sobota 1. března 2014

Zhodnocení mé dvouměsíční snahy - čísla, fotky a další plány

1 měsíc rozdíl
Na začátku nového roku se do hubnutí či formování postavy pouští spousta lidí. Je to trochu klišé, ale prostě to tak je. Já už v průběhu prosince cítila, že se sebou nejsem úplně spokojená a Vánoce tomu samozřejmě akorát nasadily korunu. A tak jsem se do toho i já na konci prosince dala - užila jsem si 3 dny vánočního hodování a pak  už jsem na nic nečekala. Přesně já jsem však ten typ člověka, co "hubne" snad celý svůj život - nebo respektive stále se sebou nejsem 100% spokojená, ale zároveň nejsem schopná kvůli tomu něco 100% udělat. Potřebuji se hecnout, potřebuji prostě začít a věřit si...a to se ne vždy podaří. Počátkem roku 2014 se mi to však povedlo
a dnes mám za sebou takový první dvouměsíční mezník, který jsem si stanovila :) Posunula jsem se zase trochu dál a vyrovnala následky, které přinesl konec minulého roku. Zatím nemohu říct, že mám nejlepší formu, jakou jsem kdy měla...ale mohu říct,
že už k ní mám zase dost blízko :)


Počátkem nového roku jsem věděla, že musím podniknout jisté změny ve stravě. Se cvičením u mě není absolutně žádný problém - kdybych mohla a stačilo to k výsledkům, tak odcvičím cokoliv :D Horší je to s jídlem. Miluji zdravé jídlo. Ale miluji
i čokoládu... A ořechy konzumované na kila... A takové těstoviny se smetanovou omáčkou taky odmítnu jen s těžkým srdcem... Navíc nejsem troškař a když se nehlídám, tak bych spořádala klidně dvojnásobné porce všeho. A s dezertem navíc ke každému jídlu...takže asi chápete, kde je u mě vždy ten problém :)

Když se ale fakt hecnu, tak vím, že to jde. Ne tak rychle a hladce, jako jiným..třeba i s občasným vybočením, ale jde to.
Ale musím v tom mít nějaký řád. No a proto jsem to od ledna zkoušela zase trochu jinak. Začala jsem lehkým cyklováním sacharidů, které mi v krátkém období pomohlo shodit ona vánoční kila - a že já je vždycky mám! Pak jsem se rozhodla začít trénovat pod vedením zkušenějšího trenéra, o čemž jsem psala ZDE a ten mi nastolil pravda o dost tvrdší režim. Nerýpala jsem a asi 5 týdnů jsem tento vcelku nízkosacharidový styl držela. Postupně se mi kvůli tomu však stále častěji začaly vracet mé záchvaty přejídání, s náladou i energií to bylo jak na houpačce, nemluvě o zhoršení kvality pokožky, nehtů...a tak jsem se před 2 týdny rozhodla s tímto skoncovat a od té doby si jedu zase více po svém. Přidala jsem si zpět více sacharidů i tuků, ubrala na kardiu a opět si vše začala naplno užívat :) I teď trošku střídám dny s nižším/středním/vyšším příjmem sacharidů, ale jedu to spíše pocitově, podle toho, kdy to tělo potřebuje.

Nebudu lhát - největší změny jsem zaznamenala asi během ledna. Únor byl pak už více stagnující - i kvůli tomu, že jsem pak nedokázala udržovat ten nízkosacharidový režim a poté kvůli jeho následnému ukončení a navýšení příjmu. Ale už se do toho začínám zase dostávat a věřím, že to zvládnu dotáhnout ještě dál. Pomalu a v poklidu...a pěkně s úsměvem :)


Když to vezmeme v číslech...
        srovnání 27.12.2014/1.3.2014

Váha: 67Kg -> 61Kg  -6Kg
Pas (nejužší místo): 76cm -> 69cm -7cm
Břicho (pod pupíkem) : 87cm ->76cm -11cm
Boky: 93cm -> 88cm -5cm
Zadek: 102cm -> 94cm -8cm
Stehna:  60cm -> 56cm -4cm


Když jsem tehdy viděla to číslo na váze, tak se mi nechtělo věřit svým očím, protože to byla nejvyšší váha, na které jsem kdy byla. Naštěstí to pak šlo už během prvního týdne rychle dolů jak už to na začátku bývá. No a míry taky děs běs. Teď už aspoň konečně můžu nosit zase všechny své kalhoty a necítím se v nich jako slon...ba dokonce potřebuji koupit nové! :) 




