrijeme. Došla sam do DR WALE-a i objasnila mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne brinem i uvjerio me da će se sve riješiti. Toliko sam vjerovao DR WALE-u jer vjerujem da me ne može iznevjeriti i poslao sam mu sve svoje podatke. Zaista me DR WALE nikada nije iznevjerio, vratio mi se moj muž koji me zauvijek napustio prije godinu dana. Suprug i ja živimo zadovoljno otkako nas je ovaj čarolija ponovno spojio svojim ljubavnim čarolijama. Puno vam hvala DR WALE na vašim moćnim čarolijama. izrazi nisu dovoljni da se zahvali. Ovdje je njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  170. Manželská krize, kterou jsem procházel, skončila a skončila, když se do toho zapojil doktor Isikolo. Stejně jako všechny ostatní páry jsme měli své rozdíly a já se ujistil, že jsem udělal vše, co je v mých silách, abych ji vedl správně, zajistil ji a mé děti a také je chránil. Oba jsme se obětovali, abychom zajistili, že přežijeme svazek, dokud se nezačne chovat a úmyslně se se mnou tolik pohádá. Domov se stal nepříjemným pro všechny ostatní včetně mých dětí. Manipuloval s ní přítel, který byl rozvedený a chtěl také zničit moje manželství. Musel jsem kontaktovat doktora Isikolo a on odpověděl a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby problémy ukončil. Obnovil lásku a spojení mezi námi a já nyní mohu říci, že jakákoli iluze, kterou moje žena prožívala, mi vzala a je teď lepší ženou. Výsledek toho, co pro mě doktor Isikolo udělal, který se projevil po dvou dnech, mě ohromil. Já a moje domácnost zůstáváme vděční. Apeluji na každého, kdo potřebuje pomoc s vyřešením svých vztahů a manželských problémů, aby kontaktoval doktora Isikolo, protože řešení je jisté. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  171. Po 2 letech jsem ztratil manželství a byl to pro mě hrozný zážitek. Moje žena mě a mého syna opustila a všechno se stalo mimo moji kontrolu a nikdy jsem nevěděl, že jen málo lidí v mém okolí vytvořilo mou ženu a obrátilo ji proti mně jen proto, že jsem se rozhodl vybudovat svou rodinu a více se na ni soustředit. Musel jsem vyhledat pomoc, protože vím, že jsem neudělal nic pro to, aby moje manželství ztroskotalo. Doktor Isikolo mi pomohl a hodně mi bylo odhaleno, co se stalo. Seslal kouzlo shledání lásky, které mě a mou ženu znovu spojilo a celé zlo, které proti mně moje rodina udělala, bylo odhaleno. Jsem vděčný, že můj domov je zpět šťastnější než kdy předtím, a veškeré uznání patří doktoru Isikolo, protože opravdu vyřešil mé problémy hned po 48 hodinách. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)