No a co cvičím?
Z tréniků nohou - dřepy vedou! ♥
Asi tak nějak všechno...klasika :D Během ledna jsem ale začala zařazovat i více klasických posilovacích tréninků, přidala více
i izolované cviky. Takže si během týdne třeba odjedu zvlášť trénink na nohy, zvlášť třeba ramena, záda + ruce...nejezdím už čistě crossfitové tréninky pokaždé, ale občas (třeba 1-2x týdně) si nějaký workout dám a hodně zařazuji silové a vzpěračské cviky, co se
v crossfitu objevují. Když mám náladu, tak si udělám třeba nějaký kruháč (viz. video ↓). Nebo si třeba zaběhnu 8-10 kilásků na páse, abych zase pomalu natrénovala kondičku na Spartan Race. K tomu přidejte mé hodiny jumpingu (2-3x týdně), lekce lehčího skupinového cvičení pro ženy a kratší kruháč na online fitness...no není toho málo. Většinou jedu nějaký svůj trénink 3-5x týdně a ten zbytek doplňují lekce, které vedu a kde taky musím cvičit :) Alespoň jeden den v týdnu je pak samozřejmě povinně odpočinkový.




A další plány?
Hlavně vytrvat :) Dala jsem si další cíl a to za 2 měsíce dát ještě dolů tak 3Kg tuku...nebo +- nějaké to kilo podle toho, jak se budu cítit. A trénovat na Spartan Race samozřejmě! :) No a co se fitness soutěže, o které jsem psala týče, tak to se uvidí.
Ta by byla případně až na podzim a jelikož teď už pokračuji zase bez trenéra, takže se trochu změnila situace a chci tomu nechat volný průběh. Není to něco, po čem bych až tak toužila, takže nemám tak velkou motivaci, jako když mě do toho tlačil trenér - chtěla jsem to zkusit hlavně kvůli zkušenosti, která by mi mohla pomoci i v mé profesi. Ale v tuto chvíli pro mě začínají být přednější zase spíše kondiční soutěže. Na ty si přecejen tu přípravu i více užívám :)




Omlouvám se, že některé fotky nejsou příliš kvalitní..příště už se polepším! Pro náhled ale snad stačí - ty fotky stejně zajímají všechny nejvíc žejo, tak ať tu aspoň něco pro představu máte. A to, že na každé mám trošku jinou barvu není náhoda - letos jsem poprvé v životě začala chodit do solárka - já, která se ani v létě neopaluje :D A tak v lednu jsem si řekla, že když už změna, tak ať to pak aspoň případně nějak vypadá :) 

No a můžu říct, že se samozřejmě cítím podstatně lépe. Nálada i sebevědomí je hned zase na vyšší úrovni a i v mé práci mě to nakoplo k lepším výkonům. Okolí si začíná všímat, semtam dostanu nějakou tu pochvalu a to taky potěší :) Konečně se mi začínají pěkně formovat stehna a ramena a o to intenzivněji je pak trénuji :D Taky by mě nenapadlo, že se mi může začít rýsovat i předloktí - a už vůbec ne, že mě to bude tak fascinovat ještě spolu s tou žílou, která tam občas vyběhne (asi trochu úchylka, ale fakt se mi to líbí :D ).  


1 rok rozdíl

Takže tak no :)
Vím, že tyto články s pokroky se na mém blogu objevují snad od jeho samého počátku a stále to tak nějak nevede k nějakému pořádnému konci...ale u mě to vždycky bylo tak trochu na houpačce. No a cvičení a zdravý životní styl by stejně neměl nikdy končit :) I když to jde tímto tempem v mém případě pomalu, tak se stále kupředu posouvám - svaly, kondice, výkony...to vám nenaroste přes noc. A i když u mě v životě neuvidíte žádnou "Radikální změnu za X měsíců", tak já jsem pyšná přes všechny mé "problémy" s jídlem za každou "Malou změnu v průběhu X let" ;)


97 komentářů :

  1. No skvělý! Musím říct, že super změna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jde vidět, že ti aji povyrostly vlasy :D

      Vymazat
    2. Jojo, aspoň je to důkaz, že to bylo foceno v průběhu času :D A

      Vymazat
  2. Gratuluji!! :) (a závidím :D)
    docela mě překvapují ta čísla u obvodu stehen - teď to není nijak mířené na tebe, ale na mě. :) Mám stejný obvod, jako ty v prosinci, ale když se kouknu na tvoji a svou fotku, tak mám vizuálně stehna mnohem širší.. :D tomu nerozumím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžu se zeptat v jaké části nohy si měříte stehna? V takové té horní nejširší?
      vždycky vidím na netu různá čísla a mám z toho hroznej guláš jak mi to nesedí :D

      Vymazat
    2. Já měřím prostě v nejširším místě ;)

      Vymazat
    3. V tomhle taky nevím, většina asi měří v nejširším místě, ale třeba Zuzka Light říkala ve středu stehen... takže, kdo ví :D

      Vymazat
    4. Dle antropometrie by se měli měřit v první třetině od kolena, ale většina lidi to měří v nejširší části ;)

      Vymazat
  3. Hlavně vydržet! Je skvělé, jak si zatím sama jdeš svou hlavou. Jé důležité poslouchat své tělo a nestat se jen něčí figurkou! Držím palce, ať se Ti daří čím dál tím více a máš ze svých pokroků o to větší radost :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten pokrok od ledna je hodně viditelný. Ať ti to vydrží. :-)
    Hlavně žádný omezování. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Podle mě jsi měla skvělou postavu i předtím, ale fakt ti to teď sekne! Jsi skvělá a vzor pro nás všechny.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  6. No Mončo, za ty dva měsíce je to hezkej rozdíl :) Kor to břicho máš teď fakt super. Teď budeš teprve pro klienty ta správná motivace :)
    Jen to tvoje "squats to hell", to by mě nepochybně zabilo :D

    OdpovědětVymazat
  7. Wow velice skvělé!!!! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. to břicho! .. úžasný pokrok :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi líbí ten poslední odstavec :) Máš pravdu, že tenhle styl života je dlouhodobý, není to nějaká proměna za určitou dobu. A musím říct, že Ty se krásně měníš už od počátku, co Tvůj blog sleduji. A že je to nějaký ten pátek :) Líbí se mi, jak si postupně na všechno přicházíš, i se mi líbí klidně trochu radikálnější změny a výkyvy, vždyť to k tomu také patří. Hlavní je, že Tě to baví a naplňuje :) Jsem zvědavá na další takový článek, kam Tě to zase posune :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. Teď vypadáš vážně skvěle Moni, ušla jsi pořádný kus cesty:)
    ale vidím že máš stejný "problém" jako já, a to ty vrchní lezoucí žebra, taky to tak mám a štve mě to, ale bohužel to nejde nějak "obalit" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já ty žebra mám takové odjakživa - asi odmalička. Prostě mám vystouplejší ten hrudník - ale prsa to nejsou bohužel, jen ta žebra no :D Ale už jsem si na to zvykla...to už je prostě stavba kostry, s tím nic nenaděláš - jedině že bych měla břicho jak balón, pak by se to "vyrovnalo", ale to fakt nechci :D

      Vymazat
    2. Přesně :D Kdyby to tak bylo vystouplý o kousek výš... :D

      Vymazat
    3. holky, jdu si s váma notovat ve stejném duchu, mám totiž ten samý problém :D
      ale s tim hold už nic neuděláme :D

      Vymazat
    4. To mi povídejte, vždycky jsem tiše záviděla holkám, co mají uzounký hrudník, u nich to pak všechno vypadá líp :D takhle první co vidím, je vylezlý žebra, i když mám na břiše nějaký ten špíček... co potom, až se mi to podaří dát dolů :D

      Vymazat
    5. Ahoj, původně jsem nechtěla vůbec reagovat, ale když čtu tyto příspěvky přece jen se zapojím. Studuju pátým rokem fyzioterapii, letos dodělávám magistra a dva roky už se pohybuju i v klinické praxi. Ledacos o těle už teda vím, ale stále se učím. Poslední dobou se více zajímám o oblast sportovního tréninku, protože sama hodně sportuju. S podobným typem postavy a "lezoucími žebry" se setkávám poměrně často ať už nás v rehabilitační ambulanci nebo u sportovců. Hrudník anatomicky vystouplejší určitě být může, ale to co vidím tady u slečny na fotkách mi připadá spíše jako inspirační postavení hrudníku (možná zadržený dech na focení? spíš ale svalová dysbalance....). Svalové dysbalanci by odpovídala i přetížená horní část přímého břišního svalu (vyrýsovaná je totiž pouze tato část), propadliny v místech šikmých břišních svalů, povolené spodní břicho, zvýšená bederní lordóza a vyrýsované paravertebrální valy. Určitě toto neberte jako nějakou kritiku, toto vůbec není cílem mého příspěvku, spíše bych chtěla upozornit, že ačkoli máte postavu krásnou, nespokojte se s ní a chtějte i postavu harmonickou. Méně je v tréninku někdy více....Dopady svalových dysbalancí jistě znáte.....Přeji mnoho úspěchů a motivace do dalšího sebezdokonalování nejen autorce ale i všem ostatním.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. Pro inspiraci jedno z mála krásně harmonických bříšek ve sportu: http://1.bp.blogspot.com/_AA0ZXhu_qS4/SuYS9EYI5vI/AAAAAAAAA0o/AB1Sxq4Ooyo/S1600-R/rog.jpg

      A nebojte, dá se s tím pracovat a pěkně harmonické bříško může mít úplně kdokoli :)

      Vymazat
  11. Wow, krasna promena. Libi se mi ze i kdyz uklouznes, zabejcis se a jedes dal. Mam to podobne, lepsi obdobi vs horsi( proklinam den kdy sem ochutnala pb:D) ale nevzdavam to a taky se kousnu a pokracuju dal:)
    Drzim ti palce.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi šikulka! :*
    Ještě se chci zeptat k měření boků. Kde přesně se měří? :D Já v tom mám docela zmatek, a když jsem se dnes chtěla přeměřit, tak jsem si uvědomila, že vlastně nevím, kam přesně ten metr přiložit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Měřím v nejširším místě - přes ty špíčky na bocích prostě :)

      Vymazat
  13. Monco. Tvuj blog sleduju pomerne dlouho. Jeste nikdy jsem ale nemela tak silnou potrebu napsat nejaky komentar. Az ted. Jedno slovo staci: wow wow wow! Jsi pro me neskutečnou inspiraci. Rada bych ti napsala email, kde bych to vse rozvinula:)) Mej se moc krasne!! Jsi skvěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      Maily můžeš psát na fitforlife@email.cz

      Vymazat
    2. Oky:) napsala jsem ti mail:)

      Vymazat
  14. Gratulkaaa.. moc ti to sluší, nejen postava (i když ta je hlavní), ale také ta barva ze solárka a nové vlásky.. :-)
    A jak to že jsi nabrala až na 67kg? To opravdu za ty 3 dny Vánoc?
    No ale hlavní je že už to je pryč a teď můžeš dál pokračovat v hubnutí/rýsování/tvarování.. :-)
    Jinak největší změna je podle mě na tom bíšku, tam to je vidět ze všech částí tvého těla nejvíce, ale to asi hlavně tou stravou ne? Anebo to ovlivňuje i cvičení? Protože tam jak píšeš o cvičení, nepíšeš že bys cíleně posilovala břicho.. takže to břicho bylo výsledkem fakt jen té dodržované stravy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už v prosinci měla více...pak nějak ty svátky, vánoce a už to bylo. A tak asi to byla hlavně voda ;)
      A je to všechno hlavně strava + cvičení. Nějaké spešl posilování na břicho až tak břicho nezeštíhlí. Já jej sama nezařazuji - stačí mi, že cca 2-3x týdně předcvičuji v práci 15minut břišní buchty a dávám 5-10minut i po jumpingu a na skupinovkách...takže to mi stačí. Maximálně jednou za čas si dám nějaké pokročilejší cviky, co na lekcích s klienty nejedu :)

      Vymazat
  15. Páni, ty ramena vypadají skvěle!! A udělala se ti krásně ženská silueta. ;)
    Taky jsem jako ty věčnej nespokojenec, ale od začátku ledna se do toho pustila i ségra, takže už mám konečně i spojence a jde to moc dobře. Nacházíme obě v zdravém životním stylu smysl a baví nás!

    OdpovědětVymazat
  16. Krásná změna! Je vidět, jaké máš pevné svalnaté tělo. Můžu se zeptat, kolik měříš? Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  17. No Moni, vypadáš parádně! A neboj, nekoukám jen na fotky, celý článek jsem si přečetla, abych byla v obraze :). Tvoje snaha a odhodlání je velmi velmi vidět, na ta čísla jsem jen vyvalila oči, to je veliký úspěch. A fotky? Ty cm přes břicho jsou teda hodně znatelné, krásně se bříško proláklo a postava má hned hezčí křivky, vysekala ses. Hlavně ti podle mě moc sluší ta tmavší barva vlasů i pokožky a působíš na mě celkově (i v tom, co píšeš) v pohodě a spokojeně, taky jak píšeš, sebevědomě. Moc se mi líbí tvůj tvar nohou, působí atleticky.

    Krásně se čtou tyhle samé klady a samá pozitiva, moc ti to přeju. S takovou se určitě na Spartan race dobře umístíš. Jen tak dál, tvoje úspěchy jsou nám inspirací :)

    OdpovědětVymazat
  18. Úžasná změna, držím palce, ať to jde i dál podle tvých představ!

    OdpovědětVymazat
  19. Sleduju tě Moni už od začátku a musím říct že se v tobě úplně vidím- mám stejný typ postavy i "problémy" s jídlem. Taky se musím neustále hecovat aby to šlo a někdy to prostě nejde, proto ti moc gratuluji k úspěchu:) Jdi si za svým cílem a nezapomeň, že žijeme jenom jednou tak ať do toho dáme všechno:) Já teď vypadám jako ty po Vánocích,takže se do toho jdu obout taky!:)

    OdpovědětVymazat
  20. Jeee Moni, si moc šikovná! Jak vidím ty fotky, krásně ses vytvarovala, vážně. Chválím tě :-). (I té barvičky jsem si všimla :-))
    Já to mám stejně, taky se sebou nejsem na 100% spokojená, ale (už) dělám vše proto, abych byla. Koneckonců, za chvíli je léto a tak nějak se ode mě čeká že budu vypadat na to, že chodím do posilovny.
    Od Vánoc jsem na můj jídelníček celkem kašlala.. teda ne doslova, ale měla jsem hodně záchvatových přejídání a taky jsem si častěji říkávala "dej si to, cvičíš"... no, a výsledky jsem neviděla. Tak jsem se minulý týden naštvala, sestavila jsem si nový režim a jedu podle něj, zatím se držím. A těším se, jak za nějakou tu dobu budu vypadat:-).
    Hodně štěstí a mnoho úspěchů!

    OdpovědětVymazat
  21. Tohle je prostě skvělé co si dokázala! Bych potřebovala mít takové odhodlání jako máš Ty a nepřejídat se :D .. Držím Ti palce ať se Ti vede dál čím dál lépe :)
    Měla bych na Tebe takový dotaz, ale je to trochu delší .. kam ti můžu napsat? Nevím jestli více reaguješ na zprávy na FB nebo email :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s přejídáním právě bojuji i já a o to je to těžší...jiank by ty výsledky byly ještě lepší. Holt pak musím o to víc makat no ;) Ale děkuji :) Napiš kdyžtak na FB, maily často jen prolítnu a pak na to zapomenu.

      Vymazat
    2. A kdybys ještě lehce navášila příjem, nebylo by to s tím přejídáním lepší? Podle mě pokud budeš dostatečně cvičit (což vlastně i děláš), tak když přidáš na množství, nemůžeš přibírat, ale zbavíš se chutí..
      Nevím kolik jíš ale myslím že na tvoji výšku/váhu/aktivitu kterou přes týden máš, bys klidně mohla jíst takových 8-9 tisíc kj.. což si myslím že je slušné množství na zahnání hladu a chutí.. :-)

      Vymazat
    3. Snažím se přidávat spíše postupně, podle toho, jak tělo reaguje :) A taky mi vyhovuje spíše se držet někde "vprostřed", na nižším příjmu sacharidů a pak 1-2x týdně porce navýšit. Ale tak stále něco zkouším a měním, takže uvidíme ještě časem ;)

      Vymazat
    4. Ještě můžu mít jeden dotaz? Jak píšeš o tom 1-2 dni co navýšíš příjem tak to hlavně asi sacharidy že? Nebo i tuky a bílkoviny navyšuješ, prostě tak celkově nebo jen ty sachry? Děkuji :-D

      Vymazat
    5. Jak to "výjde". Snažím se hlavně sacharidy, ale někdy přidám i na tucích. Musím to ještě vychytat - zatím jsem to neměla moc promyšlené a prostě spíše navyšovala příjem. Ale chci si to nějak pevněji stanovit a navyšovat jen ty sachry. Ale občas si dám i nějaký "volný" den, kdy si prostě dopřeju víc a je jedno z čeho. Akorát bílkoviny tedy nenavyšuji úmyslně nikdy - ty by měly být buď stejně nebo níž, když je více sacharidů :)

      Vymazat
  22. Moni, je to úplně až neuvěřitelné, co člověk dokáže, když se pořádně hecne. Snad bych ani neřekla, že je možné během dvou měsíců takhle razantně zhubnout. A hlavně je vidět už z toho článku, jak jsi najednou naladěná naprosto pozitivně! A to si myslím, že je na tom to úplně nejhlavnější! :)) Co se žil na předloktí týče, máme asi stejnou úchylku .. :D
    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Teda Moni, to je parádní změna, hlavně ta za těch pár dní v lednu je úžasná :) Moc ti to sluší, i s tím bronzem, tak si to užívej :) A to, že pořád přidáváš články se změnami, je moc fajn, vždyť i ty fitnessky svoje těla pořád mění, ve fitness neexistuje cíl :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tyy seš neskutečná Mončo! Fakt krásný úbytek. I když těch 5 týdnů to bylo velké omezení, myslím že ti to pomohlo :) A ty ramena, však jsem ti to psala, náádhera!
    A vidíš, do solárka bych taky měla zajít, jsem bílá jak sejra :D

    OdpovědětVymazat
  25. Opravdu skvělá proměna!! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Tyyyjo, paradni prores. To bricho vypada vazne super! A jinak s tim odhodlanim neco zmenit to mam stejne, proste to musi tak nejak samo prijit, nekdy to jde, nekdy ne...
    A vaaaazne zacinam touzit po kettlebellu, vsechny cviky s nim vypadaji tak zajimave :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Jsi skvělou inspirací nejen svým klientům a tak to má být :)
    Zajímaly by mě 2 věci:
    1. Míry přes prsa - neuvedla jsi je, proč? Většinou ženy zhubnou i prsa, což není příliš vítané..tak mě zajímalo, jak ty:)
    2. Odkaz (fotka) tvé formy, kterou považuješ za nejlepší, co jsi kdy měla? Když píšeš, že to není tato.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      1. Míry přes prsa neměřím - nevím, nějak nevidím důvod. Zde mě nějaké změny nezajímají ;)
      2. Nemyslela jsem to úplně tak, že jsem někdy měla lepší formu než teď - spíše že teď mám asi tak stejnou formu, jako už jsem měla někdy dřív (možná jsem kdysi měla i o něco méně tuku, ale zase i podstatně míň svalů) - a že ta nejlepší forma teprv příjde. Tzn. že zatím nemůžu říct, že ted vypadám líp než kdykoliv předtím, protože už jsem takto podobně třeba vypadala - komplikovaně řečeno ale snad chápeš :D

      Vymazat
  28. Moni, moc hezky jsi se vypacovala ale chci se zeptat na te prvni fotce (resp. jak jsou ty dve vedle sebe) tak tam jeste mas nad pupikem trochu vystouplou cast, to je jeste ten prebytecny tuk nebo jsou to zebra? Ja to mam taky totiz tak podobne a potom i kdyz posiluji, nevynikne to tak a nepusobi to pekne (tedy u mne, ja to mam jeste vyraznejsi nez ty).. nevis co s tim? Je mozne tu vrchni cast bricha nejak zestihlit, zmensit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bavily jsme se tu o tom s holkama i někde výše v komentářích - pokud myslím to co ty, tak to jsou vystouplejší spodní žebra. Mám takovou stavbu kostí - ten hrudník je prostě takový větší a ta poslední žebry vystupují. To prostě nezměním/nezměníš...to jsou kosti. Dřív mě to možná trápilo, ale upřímě jsem si na to ted ani nevzpoměla, dokud jste to tu nenapsaly. Není to nic až tak tragického ;)

      Vymazat
    2. Mne na to fyzioterapeutička odporúča cviky pri ktorých sa snažím vedome vťahovať rebra do vnútra. Mať ich totiž takto viac vonku a hlavne povolené (to vôbec nenarážam na Moniku, skôr všeobecne a pre necvičiace) nie je dobré pre držanie tela a pre chrbát.
      Avšak áno, toho sa nedá nejako zbaviť, len si pri cvičení tie rebrá uvedomovať. A súhlasím s tým, že potom je na bruchu omnoho ťažšie vidieť vianočku, najmä ten prvý riadok :)

      Vymazat
  29. Moni, si fakt úžasná a vím, že když s tímhle vydržíš, tak do roka uděláš strašně obrovský pokrok jak v psychice, tak po stránce postavy a fyzičky. Už teď je to super změna! A i ty ruce vypadají svalnatě! Nohy nebudu zmiňovat, ty jsou super! Mám pocit, že máme trošku stejný problém. Dobře osvalíme spodní část těla, ale ta horní trochu vázne :D Ale maká se na tom! Velmi tvrdě! Máš být na co hrdá! Přeju ti to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář! Budu se snažit, a%t to tak do roka fakt je! :)
      Ono paradoxně mám podle InBody více svalů navrchu :D Ale zase se mi drží více tuku dole a vršek se rychleji rýsuje, tak pak ten spodek asi vypadá mohutněji no :D Ale maká se na všem tak jako tak! :)

      Vymazat
    2. Mám přesně ten samý problém :D S držením tuku víc ve spodní části těla.. :D To zvládneš! :)

      Vymazat
  30. úžasné :-)
    Co se týče tvých vystouplých žeber,jsme na tom úplně stejně. U mě to vypadá ještě o něco divněji - nic,nic,prsa nic,pak obří žebra,relativně ok břicho,ooooobří zadek,pak ještě jeden zadek a pak silná stehna a lýtka. No nááádhera :D A mít větší žebra (a i břicho,a to zas tak velké nemám! :D ) než prsa,to teda naštve :-( :D
    Ale hlavní sdělení: Gratuluju, vypadáš skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  32. aoj :) pekný článok, som rada, že nie si žiaden extrémista a riadiš sa starým dobrým "pomaly ďalej zájdeš"... zbytočne nestresuj svoje telo, a mne sa to aj tak zdalo voľáko pri skoro na tak nízky príjem, to musel byť riaden šok... nerozmyslala si ze napises viac o pristupe tvojho trenera? a este kde kupujes sportove podprsenky? su super :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O trenérovi asi psát nebudu . přecejen hodnotit někoho takhle veřejně by asi nebylo úplně fér ;)
      A podprsenky tak různě - tadyty na fotkách jsou zrovna z A3 sportu :)

      Vymazat
    2. ďakujem za odpoveď :) práve mi prisiel aj letak z lidla :) jupiii bude sportovy tyzden :) a maju tam aj sportove podprsenky :) asi aj to pojdem omkrnut :) v A3 som este nebola ale je aj tu v Bratislave tak by som to sla okukat, alebo klasika Direct sport :D ale odtial uz mam a maju tam stale tie iste :D

      Vymazat
  33. Není třeba psát víc, než gratuluji. Je to úžasná změna :) Přeju ať se daří dál a nezapomeň nás stále informovat ;) Jsi skvělá :) Ivana

    OdpovědětVymazat
  34. tak podle me ti ty tydny pod trenerem daly mnohem vic nez o co se tady pokousis na svem blogu v podstate od zacatku.vsechny skoro jste to tady zatracovaly a ted ji tk nejvic chvalite.kasicky posypane cokoladou jsou sice pekne na fotce.ale cpat se tim kazdy den proste nejde. podle me je lepsi jet pod trenerem byt s obcasnou chybkou nez to.co si naordinujes sama.vim o cem mluvim.sam se tak clovek nikdy neomezi.prt ma pocit ze umre hlady. neni to styl na cely zivot.je to na par tydnu ci mesicu bez se dostanes kam chces.
    opravdu se mi libi ze o vsem vzdycky tak pises s nadsenim.ze jdes do vseho tak opravdove.je uplne jasne ze vsechno vyjit nemuze a ze na neco ma clovek pozdeji holt jiny nazor.
    drzim ti pesti.prt ta zmena je super.je jasne zes ji dosahla s omezenimi.tak to proste je a nebude to jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná mi to něco dalo, ale změnit to jsem se rozhodovala hlavně podle toho, co mi to vzalo. A to bylo v tu chvíli pro mě důležitější. Začaly se mi vracet různé problémy a prostě už to tak dál nešlo. Pokud dále selžu i sama, tak to bude akorát ostuda pro mě samotnou.Uvidíme za pár měsíců...

      Vymazat
    2. melanie : nechápu co každý ma proti ovesné kaši , proč by se nemohla jíst každý den ? ještě když se smíchá s proteinem nebo tvarohem, tak to snad neni nic špatného, je to to samé jak dát si dva plátky chleba se šunkou

      Vymazat
    3. pokud ti sedi sacharidy do celeho dne.tak v pohode.ja mela na mysli ty velestavby s cokoladou.kokosem.susenyma merunkama a jeste burakovym maslem a rozinkama.to si myslim je uz trochu moc na kazdy den:-))

      Vymazat
  35. Takže cyklování můžeš doporučit? Víc než nízkosacharidku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obojí podle mě zabírá - ale nízkosacharidovka se podle mě nedá držet věčně bez občasného navýšení. Pokud tedy nejedeš zároveň na vyšším příjmu tuku ;)

      Vymazat
    2. A ten vyšší příjem tuku by něčemu vadil? Jako že by při té nízkosacharidové dietě brzdil hubnutí?

      Vymazat
    3. Byla jsem v podstatě na ketodiete bez sacharidů,tuky cca 100 g, ta je určitě příjemnější než cyklování, nejsou asi po týdnu pak už žádný chutě. Jen po půl roce,když jsem skončila mi šla váha razantně nahoru

      Vymazat
  36. Moni, to je skvělý! Fakt perfektní pokrok, jen jsem teda trochu šoku z těch kil, přijde mi to hrozně moc (teda chápu, že to je voda, ale i přes to je to fakt hodně:))
    Jinak ti to obecně moc sluší, vždycky si vzpomenu na ty první (a porovnávací) články a nemůžu tě poznat, jsi krásně vyrýsovaná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky si pamatuji, že mě sleduješ už dlouho a o to víc mě tvá pochvala těší :) A myslíš ta shozená kila, že je to moc? Ono ty první 3 šly dolů fakt šupem, to byla asi hlavně fakt voda...teď už to taková sranda není no :)

      Vymazat
  37. změna úžasná, přeju ti hodně zdaru k tvé vysněné postavě. Jinak s těmi žebry, to je myslím způsobeno špatným držením těla, jednou jsem o tom četla někde článek, že díky špatnému držení těla takhle vystupujou žebra, možná trochu podsadit pánev. Vím, že tam byl nějaký pokus na člověku, který to takhle měl a po půl roce trénování správného postoje, už je neměl takhle vystouplý. Ale jinak postavu máš hezkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držení mám myslím dobré, zvlášť co cvičím a že už je to nějaký ten pátek :) Ta žebra takto mám fakt odmalička. Ale možná na tom taky něco bude, kdoví. A děkuji ;)

      Vymazat
  38. Wauuuu! Úžasná proměna, jde to vidět hlavně v oblasti břicha a boků, jsi fakt dobrá, už jen kvůli tomu, že jsi se takhle pro nás vyblejskla ;)

    OdpovědětVymazat
  39. To břicho!!!! No asi bych měla začít pořádně taky -_- :D

    OdpovědětVymazat
  40. Slečno jste skělá, upřímně supr, držím palce.

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj. Děláš úžasné pokroky a jseš pro mě velkou motivací. Moc ti gratuluju. Vypadáš vážně skvěle :) mohla bys mi prozradit jakých závodů (kromě Spartanu) se účastníš? Taky bych si ráda tenhle rok zazávodila, ale nevím kde :) jestli jsi o tom už dříve psala nejaké články, tak se nezlob, nenašla jsem je. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  42. Strašně závidím a obdivuji tvoje odhodlání cvičit téměř každý den ! :) Taky se už nějakou dobu snažím, ale pořád je toho dost co zlepšovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mívám spíše problém s tím necvičit každý den :D

      Vymazat
  43. Mne sa tak páči, keď má žena na bruchu tú čiaru (ako máš na poslednej fotke) :D vyzerá to úplne super! krásne si si vypracovala telo, fakt klobúk dole! :)

    OdpovědětVymazat
  44. Úžasný pokrok! Jsem za takové články moc ráda, jsou hodně povzbudivé. :3

    OdpovědětVymazat
  45. Máš na fotkách zatlé břicho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, co to je za dotaz?? Tak úpln povolené a vyvalené ho nemám, ale že bych ho nějak šíleně zatahovala a nedýchala, to taky ne ;)

      Vymazat
  46. Máme dost podobné míry! :D Jinak skvělá změna :)) Já furt o vlnách přemýšlím, ale ne a ne se dokopat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobné míry? A mě jsi vždycky přišla na pohled podstatně hubenější než jsem já! :) Ale děkuji. Vlny jsou podle mě super, kdy člověk potřebuje tělo něčím novým šokovat. Ale nejela bych úplně ty striktní hnedka :)

      Vymazat
  47. Na tvůj blog jsem zavítala po dlouhé době a je z tebe fakt kočka !! Úplná fitness trenérka ;-)) Mazec ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)